Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. jussident_fluor

  jussident_fluor Well-Known Member

  422
  272
  63
  Juu, ihan oli hyvä avauspotku. Ihmisillä on intohimoja, kehittävät itseänsä kutsumusammateissaan, ja joku toinen potkii vaikkapa palloa mukamas 15 kertaa paremmin? (pelkkä uudelleen jyvitys riittäisi/potti putoaisi kai ilmeisesti puoleen, mieti, 60 tonnin vuositulot).
  Edelleen, pörssiyhtiön pomon työpanos ei voi vastata sadan tai tuhannen työntekijän panosta. Tai shorttaavan sijoittajan panos yhtään mitään, miks moisia on ees olemassa? Per.fletti, jotain rajaa ,-)

  Skandinaavinen tulokatto, max. 200 000e vuositulot/lärvä -> oikeiden investointien jälkeen ylimenevä fyffe tulonsiirtoina ammateille, jotka ylläpitävät yhteiskunnan toimintoja, tuottavat ruumiin kulttuuria, taidetta, sun muuta terävältä tuntuvaa sisältöä. Nooh ja puuh, ei tuu järjen kanssa pohtien toteutuun, mutta, mutta... jonniinmoisia 20-luvun hillitseviä katastroofeja tuntuu puskevan perä perään, kääntävätkö kelkkoja?
   
  Mirrored tykkää tästä.
 2. Kona

  Kona Active Member

  108
  84
  28
  Löytyihän se vastauskin tältä foorumilta. Jäsen mirroredin viestissä on tuo palloliiton päätös: eli sama palkkioperuste sek miehille kuten naisillekin eli 30% UEFAn maksamasta palkintorahasummasta. Jämpti peli siis!
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 692
  726
  113

  Mä vaan nostin tän uudelle sivulle koska lisäsin siihen ja myös diggaan itseäni. (toisen mahtavan ja vanhan laulun sanoin, albumilta Aknepop tietenkin)
   
 4. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  11 340
  4 395
  113
  Monesti tuntuu, ettei ole mitään ajatusta siitä miten sitä liiketoimintaa harjoitetaan puhumattakaan, että olisi mietitty onko koko yritykselle mitään tarvetta tai markkinaa ja sitten, kun mikään ei onnistu kiljutaan kurkku suorana kuinka paska maa Suomi on, duunareille pitää maksaa palkkaa ymv. siitä valittavat useimmin ne jotka eivät ikinä edes harkitsisi kenenkään palkkaamista. Silloin, kun on hyvä liikeidea ja tahtoa yrittää, harvemmin valitetaan. Kasvu kuitenkin useimmiten vaatii lisää käsiä tai aivoja, jos kasvua haetaan.
   
 5. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 602
  361
  83
  Juu, monenlaista yrittäjää on.

  Jotkut ovat yrittäjiä lähinnä tilanteen pakosta, jos esim. ovat joutuneet palkkatyöstä irtisanotuksi ja sitten ei syystä tai toisesta löydä uutta työpaikkaa, eikä pelkkien ns. etuuksien varassakaan halua elellä.

  Aikanaan eräs tuttuni joutui työttömäksi ja työvoimatoimisto pakotti hänet yrittäjäkurssille, vaikka ko. henkilö selvästi sanoi, että yrittäjäksi ryhtyminen ei innosta.

  En tiedä vieläkö tuollaista on, mutta kyllä yrittämiseen pitää olla aito halu, jos menestyä aikoo.
   
  paraneva tykkää tästä.
 6. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  11 340
  4 395
  113
  Kyllä, pakkoyrittäminen on syvältä, kaikista kun ei yrittäjiksi ole, tänä päivänä ei riitä edes se, että on hyvä, pitää myös osata myydä itsensä.
   
  Mirrored tykkää tästä.
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 692
  726
  113
  Kyllä sitä "pakkoa" aina on, tietenkin, mutta siihenkin kohtaloon ajautuneet tai harhautuneet olisivat paremmalla tolalla perustulon kanssa. Melko lukuisan "sossu"- ja työvoimahenkilöstön suhteen saataisiin samalla heitä nykyistä järkevämpiin töihin. En tarkoita välttämättä alanvaihtoa vaan tarpeellisempaa ja tärkeämpää työnsä kohdistusta.
   
  Viimeksi muokattu: 9 Heinäkuu 2022
 8. Kona

  Kona Active Member

  108
  84
  28
  Hyvää pohdintaa yrittäjyydestä. Luulenpa kuitenkin, että se ei ole ratkaisu sen paremmin työttömyyteen kuin ilmeisesti hyvinkin yleisesti koettuun ongelmaan siitä, että palkka on liian pieni.

  Oma käsitykseni valokuvaajana on, että nettopalkka eli palkansaajan käteen jäävä rahamäärä on tosiaan liian pieni, mutta yrittäjän maksettavaksi tuleva bruttopalkka kaikkine sivukuluineen on kannattavaa yrittäjätoimintaa ajatellen liian suuri. Tätähän on jonkin verran tutkittukin, mutta asenneilmapiiri Suomessa on sen tyyppinen, että hedelmällistä ja järkevää keskustelua ei oikein tahdo syntyä.

  Sinänsähähän helmarien saama palkka tai palkkio verrattuna yleiseen palkkatasoon on ymmärtääkseni varsin hyvä ottaen vielä huomioon täyden ylöspidon ja muutkorvaukset muutamien viikkojen pallotyöskentelystä.
   
