Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Uusi Nikonin isompi peilitön - toiveet ja ideat

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 11 Syyskuu 2017.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 310
  373
  83
  Kaikenlaisia huhuja sitä kanssa spekuloidaan, mutta mitä jos ihan itse suunnitellaan Nikonille peilitön?

  Oma ajatukseni on, että sen pitää olla nykyisille Nikkor objektiiveille sopiva. Muu olisi vaarallista peliä yhtiöltä, joka on valmistanut maailmalle miljoonia F-bajonetin objektiiveja.

  Peilistä luopuminen avaa myös mahdollisuuden luopua kinokoosta. Kinokoon diagonaali on 43,3mm joka on myös vähimmäismitta kinokoon objektiivin piirtoympyrälle. Monet objektiivit ylittävät sen ja eniten siirto- ja kääntöobjektiivit. Kinokoon diagonaalilla 43,3mm saisi esimerkiksi 34,6 x 26,1mm kennon, jolloin sivusuhde olisi 4:3. (Se vastaa myös vanhaa kuusneljävitosta rullafilkalla.)

  http://www.analyzemath.com/Geometry_calculators/right_triangle_calculator.html

  Kuitenkin Nikonin mielelläni näkisin tekevän ratkaisun, jossa otetaan hajurakoa vanhanajan pienkameroihin. Nykyäänhän puhutaan usein jo siitä kuinka kinokoko olisi uusi keskikoko, missä on ainakin se järki että formaatit näyttävät olevan pienenemään päin näin filmin jälkeisellä ajalla mutta resoluutio ei. Kinokokokin on kuitenkin aina se vanha pienkamera tietyissä asioissa.

  Esimerkiksi suurennussuhde kennolta tietynkokoiseen valmiiseen kuvaan on auttamatta muuttumaton vaikka pikselitiheys kasvaisi kennossa kuinka. Isommalla kennolla on siksi hyvä puoli, ettei optiikalta vaadita yhtä suurta erottelukykyä eikä siten diffraktiokaan tule himmentäessä niin äkkiä näkyväksi. Vieläpä terävyysalueen hallinta onnistuu helpommin ilman yhtä valovoimaisia objektiiveja. Objektiivit voivat siis olla yksinkertaisempia ja siten pienempiä, keveämpiä ja edullisempia. (No nyt meni vähän sivupolulle perusasioihin. Pitää olla toki aika iso formaatin ero jotta nuo mainitut asiat tulevat paremminkin näkyviin. )


  Haluaisin nähdä Nikonin keskikoon peilittömän, jossa myös FX- Nikkorit toimisivat hyvin. Mallia voisi ottaa sopivasti Fujin GFX50S rungosta., jossa on 43.8mmx32.9mm kenno. FX-Nikkorit toimisivat siinä sitten kuvaajan oman valinnan mukaan rajauksilla. Osa niistä riittäisi jopa koko kuva-alalle. Luonnollisesti alkaisi myös uusi objektiivisarja tälle järjestelmälle.

  http://shuttermuse.com/fujifilm-gfx-crop-factor-and-gf-lens-35mm-full-frame-equivalent-focal-lengths/

  .  Tää kela alkoi tuossa keskustelussa, josta vielä lainaan:
   
 2. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Asiaa läheisesti sivuten ehdin kirjoittaa tämmöistä sinne toiseen keskusteluun.
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 310
  373
  83
  Kiinasta huhut nykyään tulevat. Ei kai pian Euroopalla ole painoarvoa... mennyt pieni maailma markkinoilla. Hieman petyin etteivät ilmeisesti ole lukeneet mun ehdotusta ylikoosta. Onhan toi peilitön kinari niin last season. Sonyn kuoret kuvassa masentaa myös. Ja non-camera kuten ansiokkaasti käännöksessä todetaan. http://thenewcamera.com/nikon-is-working-on-fullframe-mirrorless-camera-confimred/

  DF2 huhukin on tänään sinne tullut, ilmeisesti saman kiinalaishaastattelun kautta. http://thenewcamera.com/


  Fujin isompi uutuus alkaa olla siinä vaiheessa että adaptereitakin on hyvin tarjolla. Ja kokemuksia. https://kameralaukku.com/digikuvaus-f39/fujilta-mf-19-9-t118752-s20#p854628
   
 4. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 278
  333
  83
  Tuolla tuo olisi kai täydelisempänä, Tetsuro Goton (Mr. Tetsuro Goto is the Director of Laboratory Research and Development at Nikon Japan), siis muun muassa DF:n luoja, haastattelu:
  https://nikonrumors.com/2017/09/15/...ill-go-mirrorless-it-must-be-full-frame.aspx/

  DF:stä ja peilittömästä...

