Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Z mount.

    Joku tuon zetan tuohon keksinyt, huhu vaan.
    -----------------------------------------------------------------------------------



    Muistatteko vielä tällaisia: Sigma says E-mount diameter is small and makes it difficult to design high quality Full Frame lenses. - sonyalpharumors


    lens throat diameter: Open Talk Forum: Digital Photography Review

    Lens mount - Wikipedia

    Kuva: ( Nikon F vs Canon EF - What's the Difference? )
    Canon EF 54mm Nikon F 44mm



    Uusi Nikonin isompi peilitön - toiveet ja ideat


    ----------------------------------------------------------------------------------

    Jaa mikä 2018? Katotaan vaan. Kuhan sanoin. :rolleyes: Onhan Nikonin vähintään julkistettava vaikka olisi ihan beta. Sekin jarruttaa Sonyn käsittääkseni kasvavaa myyntiä. Ja hyvä F-sovite on samoin välttämätön.
     
    Viimeksi muokattu: 2 Syyskuu 2018
  2. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Hyvä juttu Nikonille - kun on huhu niin jengi jaksaa paremmin odottaa :)

    Huolet bajonetin läpimitasta lienevät liioiteltuja. Olisi kiva saada tietää, että oliko Sony FE:n täyskennoisuus alkuperäinen ajatus vaiko ei. Joka tapauksessa varsin hyvää optiikkaa Sonyyn on nykyisin tarjolla, joten tuskinpa tuo niin haittaa. Ja Nikonin 49mm riittää varmasti!
     
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Joo sellainen vaikutus varmaan on riippumatta siitä ajattelisiko edes tarvitsevansa uutta, koska se osoittaa merkin olevan elävä eikä reliikki. On nyt parempi ajatella että kyllä se sitten tulee Nikonilta kun sen aika todella on. Kun se on hyvä ja tarpeeksi paljon parempi kuin vanhat. Kun kaikki on valmista. ;)
     
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Valitettavasti taitaa olla vain niin, että ainakaan mk1 sukupolvessa noi lihavoidut jutut ei toteudu - ei ole toteutunut kellään joten en jaksa uskoa, että Nikon rikkoisi kaavaa. Mutta sitten joskus varmasti kyllä... Ja mk3 vaiheessa Z-Nikkoreitakin on jo varmaan riittävä valikoima.

    Täydestä sydämestä toivon Nikonille parasta. Olisi tosi kurja jos kameramaailman kuninkuus ratkaistaisiin Canon-Sony -akselilla. Ja mitä täyskennoisiin peilittömiin tulee, niin niissä Sony ehdottomasti tarvitsee myös peilittömän krittäjän. Tämä nykyinen peilittömät-peililliset halvaannuttaa koko touhun. Tarvitaan tervettä kilpailua.
     
  5. Topi

    Topi Active Member

    899
    190
    43
    Kyllä nuo tiedot pitänevät paikkansa, myös tuo tseta...

    -Topi
     
  6. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Siinä Z, missä N asettuu lepäämään.

    Oli Nikon F melkoisen ylivoimainen ja kehitetty tarpeeseen. Vaan missä olisi vastaava nykyaikainen mullistus ja tarve? Jotain videon ja stillin yhteensulautumista ehkä.
     
    Viimeksi muokattu: 15 Tammikuu 2018
  7. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    En nyt vielä lähtisi käyttämään imperfektiä. Nikon F on tälläkin hetkellä maailman monipuolisimman ja täydellisimmän objektiivivalikoiman omaava bajonetti, täysin omaa luokkaansa siinä. Ja Z on huhu vaan, en kyllä löisi rahojani kiinni tuon toteutumiseen.
     
  8. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Tarkoitin Nikon F kameraa, jolla Nikon rikkoi nomadin mainitseman kaavan.


    Muuten, tuo N joissain Nikkoreissa taitaa merkitä nanopinnoitetta. On se silti Z kun sitä silleen katsoo.

