Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 043
  193
  63
  Oliko se sittenkin täällä, kun puhuttiin muistikorttien hajoamisesta. Eilen meni taas yksi CF. Näytölle ilmaantui teksti Mcard err ja lakkasi tarkentamasta. CF-kortti ulos, virrat pois ja kuvaus jatkui pikkukortille. Hetken jo kylmäsi sydäntä, mutta tästäkin selvittiin 15-20 sekunnin katkokselta, eikä yhtään kuvaa jäänyt onneksi juuri silloin ottamatta.
   
 2. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 273
  1 232
  113
  XQD pelittää kyllä hyvin, paras tilannehan on, jos molemmissa korttipaikoissa on XQD kortit. Hääkuvaajillehan toin on itsestään selvää.
   
 3. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 243
  1 671
  113
  Kyllä niitä olisi hyvä olla ainakin 4 korttipaikkaa, 2 kameraa ja 1 varakuvaaja, sitten sujuisi häätkin ilman turhempaa stressiä.
   
 4. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 043
  193
  63
  Jos olet ammattilainen ja tarjoat näitä palveluja vastikkeellisina, huonolla tuurilla voit olla vahingonkorvausvastuussa, puhumattakaan siitä pahasta mielestä ja tuleville työtilaisuuksille aiheutuvasta haitasta, jonka duunien ryssiminen saattaa aiheuttaa. Mieluummin siis kaksi kuin yksi, kun kyse on kuitenkin mahdollisesti vikaantuvasta komponentista.
   
 5. Manual

  Manual Member

  889
  16
  18
  Oma valintani pysyä edelleen 6v vanhassa FF-rungossa, toimii erinomaisesti, kun rajaan käyttötarkoitustani. Enimmäkseen kiinteä 35mm, josta voi hyvinkin rajata kolmanneksen, jopa puoletkin pois.
  Niitä kohteen kannalta optimaalisia kuvausolosuhteita, lähinnä valoa, ei niin usein tule kohdalleni.
  Josta seuraa paljon jälkikäsittelyä. Myös luovaa käsittelyä, kun on aikaa tarkastella kuvaa ajan kanssa.

  Toki voisin muuttaa välineeni joustavammiksi, tai opetella uusia muokkausohjelmia. Pidän vanhoista tavoistani.
  Siis eräänlainen turvallisuus. Välillä asetukset unohtuu päivittää juuri tähän tilanteeseen, tai poistaa ne.
  En voi kuvitellakaan laittavani kuvia heti eteenpäin. Ainakaan ilman melko huolellista analyysiä ja säätöä.

  Toki mulla on kokemusta uudesta cropista pitkällä huonovaloisella n. 20-130mm zoomilla varustettua.
  Loistovehje, kun näkee kohteen valmiina ja pelkistyneenä. 'Pelottavan hyvää' jpg-formaattia ja valmiina.
  Mutta en riskeeraa mieluisia tai pitkiä projektejani. Vaadin silloin kameraltani 'notkeutta', viittaan edelle.

  Mutta tämä mielipide vain, kun haluan tulla toimeen oman nuppini ja arkistoni kanssa.
  Itselleni luonteva kamera, napakymppi liki kaikkeen, jota kukaan ei halua kaupallisista syistä tehdä.
  Miten se oli 'Entwicklung mact frei' - vanha kiinalainen sanonta... vai 'bitcon' ajattelua
  t. manual
   
 6. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 243
  1 671
  113
  Filmiaikaan kameroihin meni vain yksi filmi, silloinkin selvittiin, en oikeastaan näe mitään syytä miksei nytkin selvittäisi, 100% varmuutta ei saada millään keinolla aikaiseksi, mutta jokainen tekee itse valintansa, minkä katsoo ratkaisevan tärkeäksi kriteeriksi.
   
