Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Windows - halvalla vai kalliilla?

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Mirrored, 30 Elokuu 2013.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63
  Win 10 Pro ja Home taitaa olla jo kotikäyttäjälle aika sama? Seiskassa oli vielä ainakin muistin tuessa eroa. Voiko olla jotain skanneriyhteensopivuus tms arvaamatonta eroa Homessa ja Prossa?

  Windows 7 editions - Wikipedia
  Windows 10 editions - Wikipedia

  Oisko tossa ihan kaikki kerrottu: Vertailussa Windows 10 -versiot | Home & Pro

  ed. Maximum physical memory (RAM) näyttää olevan edelleen eroa, mutta tuskinpa Homessa kesken loppuu.  Tällä hetkellä on tieto että tammikuussa seiskan tuki lakkaa.

  Aikoinaan ostin WinXP OEM-version Verkkokaupasta ja silloin niitä ei myyty kuin kokonaisen tietokoneen komponenttien kanssa. Tää lie muuttunut ja OEM:n saa ostaa yksinäänkin?


  Lisenssiehdot:

  1 tietokone - Voidaan asentaa yhteen tietokoneeseen.
  Asennusmedia: DVD - 64-bit
  Kielet: englanti
  OEM - Ohjelmistoa voi käyttää vain yhdessä tietokoneessa, eikä lisenssillä ole siirto-oikeutta

  Microsoft Windows 10 Pro - OEM - 64-bit -käyttöjärjestelmä, suomenkielinen, DVD 174,90 €

  Microsoft Windows 10 Professional, 64-bit, OEM, DVD, suomenkielinen - 156,00€


  No onhan mennyt halvaksi. [​IMG] 7 euroa Win10 Pro toimivuustakuu ja ei enää puhelinaktivointia. Kauppa käy tiuhaan ja pelkkää posaa tippuu palautteena. Windows - Haku - Huuto.net
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
 2. jussikn

  jussikn Active Member

  102
  74
  28
  Yksi mahdollisuus on luopua Windowseista jolloin ei tarvi ostella ohjelmia ja vanhakin kone jaksaa vääntää vikkelästi: Photography and Linux | Linux Journal
  Linuxin voi asentaa myös vanhan Windowsin rinnalle jos ei halua kokonaan luopua
   
  Mirrored tykkää tästä.
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63

  Ekoista 90- luvun tietokoneistani lähtien olen ollut kiinnostunut Linuxista ja kaikesta muusta avoimesta ja vapaasta ohjelmistosta, mutta tietokoneharrastus ei ole ollut koskaan riittävän syvää siihen perehtymiseen. Toiminnallisuudessa valokuvauksen tarpeissa on myös aina vaikuttanut olevan toivomisen varaa.

  Miten on toiminnallisuuden laita vaikkapa Vuescanin suuremman värisyvyyden raaka-TIFFeillä?


  If you want to process the full bit depth of an image in Photoshop(TM), use the 48 bit RGB setting for the Crop TIFF file. Note that some other image editing tools cannot process 48 bit TIFF files; in this case use 24 bit which is more widely compatible. File Formats

  Difference Between 24 Bit Scans vs. 48 Bit Scans

  Lisäksi arveluttaa printtaus jos alkaisi sitä puolta harjoittelemaan. Haenko vain vaikeuksia valitsemalla ohjelmistot 'standardin' ulkopuolelta.

  -----------------------

  Olisi tossa vanhempi pöytäkone lojumassa vailla käyttöä myös, johon voisi kokeilla. Mutta haiskahtaa pahasti tietokoneharastukselta, joka vie liikaa aikaa uuden opetteluun. Kun sitä uutta opiskeltavaa riittää ehkä tähdellisimpiinkin aiheisiin. Mutta jos olisi toivoa että samat asiat voisi tehdä kuin Win alustalla, siinä olisi mielekkyyttä.
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
  Tuus4 tykkää tästä.
 4. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 717
  112
  63
  Jos ostat Winsun lisenssin, niin osta sitten sellainen, jonka voi siirtää koneesta toiseen. Linuxeista voi valita esimerkiksi LinuxMint distroista Debian-johdannaisen Cinnamonin, niin se ei poikkea Windowsin käyttökokemuksesta oikein mitenkään ja jos poikkeaa, niin myönteisessä mielessä.
   