    Olisi hienoa jos Nikon ymmärtäisi tulevassa uutuudessa hylätä 36x24mm koon kun siihen kerrankin hyvä mahdollisuus on. Kinokoon diagonaalilla 43,3mm saisi esimerkiksi 34,6 x 26,1mm kennon. Vähän isompi vielä niin jopa kutkuttaisi. Uusi Nikonin isompi peilitön - toiveet ja ideat
     
    Viimeksi muokattu: 15 Tammikuu 2018
  9. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Mitä jos Z ei olekaan totta. Jos Nikon tekeekin temput ja lähtee FE järjestelmään Sonyn kaveriksi? Se lienee ainakin johonkin mittaan mahdollista sillä Sony ilmeisesti jakaa FE-mountin speksejä objektiivivalmistajille, että tulisivat mukaan. Olisi aika kova temppu ;-) Mitäköhän Canon tekisi?

    Peilittömässä peili ei rajoita. Voi laittaa kameran ylikokoisen kennon joka hyödyntää objektiivien täyden piirtoympyrän kaikilla kuvasuhteilla, esim 16:9 ja 1:1 - tai niiden väliltä. Panasonicin uudessa video-orientoituneessa m43 kamerassa on juuri tälläinen.
     
  10. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113

    Nikonin ja Fujin tai Nikonin ja Sonyn yhteenliittymää hiljattain kaipailinkin. Yhteenliittymä voisi olla tarpeellista ja järkevää nyt.

    Canon varmaan hyvin puksuttaa omillaan. Laajempi yhtiö luullakseni, hieman kuin Yamaha.

    Fuji ja Nikon olisi sillä lailla kova pari, että molemmat on niin vahvasti valokuvaamisessa. Sony toisaalta videossa. Kai. +? Vai mikä toi Sony oikein on, käsityksissäni: ammattitason video betacam, maailmanmenestyksiä walkman, huipputelkkareita trinitron, kennovalmistaja ja viime aikoina omia valokuvauskameroita.
     
    Viimeksi muokattu: 16 Tammikuu 2018
  11. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    959
    428
    63
    Plus että Fuji & Nikon on olleet digi-yhteistyössä jo aiemminkin
     
  12. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Heitin FE:n koska Sony on ollut avoin objektiivivalmistajien suuntaan, ja koska FE järjestelmään siihen liittymällä Nikon saisi nopeasti liikkeelle täyskennoisen peilittömän järjestelmän. Sony ja FE:ssä mukana olevat objektiivien valmistajat paikkaisivat Nikonin oman objektiivivalikoiman puutteita, jolloin Nikonin aloitus olisi paljon juohevampi.

    Toiseksi tulevaisuus on hybridikameroiden joilla voi sujuvasti kuvata videota stillien lomassa. Etenkin tuota vaaditaan tulevaisuuden ammattikameroilta. Tästä näkökulmasta peilikamera on jo nyt henkitoreissaan. Sony voisi tällä alueella tukea Nikonin onnistumista.

    Ja kuvitelkaa sitä kiinnostusta jonka tuommoinen synnyttäisi. Avoimen järjestelmän etuja kuvaa parhaiten m43. Melkein väittäisin, että sekä Panasonic että Olympus olisivat nyt ulkona järjestelmäkameroiden markkinoilta jos ne eivät olisi lähteneet yhteistyöhön. Canonin voiman ja koon rinnalla tällä hetkellä alamaissa oleva Nikon voisi kaivata samanlaista tukea.

    En kuitenkaan jaksa uskoa, että Nipponin pojilla on nöyryyttä ja käytännöllisyyttä liittoon Sonyn kanssa. Tai minkään muunkaan suuren valmistajan kanssa. Eikä me myöskään voida tietää mitä Sony tuosta ajattelisi. Muusta maailmasta poiketen kamerateollisuus elää yhä vanhassa maailmassa jossa jokaisella valmistajalla pitää olla oman mountin paaluttama imperiumi.
     
  13. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 162
    502
    113
    Tuskin Sony mikään hirveän avoin on ollut, kun mitkään kaukosäätömokkulat yms. vakaajien focus follow-kikkareet eivät saa Sonylta tukea, vaikka muilla merkeillä toimivat. Adapterit ovat toiminnaltaan ihan mitä sattuvat, koska ne emuloivat tai paremminkin jäljittelevät valmistajien ohjaussysteemejä.
     
  14. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Et ole hirveästi tainnut seurata tavaramaaailmaa. Brändin ja liikevaihdon kannalta kriittisiä elementtejä suojellaan aina tarkasti. Appleen ei sovi Samsungin kuori eikä Windowsissa toimi iOS-ohjelmat eikä Volvoon voi asentaa samaa koria kuin Rolls Royceen. Partahöyliin sopii aina täsmälleen tietty terä eikä mikään muu.
     