 7. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Eikös tarina mene niin, että Frank Capan Normandian maihinnoususta ottamat filmit ryssittiin kehityksessä jotenkin. Jäi jäljelle ne kuuluisat epäterävät ruudut vedessä kahlaavista sotilaista. Hyvä että edes ne, mutta tuskinpa Capa olisi tykännyt pahaa vaikka hänen työkalunaan olisi ollut kahdella korttipaikalla varustettu digi. Ja päälle päätteeksi vielä pikaräpsyt iPhonella ja siitä suoraan nettiin.

  Asiasta kolmanteen olin eilen ruskaretkellä. Nautin Suomen luonnosta sekä väärän merkkisen peilittömäni erinomaisesta dynamiikasta ja upeasta laajakulmaobjektiivista - tämä tietenkin kahdella korttipaikalla varmistettuna. Mutta täytyy sanoa, että kaipaan Df:n kuvanlaatua. Df ei ollut teknisesti mikään huippukamera - ja siinä oli vain yksi korttipaikkakin. Mutta Df:n tiedostot oli helppo vääntää sen näköisiksi, että miellyttivät silmää.

  Hiukan harmi kun tuli silloin Nikonista luopuessa myös Df hävitettyä. D810 ei ole jälkeenpäin herättänyt mitään tunteita, mutta Df plus pari Nikonin muovikuorista kiinteää olisi ollut kiva säilyttää muistona peilikameroista.
   
 8. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 243
  1 671
  113
  Olisi varmaan ollut tyytyväinen yhteenkin korttipaikkaan, ei sitäkään olisi pilalle kehitetty :) Varsinainen käytännön hyöty kahdesta paikasta lienee se, että tunkee toiseen korttiin jpgit ja lähettää niitä mahdolliselle asiakkaalle nopeasti, ilman mitään käsittelyä, mulla on ollut 2 paikkaa 10 vuotta, koskaan en ole vaivautunut vetämään kopioita toiselle, se on ollut ainoastaan lisätilana, jos ykköspaikka tulee täyteen. Ei kahdesta paikasta tietenkään mitään haittaa ole ja, jos kokee reaaliaikaisen varmistuksen tarpeelliseksi, sitten vaan täytyy hankkia kamera kahdella paikalla, ei se sen vaikeampaa ole.
   
 9. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  597
  593
  93
  Kyllä tuo isompi bajonetti mahdollistaa uudenlaiset optiikat. Hyvä kun nikonkin uskaltaa tehdä täysin uusia ratkaisuja.
   
  Mirrored ja paraneva tykkäävät tästä.
 10. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 952
  318
  83
  We are in process to search for the causes and will make further announcement of the compatibility for every single model once we find the solution.
  Notice about compatibility for Nikon Z7 with Tamron lenses | News | Tamron Co., Ltd.


  Tamron tutkii toimimattomuuttaan ja julkaissee päivitykset malleihinsa jotka eivät nyt skulaa. (Vakaajalliset mallit kai kyseessä.)

  Tamron issues warning about Nikon Z7 compatibility


  Digicamera.net - Valokuvausfoorumi • katso viestiketjua - Nikon Z7 + FTZ adapteri + Tamron
   
 11. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 043
  193
  63
  Niin. Enkö mä juuri kuvannut mikä hyöty siitä kahdennuksesta oli? Mitään vahinkoa ei sattunut, kun komponentti vikaantui. Tiedän tapauksia, joissa on puhuttu muutaman tuhannen euron korvausvaateista, kun homma on jäänyt hoitamatta vikaantumisten vuoksi. Pelkkä morsmaikun meikkaus ja kampaus ovat tonnin arvoisia helposti. Lisäksi viidakkorumpu kertoo pettymyksistä 25 kertaa tehokkaammin kuin poikkeuksellisista onnistumisista.
   
