Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kameralaukun Foorumisofta Päivittyi - Palaute Ja Kommentit

Keskustelu osiossa 'Palaute & ylläpidon tiedotteet' , aloittajana Teemu Laine, 16 Joulukuu 2017.

  1. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Huomenta kaikille! Sivuston softa saatiin onnistuneesti päivitettyä ja Kameralaukku.com on taas käytettävissä. Uusi softa mahdollistaa tehokkaammat ylläpidon työkalut mm. spambottien rajoittamiseen ja ketterämpään kehitystyöhön ja tuo samalla paljon uusia ominaisuuksia peruskäyttäjille.

    Uutta softaa on koeajettu, eikä tähän mennessä ole tullut mitään älyttömiä toiminnallisuuteen liittyviä bugeja vastaan. Jos kuitenkin törmäät ominaisuuteen joka ei toimi kuten pitääkin, katso ensin löytyykö tämän viestin alalaidasta siihen kuvaus ja kommentit. Jos ei löydy, lähetä löytämästäsi bugista viestiä minulle joko tähän ketjuun, tai esim. tuolta alalaidasta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.

    Suurimmat käyttäjille näkyvät muutokset:
    • Selkeä ja responsiivinen teema, joka skaalautuu mobiilista pöytäkoneelle automaattisesti. Oletusasetus on vaalea teema, mutta tumma on tulossa jossain vaiheessa.
    • Ilmoitusjärjestelmä joka ilmoittaa niin uusista vastauksista ketjuihin kuin yksityisviesteistä ja muista tapahtumista. Ilmoitukset päivittyvät myös selaimen välilehden otsikkoon. Ilmoitukset saa pois päältä omasta profiilista.
    • Myyntiosioiden etuliitteet joilla selkeytetään alueen käyttöä (Myydään / Myyty yms), uusia ilmoituksia ei saa jätettyä ilman etuliitettä. Etuliitteiden päivitys olisi suotavaa myydyille tavaroille.
    • Sivujen oikeassa alanurkassa tulee scrollatessa mukana ylös-alas nappulat joita klikkaamalla pääsee sivun alkuun / loppuun.
    • Mahdollisuus sometilien ja oman profiilin linkittämiseen jonka jälkeen kirjautuminen onnistuu Facebookin tai Twitterin avilla.
    • Tagit, viestiä lähettäessä löytyy erillinen tag-kenttä johon voi laittaa avainsanoja. Nämä auttavat esim. foorumin hauissa
    • Lainauksia voi tehdä esim. maalaamalla viestistä haluamansa osan hiirellä, joka aukaisee popupin josta voi valita vastaa / vastaa lainaten
    • Foorumin sisäiset viestien tykkäykset, omat statukset, toisen "seinällä" keskustelu
    • Viesteissä toisen käyttäjän tagaaminen (toimii laittamalla viestiin @ ja käyttäjätunnus)
    • Monipuolisemmat yksityisviestintätyökalut (keskustelunäkymä, usean käyttäjän keskustelut)
    • Säännöt löytyvät sivuston alalaidasta

    Kielen käännös:
    • Sivuston oletuskieli on Suomi, mutta käyttöliittymän kielen voi vaihtaa englanniksi vasemmasta alalaidasta löytyvällä painikkeella
    • Käännöksestä voi löytyä kielikukkasia ja joitain osia foorumin alaosioista ei ole vielä käännetty Suomeksi. Voitte listata näihin liittyviä löydöksiä omaan ketjuunsa ja korjailen näitä sitä mukaa kun ehdin.

    Tällä hetkellä tunnetut bugit:

    • Vanhemmissa viesteissä voi esiintyä HTML-tageja (<br> yms), nämä ovat jäänteitä parista historiassa tehdystä foorumisoftan konversiosta ja niistä jääneistä ylimääräisistä tageista. Näitä siivoillaan jossain vaiheessa pois kunhan toimiva tagien poistokoodi on valmis ja testattu toimivaksi.
      • Päivitys 17.12.2017 - suurin osa siivottu
    • Osa (kaikki?) foorumille aiemmin postatuista linkeistä ei linkity kuten pitäisi. Tämä johtuu siitä miten foorumisofta käsittelee ja indeksoi lähetetyt linkit. Tutkitaan saadaanko linkit konvertoitua.
      • Päivitys 17.12.2017 - korjattu
    • Avatarit jotka eivät ole neliön muotoisia voivat skaalautua joissain näkymissä oudosti.
      • Ratkaisu: Suositellaan lisäämään neliön muotoinen avatar.
     
    Jarski75 tykkää tästä.
  2. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 733
    113
    Uusi Kameralaukku vaikuttaa oikein mukavalta. Erityiskiitos kuvien tykkäysmahdollisuudesta ja siitä että yleisten keskusteluiden pitää koskea valokuvausta tai sitä sivuavia aiheita. Hyvältä näyttää!
     
    paraneva ja Teemu Laine tykkäävät tästä.
  3. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Tervetuloa! Yleinen keskustelu on vielä "vaiheessa", mutta kuvausta tuli jo muutettua. Lähipäivien aikana tulee lisätietoa siitä miten tuo valokuvausta sivuavien aiheiden jaottelu tulee menemään ja miten / missä / millä säännöillä muista asioista voi keskustella. Tavoitteena on se, että keskustelua ei rajoiteta mitenkään älyttömästi, mutta valokuvauksen ohi menevät tunteita herättävät aiheet ja ketjut saisi jokainen käyttäjä tarvittaessa pois silmistä. Ja tappelun pois näiltä yleisiltä alueilta.
     
    arko tykkää tästä.
  4. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Hyvä fiilis, kun on vaihteeksi enemmän toimivaa kuin ajattelematonta. Kokemus näyttää olevan valttia näissä hommissa. Hakukin tuntuisi olevan paremmalla tolalla kuin koskaan. Tack.