  EDIT: Siinä on suora linja Nikonin tuotekehitykseen, tuo mies kun siitä jotain sanoo ollaan niin ytimessä kuin mahdollista...
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 310
  373
  83
  [quote="Olli Knuuttila" post_id=854956 time=1505732470 user_id=17614]
  Tuolla tuo olisi kai täydelisempänä, Tetsuro Goton (Mr. Tetsuro Goto is the Director of Laboratory Research and Development at Nikon Japan), siis muun muassa DF:n luoja, haastattelu:
  https://nikonrumors.com/2017/09/15/...ill-go-mirrorless-it-must-be-full-frame.aspx/

  DF:stä ja peilittömästä...

  EDIT: Siinä on suora linja Nikonin tuotekehitykseen, tuo mies kun siitä jotain sanoo ollaan niin ytimessä kuin mahdollista...
  [/quote]

  Jaaha, siis sama mies. Mitä meinaat suoralla linjalla, vastaako samurai soittoihin? Mikä pointti hällä on tuossa? Miksi siitä on tehty juttu? Minkä uutisen sinä tässä näet?

  " will have Nikon’s DNA mirrorless"

  Ei tästä ymmärrä. Pitääkö vaihtaa liittymä DNA:han?
   
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 381
  1 365
  113
  Kuka tarvitsee Nikonin peilitöntä?
   
 7. Topi

  Topi Active Member

  778
  109
  43
  Jos nettipalstoja on uskominen, moinen laite on Nikonille itselleen ehdottoman välttämätön konkan välttämiseksi. Itse asiassa samojen lähteiden mukaan Nikon on jo auttamatta myöhässä, kun kaikilla muilla on jo tällainen hieno peilitön, jossa on mm. etsimessä seeproja . Konkurssi hämöttää aivan nurkan takana.

  Topi
   
 8. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 310
  373
  83

  Hyvä kysymys jonka vuoksi myös tämän aiheen aloitin. Aihehan koskee nimenomaan kinoa isompaa. Edes neliömäisempää samoja objektiiveja täysin hyödyntävää ei pystytä toteuttamaan peilin kanssa, mutta toisaalta eri muotoinen tai kaikkiaankin isompi ei rajaisi pois niitten käyttöä.

  Vastakysymys kuuluu: Kuka tarvitsee keskaria jossa on peili? Jokin Four Thirds peili olisi sentään järkevä eikä mikään rotanluokku (kuten ei kinarinkaan peili ole nykyään edes hiirenluokku)
   
 9. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 278
  333
  83
  Jaaha, siis sama mies. Mitä meinaat suoralla linjalla, vastaako samurai soittoihin?
  [/quote]

  Tarkoitin vaan, että jos hän jotain sanoo Nikonin tuotekehityksesta, niin tieto tulee just sieltä, Nikonin tuotekehityksen johtajalta. Ja kun hän sanoo. että: "If Nikon will go mirrorless it must be full frame" niin on ihan hyvä syy olettaa, että näin on. Ja itsevarmuuteen on hyvät perusteet: "If fact before A9 was introduced, Sony went through a lot failure internally. Nikon has a lot more failure experience than Sony." :)

  Ja DF:n mahdollisesta seuraajasta:
  "High MP has limit to high ISO and high dynamic range. Why the D4 sensor decision? Because its low MP sensor has excellent high ISO performance. If we were to increase MP to, say 24 to 30MP, I think it’s boring. If we use D5 sensor its high ISO is very good. Otherwise we may go for D850 sensor. There could be two versions, a D5 version and a D850 version to satisfy more users. However, fast shooting rate such as 10 fps won’t be there and I wouldn’t put video in there too. If we put all the features in the market today to (a Df successor), how does it differentiate from cameras in the market? When we designed Df back then we didn’t consider every potential user, only a few niche customers. So we throw away some unnecessary features."
   
 10. saloma-3

  saloma-3 Well-Known Member

  1 241
  349
  83
  Käytettävyys olisi avainkysymys. Teknisesti kamerat ovat minulle jo liiankin hyviä. Keskustelin optiikassa ja kääntyvä näyttö. Ja runkovakaaja. Pc synkka ja vanhanaikainen mekaanisen lankalaukaisijan käyttömahdollisuus. Fuji xpron optinen etsin. Tai no, miksei vaan kuvaa Fujilla...
   
 11. diefenbaker

  diefenbaker Well-Known Member

  3 052
  493
  83
  Jep. Ostin pari vuotta sitten D750:sen enkä ole vieläkään lukenut ohjekirjaa loppuun. Df on helppo käyttää. Fujeissa on myös aivan liikaa toimintoja pikkunäppäimien takana.
  Mutta siis toiveita ja ideoita: Olisi hyvä, jos uudessa Nikonin peilittömässä olisi hyvä akunkesto. Mutta toisaalta ihan sama, koska en kuitenkaan ostaisi sitä.
   
 12. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 310
  373
  83
  Etkö edes kun tulet vanhaksi? :rolleyes:


  Toisaalta mitäpä sitä tulevien kameroiden akunkestosta tai muusta perustoimivuudesta huolehtimaan. Ei kai ihmiskunta ja uudet sukupolvet ole kokonaan menetetty että ne ostais mitä vaan. Tarttee tai ei, kuten vanhempansa.
   
  Viimeksi muokattu: 15 Tammikuu 2018