 12. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 243
  1 671
  113
  En ole ikinä kuullut näistä korvausvaateista, mutta tuollaisille keikoille kukaan ei lähde yhden kameran kanssa vaikka siinä olisi kuinka monta korttipaikkaa, useampi kamera on huomattavasti turvallisempi kuin yksi kamera kahdella korttipaikalla. Mutta mitäpä tästä jankkaamaan, uskon, että yhdellä paikalla pärjää, sinä taas et joten olemme eri mieltä, no big deal.
   
 13. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 273
  1 232
  113
  Silloin kun tulee noita tärkeitä tai ainutkertaisia kuvauksia eteen, käytän kahta runkoa, joskus jopakolmea. Siitä on tietenkin sekin etu ettei tarvitse juurikaan vaihtaa objektiivia. Jos niitä laseja rupee vaihteleen kesken tilanteen, menee tietenkin helposti sähläämiseksi.
  No toi tietenkin edellyttää, että on saman bajonetin kalustoa.
  Toisaalta, jos on Nikon D3300:n varassa, kannattaa miettiä kaksi kertaa lähteekö kuvaamaan serkun tytön häitä virallisena hääkuvaajana. Muutoinhan toi D3300 kyllä riittää tänkin foorumin kuvaajille melkei kaikkee. Ja riittää niihin serkun häihinkin hyvin, varsinkin jos on toinen D3300 backuppina.
   
 14. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 272
  331
  83
  Tuossa joku viesti aiemmin Paranevalla oli ihan hyvä ratkaisu: ne jotka pärjää yhdellä voi ostaa sellaisen kameran jossa on yksi korttipaikka, ne jotka tarvii kaksi ostaa tarpeidensa mukaisen. Ei kaikki työkalut ole kaikkiin hommiin ja jokaiselle on olemassa tarpeisiin parhaiten vastaava värkki. Töissä kun on hyvä olla sopivat ja mieleiset työkalut ja jokainen arvostaa vähän eri asioita. Kenelläkään ei ole paha mieli ja maailma pelastuu...

  (Sehän on vähän hassu ajatus, että kaikilla pitäisi olla samanlainen kamera tai että jokaisen kameran pitäisi sopia joka hommaan. Eihän niin ole muissakaan töissä.)

  PS
  mäkin tarvisin mun hommiin sen RZ67:n normaalin, ei kellään olisi...?
   
  Viimeksi muokattu: 8 Lokakuu 2018
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 043
  193
  63
  Eikö olisikin hassu juttu, mutta vielä hassumpaa on kiistää sitä, että olisiko sillä varmennuksella mitään väliä kriittisissä sovelluksissa. Siitähän tässä oli kysymys.
   
 16. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 043
  193
  63
  Mulla on ollut autossakin turvavyöt ja air-bagit, mutta tässä uusimmassa ei ole, kun sai satasen halvemmalla, enkä ole koskaan tarvinnut ;)
   
 17. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 272
  331
  83
  Joo, ja jollekin toiselle riittää prätkä, eikä sillä ole kumpaakaan...
   
 18. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 273
  1 232
  113
  Nää on tärkeetä arvioida riskin kannalta kaikki tällaset tilanteet. Siitä on muuten aivan oma matemaattispohjainen teoriakin olemassa, jota mm vakuutusmatemastikot hyödyntää, kun lasketaan valuutusten hintoja. Joskus mulla oli kaveri, jota sanottiin tuplakortonkimieheks. Varmuus lisäänty, mutta tunto heikkeni.
   
 19. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Hyvä kuitenkin huomata, että vakuutus korvaa vain riskin toteuduttua kadotettua rahassa mitattavaa pääomaa. Ei auttane laittaa kotivakuutukseen vahinkoilmoitusta jossa voivotellaan bittien järjestystä XQD-korilla ja sitä, kuinka kauhea henkisen pääoman menetys bittien yllättävästä ja hallitsemattomattomasta uudelleenjärjestäytymisestä seurasi.
   
 20. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 043
  193
  63
  Jepjep, voihan sitä lähteä kuvauskeikallekin vaikka kokonaan ilman kameraa...