  Mirrored tykkää tästä.
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63
  Taitais sellainen maksella Home 150 € ja Pro 250 € Gatesin tilille. Mitä se niillä euroilla ees tekee. bill gates donations - Google-haku

  Että verraten 7 euron köyhäinapuun suomalaiselle huutonetin myyjälle OEM PRO version aktivointilisenssistä, aika kallista!

  Ja Euroopassa on tunnetusti halvempaa..
  win 10 pro key in Software für PC, Tablet und Netzwerk | eBay
  win 10 pro key in Computer Software | eBay

  Menneekö se sitten pahantekeväisyyteen.
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
 6. motris

  motris Well-Known Member

  3 159
  165
  63
  En tiedä, kuinka paljon tuon asian miettimiseen kannattaa käyttää aikaa. Jos mietit sitä, riittääkö Win10 Homessa tuki muistille, niin melkein ehdottaisin ostamaan sitten kokonaan uuden koneen, jossa on jo Win10 asennettuna. Jos sulla on tällä hetkellä käytössäsi sellainen kone, jossa on Win7, niin en äkkiseltään ymmärrä mitä lisäarvoa muistin suhteen saat asentamalla siihen Win10 Pron.

  Itse en ole kasaillut koneita enää yli kymmeneen vuoteen. Muksu oli kasailemassa (siitäkin jo 1½ vuotta), mutta kun ryhdyttiin tekemään vertailuja, niin saman kokoonpanon sai valmiina halvemmalla kuin itse kasaten. Komponenttien hinnat vaihtelee jo pelkästään niin hurjan nopeasti, että päivät menisi kauppoja kytätessä, jotta säästöä tulisi, jos koneen haluaa kasaan kuluvana vuonna. Vielä kun huomioi, että valmiiseen koneeseen saa takuun.
   
  Viimeksi muokattu: 21 Maaliskuu 2019
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63
  Perusjuttuja selvittelen. RawTherapee ohjeessa kappale 8-bit and 16-bit ja kolme lainaa

  1) Most, if not all, modern raw-capable DSLR cameras use 12- or 14-bit analog-to-digitalconverters to record the sensor data.
  2) There is some confusion over the naming of 8, 16, 24 and 32 bit files. Here is a clarification,but it gets confusing, so put your tin foil hat on
  3) To summarize, an “8 bit per channel” image can also be called a “24 bit per pixel” image,and a “16 bit per channel” image can also be called a “48 bit per pixel” image. In both casesuse the former (the full “x bit per channel” description, don’t just say “x bit”!), it’s more clear.


  GIMP - Image Formats Overview

  Kyllä koko Open Source -kenttä kiinnostaa kovasti. Moniin ohjelmiin voisi tutustua ilmankin Linuxia.
   
  Viimeksi muokattu: 21 Maaliskuu 2019
  niffe tykkää tästä.
 8. jussikn

  jussikn Active Member

  102
  74
  28
 9. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 746
  337
  83
  Mä päivitin koneen sisukset vuosi sitten eli emo+prossu+muistit. Hintaa tuli vajaa puolet mitä vastaavan tehoinen valmis kone olisi maksanut, Kun levyt (2 SSDtä 256GB+512GB ja 4*HDD 2TB+2TB+1TB+1TB), koppa, poweri ja näyttis kelpasi, niin valmiin koneen mukana olisin joutunut maksamaan niistä ihan turhaan. Windows tuli asennettua uudelleen, mutta mulla olikin suoraan MS:ltä aikoinaan ostettu Win 8 Pro, jonka lisenssikoodilla Win 10 Pron asennus ja aktivointi onnistui laakista. Ostin aikoinaan noita Win 8 Pro'ta kolme (à 30€), jotka on kaikki nyt siis Win 10 Pro:na. Ja siis myös siirrettävissä uudelle emolle, jos olisi tarvetta. Tuon jälkeen olen vaihtanut 1TB HDD: 1TB SSDksi. Vanhat romppeet asensin talojakamon tiedostopalvelimeen 10 v ikäisten tilalle.
   