    VLphoto tykkää tästä.
  15. VLphoto

    VLphoto Well-Known Member

    226
    276
    63
    olisihan se parasta mitä voisi toivoa, että olisi ISO standardin mountti, mutta ei oo tulossa. Siis ainakaan valmistajilta käyttöön :D
     
  16. J.A.K.

    J.A.K. Active Member

    2 581
    22
    38
  17. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Olen kyllä Applen käyttäjä monissa asioissa. Mutta jos kameramaailmasta esittämäni m43-esimerkki ei ole tuttu, niin annan sinulle toisen esimerkin. Oletko kuullut yrityksestä nimeltä Google ja sen Android-käyttöjärjestelmästä? Se on viimevuosina menestynyt aika hyvin. Android on puhelimien käyttöjärjestelmä jota käytetään mm. mainitsemissasi Samsung-puhelimissa. Toinen vastaava esimerkki on Windows-nimeä kantava käyttöjärjestelmä jonka varassa pyöriviltä ties-minkä-merkkisiltä tietokoneilta monet takovat tällekin foorumille viestejään.

    Nuo on sellaisia avoimia järjestelmiä mitä kameramaailmaan saisi tulla m43:n lisäksi muitakin.
     
  18. digikuva81

    digikuva81 Member

    515
    10
    18
    Muistamme kyllä. Ja muistamme myös tämän:

    (my casual measurement has the Sony at 46mm and the Leica T at 50mm)"
    Testing Taifun . . . The new Leica T

    nyt tiedämme:
    "The L-Mount has an inner diameter of 48.8mm and a flange depth of 20.0mm"
    Leica L-Mount - Wikipedia

    Ei ollut kovin tarkka mittaus Jonathan Slackin 50 mm Leican L-Mountin halkaisijaksi. Leican L-Mount ja Nikonin Z Mount on käytännössä samoissa halkaisijan suhteen, mutta Sony on sitten jo 5,5% pienempi.
     
  19. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Leicalisä on sukua lapinlisälle. Mutta on se ihme kun Canon voittaa aina. :confused:

    Lens mount - Wikipedia

    Leica M on leicalisällä Wikipediassa 44mm. On eri lailla mitattu kuin Nikon F. 40mm olisi samoin bajonetin ulokkeista ja lisäksi se on käytännössä paljon sitäkin pienempi mittaetsimen kytkentämekanismien takia. (se = takalinssin suurin mahdollinen koko.) (ed. Nikon pienenee himmenninvivun takia.)
     
    Viimeksi muokattu: 16 Tammikuu 2018
  20. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    959
    428
    63
    Taidan olla ihan huono kuluttaja sekä valokuvaaja...

    Olen naimisissa Fuji-Nikonin järkkäreiden kanssa. Tuli siis aloitettua Nikonin runkoon ympätyillä Fujeilla, ja hankittua ne haluamani kakkulat. Oli siis luonnollista vaihtaa aina Fuji Fujiin, ja kun Fujit lopetettiin, oli Nikon oppinut jo sen verran kelvon jiipekin, että se sopi minulle. Ihan helpolla en F-pajunetista siis vaihda pois.

    Olen myös naimisissa Fujin ja Pana-Leica kiinteäputkisten kanssa. Kun on kerran löytänyt itselleen sopivan, niin miksi ihmeessä vaihtaa merkkiä? Uusia malleja tulee joka merkiltä jo nytkin liikaa, usein ilman oleellista eroa edelliseen.

    Ja kaikkein epäkelvoin valokuvaaja olen, kun inhoan suuntausta painottaa videokuvausta. Mielestäni pitäisi olla rinnakkaismalli, josta se puuttuu, ja 25% hinnasta samalla. Perinteinen filmi opetti pakolla hieman elokuvaamisen alkeita hintansa takia. Nyt digiaikana annetaan vaan palaa ylipitkää roskaa. Ihmiskunnan suurin rangaistus on kojelautakamerat, joiden kuvaamaa tuntien ajoa esitetään kärsiville katsojiille juutuupissa. Kuuluisi ennemminkin inkvisiition toimintatapoihin.
     
    Pelari tykkää tästä.
  21. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Huomautan vaan, että Nikon Df on siitäkin kelpo laite, että mokoma turha toiminto puuttuu siitä kokonaan..