Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Windows - halvalla vai kalliilla?

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Mirrored, 30 Elokuu 2013.

 1. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 596
  1 304
  113
  Kokeiles Teamvieweriä (TeamViewer – Etätuki, etäkäyttö, tukipalvelut, verkkoyhteistyö ja -kokoukset), toimii kaikilla windowseilla ja voit käyttää etäyhteyttä vaikka androidilla. Yksityiskäytössä ilmainen.
  Ainoa ongelma on ollut joidenkin VPN:ien käytössä, kun Teamviewer on tulkinnut käytettävän VPN:n yritysliittymäksi ja katkaissut yhteyden.
   
 2. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 208
  357
  83
  Kokeilin TeamVieweria ja käytin jokin aikaa. Päädyin kuitenkin lopuksi käyttämään Windowsin etätyöpöytää. Joitain turvallisempiakin ratkaisuja on. Mutta eihän siinä häviä kuin vähät rahansa, jos joku tosissaan päättää tehdä tietomurron.

  Windowsin etätyöpöytäyhteydelle on myös appi Androidille. Yksinomaan käytänkin etätyöpöytää Android-tabletilla.
   
 3. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 596
  1 304
  113
  Tämä on nyt hieman OT. Teamviewerin turvallisuus paranee huomattavasti kun ei rekisteröi koneita helppokäyttöiseksi sinne Teamviewerin nettipalveluun.
  Eli konekohtaiset Id:t ja salasanat kannattaa pitää tallessa jossain muualla (paperilla). Ja vaihtaa niitä riittävän usein.
  Tosin käytän Teamvieweriä läshes yksinomaan erillisten valvontakamerakoneiden ylläpitoon ja käyttöön. Mutta tästä voi jatkaa omassa ketjussa, jos tarvetta on.
   
 4. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 256
  515
  113
  Enimmäkseen käyttänyt VNC:tä SSH-putkessa, jos on itse päässyt alustamaan systeemit tai toisessa päässä on ollut henkilö, joka on saanut koneen sen verran käyntiin, että on saatu kaikki futaamaan. Muissa tapauksissa Teamviewer on kätevin, kun se ei vaadi palomuurin virittelyä. Winsussa on tosiaan noita rampautuksia ja ominaisuudet saa käyttöön upgreidaamalla.
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 777
  748
  113

  Nämä on sellaisia ettei tule hullua hurskaammaksi vaikka kuinka selityksiä lukisi. En siis mitään tiedä mutta käsitys on vaan että emokin on vaihdettavissa OEM versiossakin. (erikseen ostettu OEM, laitevalmistajan asentama OEM - samalla viivalla?)
  Täytyyhän se voida vaihtaa koska se voi mennä myös rikki. MS-tili otetaan avuksi ja aktivointi ja vianmääritys.
  Windows 10 vanhasta koneesta uuteen

  https://support.microsoft.com/fi-fi/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change
   
 6. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 256
  515
  113
  Winsun OEM:stä on kaksi versiota. Siirrettävä ja ei-siirrettävä. Hintaeroa kympin verran.
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 777
  748
  113

  Siirrytäänkö: Tietokoneen etäkäyttö valvontakameroille ym
   
 8. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 256
  515
  113
  En mielestäni maininnut sanallakaan valvontakameroita, mutta jos niiden kanssa pelaisin, niin Synologyn NASsiin noita saa kiinni, materiaalin talteen ja katseltavaksi.
   
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 777
  748
  113
  Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019
 10. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 208
  357
  83
  Ei tuossa pohdinnassa kovin hyville tuntipalkoille pääse. Periaatteessa sama ongelma painaa mieltä jo seitsemättä vuotta. Hanki se Pro:n täysi versio vapaalla siirrettävyydellä, niin ei jää mitään ainakaan puuttumaan. Mitä tuossa pikaisesti katsoin, niin hinta näytti olevan karvan verran alle 240:ä Norjalaisessa kodinkoneliikeketjussa.
   
 11. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 777
  748
  113
  Ohhoh. Se ei kuulosta kovin mukavalta.

  Oma ratkaisuni on ehdottomasti katsoa tän hyvän seiskan kanssa (jonka hankin ketjun aloituksen tienoilla reilun 5 vuotta sitten) vihoviimeiseen loppuun asti kuten tein XP:nkin kanssa. MS aina välillä yllättää ja jatkaa tukiaikoja tai tulee hyviä tarjouksia. Siinä odotellessa on hyvää aikaa tutustua Linuxiin Windowsin käytön ohessa.


  OEM makselee noin 130-140€ poislukien kiinalaiset (?) kopiot halvathinnat.com ja yksityisten alk 7€ lisenssit. Käyttöjärjestelmät
   
  Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019
 12. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 777
  748
  113

  Hmm. Voiko olla noin outoa. Missä kaupoissa? Miten noi erottaa?
   