 10. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63
  Ei siitä ollut edes kyse vaan selvittelin vain pro vs home eroa koska olen kerran kantapään kautta kokenut asian ikävästi yllärinä (XP). Muistin tuki on huomioitava kun käyttöjärjestelmää hankkii. Mutta tuohan tuli edellä selväksi, ainakin oman tulkintani mukaan spekseistä, ettei siitä muistin tuesta Win 10 home vs pro taida tökkiä mitenkään näköpiirissä.

  (mulla on win 7 pro tai tarkemmin ultimate, versio "dell-huutonet" kuten ketjun alussa ilmenee)

  Minulla on varsin tehokas ja laadukas itsekoottu kone. En todellakaan ole siitä luopumassa vaan ajankohtaista on päättää mitä seuraavaksi kun Win7 tuki pian päättyy. #41

  (Kyllä minä olen enemmän kuin tyytyväinen itsekoottuun koneeseen ja pidän sellaista räätälöityä konetta parhaana. Valmiissa olisi tullut turhia ja huonompia komponentteja tai sitten olisi saanut latoa seteliä tuplapinon. Silloin kun valmis vs itse koottu antaa toisenlaisen lopputuleman, tarpeet lienevät enemmän yleisiä ja tarjonta sopivaa markkinoilla. Ajankäyttö on tietysti todella henkilökohtainen asia ja itse en ole niin paljoa harrastellut että ihan omin avuin jaksaisin kokoamiseen perehtyä loppuun asti. Olen siis pyytänyt myös apua palikoiden ruuvaamiseen ja johdotukseen. 50€ on hyvällinen palkkio monen mielestä fyysiseen kokoamiseen ja sellaista hintaa muistan nähneeni myös joissain liikkeissä mikäli ostaa palikat samasta,)

  Ajankäytöstä tuli mieleen. Photoprint ja tulostaminen
   
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 11. motris

  motris Well-Known Member

  3 159
  165
  63
  Joo, varmaan totta, että itse kasaamalla voi säästää, jos tarve poikkeaa "normaalista". Jos koneessa on 5 teratavun ja yli kiintolevyt, niin siinä ei enää kai puhuta "normikoneesta". Mutta mulle oli kyllä yllätys taannoin se, että säästöä ei oikein normikoneessa saa itse kasaamalla. Tai pitäisi olla ainakin vakavasti harrastava ja vertaileva/vertailuja lukeva. Tosin olen kyllä tippunut kehityksestä, joten väitteeni voi lukea siltäkin pohjalta.

  Jonkun verran käytin joskus aikaa ja laskeskelinkin. Lähinnä siltä pohjalta mihin tarvitsee: Laskut maksaa, surffailee ja muut kotihommat. Sitten harrastukset, opiskelut ym. päälle, ja mitä niistä on valmis maksamaan kuukaudessa. Tulin siihen johtopäätökseen (itselleni), että kone kannattaa vaihtaa 3-4 vuoden välein. Eihän mulla koneiden vaihdot ole tuonkaan jälkeen aina nappiin menneet, mutta sanoisin elämänlaadun sen suhteen kuitenkin parantuneen. Säätäminen on ollut siltikin toista luokkaa kuin itse kasaillen.

  Mutta noin kenelle maksaa ja mistä ostaa... maksan ainakin itse mielummin Microsoftille 150 euroa kuin jollekin loiselle/parasiitille maksan senttiäkään.
   
