Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Ups.....se olikin UPS

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana RB, 4 Joulukuu 2018.

 1. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 867
  471
  83
  Minulle tulossa oleva paketti on kadonnut. Käsin kirjoitettu saapumisilmoitus oli pudotettu postiluukusta, mutta pakettia ei koskaan löytynyt. Siis aikaan, jolloin digitoitua seurantaa ei ollut. Posti suostui korvaamaan vain postimaksun lähettäjälle, koska heidän mielestään se oli perille tulematon ja ainoa tapa saada muutos päätökseen olisi ollut oikeuskäsittely. Kyseessä ei kuitenkaan ollut minun maksama sisältö, mutta se harmitti kaikkia muita paitsi postia.

  On yksi matkahuollonkin kautta Verkkokauppa.comista mökille tulossa ollut liesi kateissa. Lähetyksessä oli kaksi kollia, joista toinen tuli perille, mutta varsinainen liesi ei. Verkkokauppa sanoi lähetyksen menneen Matkahuollolle, joka ei löytänyt siitä mitään kirjausta. Ja liesi oli myös Verkkiksen viimeinen eikä sitä ollut enää saatavilla, joten lähettivät samaan hintaa 150€ kalliimman. En tiedä miten sopivat keskenään kustannuksista.
   
 2. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 248
  321
  83
  Työssäni lähettämiäni lähetyksiä (Posti) on kokonaan kadonnut ainakin kaksi. Molemmat ihan tärkeitä asiakirjoja. Sen lisäksi usean perille toimittaminen on kestänyt enemmän kuin kymmenen päivää, joka on aivan kestämätöntä. Henkilökohtaisille lähetyksille ei ole koskaan tapahtunut mitään, mutta lähetän omia lähetyksiä tosi vähän, kun en esimerkiksi myy juuri mitään koskaan.
  Esimerkiksi alkuperäiset valtakirjat kulkevat jatkuvasti kirjepostissa yli viikon, ja tämä on niin yleistä, että se on pakko ottaa huomioon aikataulujen suunnittelussa. Lisäksi itselleni tulleita pakettilähetyksiä posti on onnistunut turmelemaan ainakin kaksi, toisen kuljetuksessa ja toisen tunkemalla ylisuuren lähetyksen postilaatikkoon. Tämä jälkimmäinen on mielestäni täysin käsittämätöntä. Nämä siis ainakin muistan. Että urbaanista legendasta ei ole kyse. Eikä agraarista tai muustakaan legendasta.
  Itse suosin tosiaan Matkahuoltoa toimitustapana, lähetysten saajana, aina kun voi valita, koska itse en ole kohdannut yhtään ongelmaa, vain nopeita ja kunnollisia toimituksia. Jos ongelmia ilmenisi, pyrkisin vaihtamaan, mutta mielellään en Postiin.
   
 3. sahe69

  sahe69 Well-Known Member

  10 450
  39
  48
  Joo, mulla juuri vastikään runnoivat lähettämäni laatikon jossa oli Zeiss ZM erillisetsin (onneksi ei hajonnut mutta lähellä kuulemma oli) ja kerran ovat hukanneet lähettämäni objektiivin kokonaan. Onneksi ei ollut kovin kallis.
   
 4. motris

  motris Well-Known Member

  3 256
  254
  83
  Mun käsittääkseni ei skannata enää nykyisin kuin pakettiautomaatin paketit. Kuuriirit taitaa kaikki käyttää pelkkää listaa vastaanottoon. Ja ymmärtääkseni siis posti nykyisin myös (nimim. kokemusta on haamusaapumisilmoituksista). Vai miten se Siwan kassa tai R-kioskin myyjä ehtisikään niitä paketteja skannailla muun työn ohessa? Ja muista kuin asiamiesposteista ei ole kokemusta enää pitkältä ajalta.
   
 5. cedricfan

  cedricfan Active Member

  332
  65
  28
  Postin saapuvat skannataan "sisään" ja niille annetaan samalla hyllypaikkanumero.
  Ei muuta mutta kun alkuvuodesta tuli mulle case jossa kotiin tuli noutolappu, mutta pakettia ei löytynyt ilman hyllypaikkaa, eikä seuranta sanonut tulleeksi toimipisteeseen, niin siinä sitä sitten selviteltiin.
   
 6. MartinN

  MartinN Member

  376
  3
  18
  Hups, Posti osaa. Ensin oli kadoksissa pari päivää ja vasta etsinnän jälkeen löytyi ja olinkin kotona kun tällainen päivitys pompsahtaa. Ilmeisesti on vain tarkoitus kierrellä kaupunkia paketin kanssa jotta sen nouto postista vielä pitkittyisi. Ei kannata edes tiedustellä, kun näin tapahtuu usein ja vastataan ettei kuljettajilla ole ovikoodeja.
   
 7. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 867
  471
  83
  Selvennykseksi tähän: Torstaina ostin kuljetuksen netistä ja teippasi paketin päälle saamani osoitekortin. Seurannan mukaan se on kirjattu asiamiestoimipaikassa n. 5 minuuttia valmiiden pakettien luukusta sisään tuuppaamisen jälkeen. En jäänyt jonottamaan kuittausta. Eli sen perusteella paketti kirjataan heti vastaanottopisteessä. Sitä ennen paketti on seurannan mukaan toimittamatta postille. Helpostikoodilliset kirjataan helpostikoodilla, mutta linkittääkö se paketin lähetystunnukseen? Helpostikoodille ei ainakaan vielä kesällä ollut mitään seurantasovellusta postilla itsellään. Silloin helpostikoodin ja lähetystunnuksen parittaminen tehtiin jakelukeskuksessa.
   
 8. motris

  motris Well-Known Member

  3 256
  254
  83
  En tiedä. Kunhan olettelin. Mulle on tullut ilmoituksia, että noudettavissa. Mutta paikalla saanut tietää, ettei olekaan. Mitä olen jossain kioskilla nähnyt lähettilasteja, niin ne ainakin vastaanotetaan sinne yhdellä listalla/kolleittain. Vai miksi kutsutaankaan. Mutta ei siis paketti kerrallaan.
   
 9. ALe

  ALe Active Member

  159
  81
  28
  Heh... sattuu sitä muillekin kuin Postille ja UPS:lle...

  Mulle tuli tuossa joulun välipäivinä töissä puhelu, johon en pystynyt vastaamaan kun olin palaverissa. No sitten muutaman tunnin päästä tuli vaimolta kuvaviesti, että takaovelta (jonka vieressä menee pyörätie) oli löytynyt paketti, jossa oli joulun alla tilaamani Fuji 50-140 ja Fuji 24/1.4 eli sellainen 2500 € lähetys. Kuljetusfirmana oli Schenker, kuljettaja ei ollut löytänyt etuovelle :)) Vaimo olisi ollut kotona, mutta kun kuski ei saanut minua kiinni, päätti hän näppärästi jättää paketin takaovelle.

  Mitenköhän olisi asia mennyt jos paketti olisi kadonnut...? No kukaan ei ollut sitä kuitannut niin aika heikoilla olisi tuo kuljetusliike ollut...
   
 10. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 511
  246
  83
  Schenkerin auto haki Tamronit ruotsinmatkalle. DHL luki papereissa.

  Kuljettaja oli kiinnostunut työstään kun kysyi mitä lähetän. Viivakoodinlukijalla toki piippautti pakettiin ohjeen mukaan printatun DHL-lapun.