 9. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 602
  361
  83
  Meinaatko nyt koko loppuelämäsi höpöttää niistä ”helmareista"? Ovatko he sinulle jotenkin aivan erityisen tärkeitä? ;)
   
  Viimeksi muokattu: 9 Heinäkuu 2022
 10. Kona

  Kona Active Member

  108
  84
  28
  Hyvä kysymys.

  En ajatellut, eivät myöskään ole minulle erityisemmin tärkeitä. Ovat kuitenkin päässeet jalkapallon EM-kisoihin, mitä pidän hyvänä suorituksena näin pohjoisen maan nuorille naisille.

  Ihmettelin lähinnä median toimesta julkisuuteen aika laajallakin rintamalla (mm. iltapäivälehdet, Yle, HS, Aamulehti) tuotua keskustelua osallistumisen myötä pelaajille maksettavista palkoista tai palkkioista, joita verrattiin huuhkajien saamiin n 10 kertaa suurempiin palkkioihin. Taisi otsikkokin jossain mediassa olla ”pahalta tuntuu”, kuten yksi jäsen täällä jo hyvin oli ottanutkin selkoa tapahtumien kulusta. Aika pitkälti tuo palkkiokuvio tulikin tällä foorumilla selvitettyä mainitun jäsenen selonoton myötä.

  Itse mietin nyt vielä median intressiä yrittää nostaa aika selkeä asia jossain määrin skandaalinomaisesti esille. Nähtäväksi jää jatkuuko keskustelu. Oma veikkaukseni on, että mikäli helmarit menestyvät hyvin ja voittavat vaikkapa mitalin, keskustelu ei jatku. Siitä saatavat rahat hiljentävät sekä pelaajat että median. Mutta jos menestystä ei tule, saattaa keskustelu ”tasa-arvosta” jatkua.

  Jäädään mielenkiinnolla odottamaan. Nämä ovat hienoja hetkiä suomalaiselle jalkapallolle.
   
 11. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 692
  726
  113
  Valokuvaajana? Ei eläkeläinen aivan muista toimista? Ihmeen tuttua Laukussa. Viskiä vain vähän, ei vaikuttaakseen?
   
 12. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 692
  726
  113
  Nyt taitaa olla jotkin kisat olla parhaillaan? Hieno hetki kuitenkin Kameralaukulle. :D
   
 13. Kona

  Kona Active Member

  108
  84
  28
  ?
   
 14. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 692
  726
  113

  Hyvä vastaus. Pidä toi. Ei mulla nyt muuta kuin että mä arvasin kuka siellä on. :D Ajellaan Raaseporiin, voidaan koukata Ypäjälle, meinataan että palaveri Varkaudessa. Mutta hienoa että valokuva kuitenkin niittasi arvauksen varmaksi. Härre.
   
  Viimeksi muokattu: 9 Heinäkuu 2022
 15. Kona

  Kona Active Member

  108
  84
  28
  ?
   
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 692
  726
  113

  Ei se mitään. (samat jutut ja sanomat)
   
 17. Kona

  Kona Active Member

  108
  84
  28
  ?
   
 18. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 692
  726
  113
  Kiistää hän, kirjoitti Hymy. Hyvä niin, aivan hyvä.

  Vielä pari viestiä niin päästään uudelle sivulle.
   
 19. Kona

  Kona Active Member

  108
  84
  28
  ? Mun on kyllä todella vaikea ymmärtää näiden viestien perimmäistä tarkoitusta?

  Lienet jonkinlainen päällikkö tai ainakin valvoja täällä?

  Omassa ns avauksessani oli kyse mediassa aika näkyvästikin esillä ollut keskustelu helmareiden palkkioista suhteessa huuhkajien palkkioihin. Ei muusta.Väärä aihehan se oli valokuvafoorumille, kuten täällä ihan aiheellisesti huomautettiinkin.
  Mutta laitan uutta massaa pohdittavaksi asap.
   
 20. Kona

  Kona Active Member

  108
  84
  28
  Jonkin verran on kuvaajien foorumeilla herättäny keskustelua Sanna Marinin kuva Ruisrockista, jota varsin laajalti jaettiin sekä somessa, digimediassa että printissä. Alunperin otaksuttiin, että kyseessä oli ns amatöörikuvaajan sattumalaukaus, ja tällä tavalla nähtävästi kuva oli ajateltukin tuoda julkisuuteen.

  Teoria kuitenkin sortui, kun useampikin ammattilainen alkoi aprikoida mallin täydellisen upeata kulkua kohti kuvaajaa, cat walk kävelyä, reisien upeata astuntaa, malleille opetettua katsetta kohti kameraa ja ns viekoittelevaa posehymyä. Joku kuvaaja rohkeni jopa epäillä, että kuva olikin tarkasti suunniteltu etukäteen ja koordinaatit sovittu tarkasti päämisterin kanssa. En ota mihinkään kantaa itse, mutta mielenkiintoinen kuva ja case valokuuvaajan kannalta kyllä…

  No lopultahahan oli sitten vähän kai pakkokin antaa pikkasen selvitystä ihmettelijöille, ja se on nyt sitte tässä:

  https://www.is.fi/viihde/art-2000008939560.html

  Kyllähän tässä pitää todeta, että Sanna Marin on täydellinen valokuvamalli, upea iho, kauniit piirteet, kauniit hiukset, osaa monenlaisen posen, luonnollisen seksikäs, hoikka, hieno figuuri, monella tavalla somekuvaajan unelmakohde. Hyvä, että häntä kuvataan, eduksi Suomen maakuvalle monella tapaa tietenkin. Ei Time lehden kanteen ihan joka tyttö pääse.