 12. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63


  Kommentit voi aina lukea jos ei puhetta jaksa. (Avaten youtubeen tietenkin)

   
  Viimeksi muokattu: 23 Maaliskuu 2019
 14. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63
  Miksi loinen on olemassa, on tässä tapauksessa hiukan monimutkaisempi juttu. MS harjoittaa käytäntöjä jotka mahdollistavat OEM lisenssien siirron, ja se tekee sen tukipalveluidensa kautta , jopa henkilökohtaisella ohjauksella tarvittaessa, mutta kun näistä kysyy julkisilla neuvontafoorumeillansa, vastauksena tulee yksinkertaistettu kanta jolla ohjataan ostamaan varsin kalliita versioita.

  Taktiikkana lie se, että Windowsin valta-asema on tärkeintä ja siksi olisi omaan jalkaan ampumista olla turhan tarkkana ja siksi vain tarpeeksi hankaloitetaan ohjelmien vaihtoehtoisia hankkimisia ja aktivoimisia. Eikä niistä liikoja huudella.


  P.S. Huomataan myös nykyinen tietämys loisista, joka on löytänyt niitten hyödyllisyyden!
   
  Viimeksi muokattu: 23 Maaliskuu 2019
 15. iikkoo

  iikkoo Member

  147
  5
  18
  Entäs Adobe, sama "monopoli", kiitos sinulle ja muille kun opastitte minut löytämään viimeiseen LR 6.14. Eipä sielläkään ohjailla, vaan vain kk-maksuille
   
  Mirrored tykkää tästä.
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63
  Noi viimeiset tarinat Windowsista on vain vähäisin osin omia kokemuksia. Niitä aiheita oli kuitenkin myös keskustelulinkeissä edellä. Ja joitain tietokoneosaajia olen itsekin tavannut ja niistäkin käsityksiä muodostanut. Vastuu on lukijalla! Tutkikaa itse. Saatoin väittää myös perättömiä -varoitus. MS:n toiminta jättää kuitenkin arvailuille varaa ja se on tavallaan kaksinaamainen eikä sellaisessa tilanteessa ole varmuutta toimiiko asiat myöhemmin samoin kuin on vuosien myötä totuttu.

  Iikkoo, sillä itsenäisellä Lightroomilla parjää moni varmasti pitkään vaikkei sitä enää kehitetä. Tilanne on tietysti ajan kuluessa otollinen muitten firmojen vastaaville ohjelmille - siis siltä osin milloin kaivataan perinteistä lisenssiä kertaostoksena.
   
  Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019
 17. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 201
  205
  63
  Pro vs Home aiheessa päivitysten ajoittaminen on minusta aika vahva puolto Proolle. Ainahan ne tapahtuu väärään aikaan kesken tärkeän ja pahimmassa tapauksessa päivityksen jälkeen koneeseen tulee ongelmia. Naurettavaa että kehtaavat rahastaa tuollaisella asialla, mikä on laastari ohjelman yhteen perusvikaan.
   
 18. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 717
  112
  63
  Windows on sama winsu, oli se sitten Home-, Pro- tai Server-versio. Lähinnä juuri rampautusten määrä ja jotkin priorisoinnit vaihtelevat. En näe syytä, miksei Home olisi riittävä suurimmalta osin.
   
 19. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 353
  56
  48
  Windows etätyöpöytä on jo yksistään sellainen ominaisuus, jonka vuoksi käytän Windows 10 Pro -versiota. Sitä ei ymmärtääkseni ole Home-versiossa ainakaan niin, että etätyöpöytäyhteyttä tarjoavaa tietokonetta voisi kaikilta osin käyttää.
   
 20. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 746
  337
  83
  Windows 10:n lisenssikoodi tallentuu emolevyn BIOSiin, joten emolevyn vaihto estää OEM-version siirron. Mutta jos Windows (kasista alkaen) on ostettu erikseen, niin silloin sen voi asentaa uuteen emoon Win8:n lisenssikoodilla. Systeemilevyn vaihto onnistuu kaikilla versioilla kloonaamalla vanhan sisältö uuteen tai asentamalla koko windows uudelleen. HDDstä SSDksi voi edellyttää muutamia muita BIOS asetuksien muutoksia.

  *edit* täsmennys
   
  Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019