 13. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 596
  1 304
  113
  Ei-siirrettävä OEM on koneeseen laitevalmistajan esiasentama. Siirrettävä OEM lienee? kaupasta erikseen ostettu eikä siihen saa MS:ltä mitään tukea. Mutta ilmeisesti kuitenkin siirrettävä, jos löytää ohjeet ja on rekisteröinyt sen MS:lle. Ylipäätään MS ei tue OEM-versioita lainkaan, vaan käskee kääntymään ongelmissa asentajan/laitevalmistajan puoleen. Toki normaalit softapäivitykset hoituvat käyttiksen itsensä tekemänä.
   
 14. jussikn

  jussikn Well-Known Member

  737
  1 424
  93
  Ohessa suomalainen sivusto josta löytyy apua tutustumiseen: Ubuntu Suomen keskustelualueet - Etusivu
   
  Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019
  Mirrored tykkää tästä.
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 256
  515
  113
  OEM:stä on sekä siirrettävä että ei-siirrettävä. Hinnat ovat vaan pompsahtaneet viime ostoksista ja halvin siirrettävä pro oli 239,00 euroa Verkkiksessä. Windows alkaa olla niin kallis, että tosiaan kannattaa vilkuilla LinuxMinttiä ja Ubuntua, ellei ole aivan pakko käyttään Winsua.
   
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 777
  748
  113
  Olisi perin kummallista jos MS ei palvelisi sen suurinta käyttäjäryhmää. Mitä tukea sitten tarkoitatklin, niitä on monenlaisia. Aina vastaus ei ole "kysy laitevalmistajaltasi".

  Erikseen ostettu OEM on siirrettävissä, vaikka siitä sanotaan ettei sitä voi siirtää. Näin se vaan tuntuu olevan.

  OEM?
  Mitä tuo OEM tarkalleen ottaen tarkoittaa? Eli jos kasaan koneen niin voin asentaa tämän ihan puhtaasti siihen? Ja jos vaihdan osat ja alustan koneen niin voin asentaa tämän Windowsin uudelleen uuteen koneeseen?

  Maikkeli12318.10.2017


  Hei,

  OEM = Ohjelmistoa voi käyttää vain yhdessä tietokoneessa, eikä lisenssillä ole siirto-oikeutta.
  "Eli jos kasaan koneen niin voin asentaa tämän ihan puhtaasti siihen?"
  Kyllä.
  "Ja jos vaihdan osat ja alustan koneen niin voin asentaa tämän Windowsin uudelleen uuteen koneeseen?"
  Lisenssin voi siirtää uuteen koneeseen. "Jos asiakas on hankkinut ohjelmiston erillisohjelmistona (ja myös jos asiakas on päivittänyt erillisohjelmistona hankitun ohjelmiston), asiakas voi siirtää ohjelmiston toiseen laitteeseen, joka kuuluu asiakkaalle. Asiakas voi myös siirtää ohjelmiston jonkun muun omistamaan laitteeseen, jos asiakas on ohjelmiston ensimmäiset käyttöoikeudet omistava käyttäjä ja uusi käyttäjä hyväksyy tämän käyttöoikeussopimuksen ehdot. Asiakas voi käyttää ohjelmiston siirtoon joko Microsoftin sallimaa yhtä ohjelmiston varmuuskopiota tai sitä mediaa, jossa ohjelmisto tuli. Asiakkaan on joka kerta poistettava ohjelmisto edellisestä laitteesta, kun ohjelmisto siirretään uuteen laitteeseen. Ohjelmistoa ei saa siirtää käyttöoikeuksien jakamiseksi useiden laitteiden kesken."
  Kysymys ja vastaus täältä: Tuotteen Microsoft Windows 10 Pro - OEM - 64-bit -käyttöjärjestelmä, suomenkielinen, DVD kysymykset ja vastaukset

  Verkkiksessä on 15€ halvempi enkunkielinen versio. Mutta sen saa myös 130 euroon muualta.

  Siis vaikka lisenssillä ei ole siirto-oikeutta, sen voi kuitenkin siirtää. Tästä MS:n kaksinaamaisuudesta aiemmin jo tarinoin (#54 ja #56). Kyllä nämä tulee eteen tutkimalla tarpeeksi tietokoneharrastajien foorumeja, siellä tieto piilee eikä MS:n harhauttavissa vastauksissa. Hiukan vaikeammaksi se on tietenkin tehty, koska bisnes on kovaa ja löysät rahat kannattaa kerätä talteen.

  On MS-tili nykyään joka pitää ottaa käyttöön aktivoinnissa. Ja sitten on se puhelinrobotti, johon ainakin ennen piti soittaa. Nyt taitaa onnistua jo ilmankin yleensä. Taitaa olla chattiakin ja tarvittaessa etäyhteystukea. Mahdollisesti. Jotain tämmöstä - en osaa kertoa varmasti mutta tutustukaa itse. Kaikkea ei kannata uskoa sillä pajunköyttä on paljon aiheessa tarjolla ja siksi tämänkin nyt jouduin toistamaan. Tai ostakaa satasta kalliimmalla jos aika on niin kallista tai jos se muuten rauhoittaa.

  Merkitsen vielä vastuuvapauden sanomaani näin: *Saattaa sisältää pieniä määriä pajunköyttä. *

  Totuus on tuolla jossain. Pieninä palasina. Nörttifoorumeilla.
   
  Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019