    Vanhat linkit tosiaan kaikki rikki vielä kuten edellä mainittu ja tuollaisia ylimääräisiä merkkejä tulee paikoin teksteihin: Takuun siirtyminen maasta tai omistajalta toiseen? Tamron ja muut
     
    Teemu Laine tykkää tästä.
  5. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
  6. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
  7. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Tuosta löytyy, näkyykö tuo menu?

    upload_2017-12-16_19-14-2.png
     
  8. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Joo kyllä se, mutta ei vaan onnistunut ennenkuin nyt. Koitin kai muuttaa ylemmältä riviltä joka on toiminnon otsikko ! :D Mutta entä muut kuin myyntiosa?
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Otsikonmuutokset tapahtuvat samalla tavalla kaikkialla. Etuliitteitä ei ole nyt käytössä kuin tuolla myydään / ostetaan osioissa, mutta katsotaan tuleeko tarvetta mahdollistaa vastaava käyttö joillain muillakin alueilla. Tietty joku Canon / Nikon etuliitteet yms voisivat olla hauskoja, mutta kysymys on lähinnä siitä onko niistä mitään lisäarvoa. Mahdollisuuksia siis on, eli jos joku keksii hyvän käyttötarkoituksen niin ilmoitelkaa!
     
  10. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Siivoilin noita ylimääräisiä tageja ja nyt pitäisi ainakin yleisimpien olla ok. Lainauksetkin tulivat samalla kuntoon.

    Joissain viesteissä näkyy vielä <img> tageja, mutta nuo vaativat vielä vähän tutkimista. Korjailen nuokin kunhan ehdin! Jos vielä näette jossain viesteissä ylimääräisiä merkkijonoja, niin ottakaa kuvakaappaus ja laittakaa tähän jatkoksi.

    edit: Myös vanhoissa linkeissä on vielä joitain ylimääräisiä tekstejä, mutta katsotaan saadaanko ne kuntoon jossain vaiheessa.
     
  11. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Mitenkähän nuo ketjut saisi käänteiseen järjestykseen eli viimeisin ekaksi? En ainakaan vielä ole mahdollisuutta tuohon löytänyt.
    *edit* siis kukin ryhmä kyllä menee tuohon järjestykseen, muttei itse ketju. Se on vain aikajärjestyksessä vanhimmasta alkaen.
     
  12. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 157
    335
    83
    Saako jollain toiminnolla vain täydellä koolla ketjuun liitettyjä kuvia avautumaan kuvienkatseluruudussa? Noissa vanhoissa ketjuissa, joissa esiintyy pienenä liitettyjä kuvia, täydet kuvat ovat selattavissa pienillä kuvilla avautuvassa kuvienkatseluruudussa.

    Ongelma on nimittäin se, ettei pelkästään täyden koon kuvia sisältävän ketjun kuvia pysty katselemaan kokonaisina tällä käytössä olevalla tabletillani. Käytössä on Android-tabletti ja selaimena on Chrome.
     
  13. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Ehkä samaan tarpeeseen liittyy, voisiko olla suora linkki ketjun uusimpaan viestiin myös kirjautumatta.
     
  14. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Ei, koska tuo perustuu siihen tietoon mitä käyttäjä on viimeksi lukenut. Jos käyttäjä ei kirjaudu, tuota viimeksi luetun viestin tietoa ei ole ymmärrettävistä syistä missään tallessa, kun käyttäjää ei voida identifioida mitenkään järkevästi.
     
  15. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Tarkoitin ketjun viimeistä viestiä, en viimeistä lukematonta. Etusivulla pääsee alueen uusimpaan viestiin kirjautumatta ja kysymäni ominaisuus on ollut ennenkin.
     
  16. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    En tiedä tarkoitatko ryhmällä tätä, mutta klikkaile noita ketjulistan yläosan nimikkeitä. Oletuksena järjestys on viimeisen viestin mukaan, mutta voit klikata esim. tuota aloituspäivämäärää jolloin lista järjestetään sen mukaan.

    upload_2017-12-17_11-42-45.png

    Viestiketjussa taas järjestys on vanhimmasta uusimpaan ja uusin on aina alimpana. Saattaa kyllä saada konfiguroitua, eli tutkin ja palailen tähän.
     
  17. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Kirjaudut sisään => ketjulistauksen oikeassa laidassa on kellonaika / pvm jolloin viimeisin viesti on lähetetty ja sillä pääsee siihen. Xenforon ajatusmalli on se, että viimeisimpään lukemattomaan viestiin pääsee pelkästään otsikkoa klikkaamalla ja uusimpaan viestiin tuolla edellä mainitulla tavalla. Kirjautumattomille ei vastaava onnistu.
     
  18. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Ei saa avattua samaan lightboxiin, mutta skaalasin nyt noita kuvia niin että niiden korkeus on maksimissaan 600px ja klikkaamalla saa täysikokoiseksi.
     
  19. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 157
    335
    83
    Noin tuo näyttää tosiaan olevan.

    "9. Why don't images embedded from a URL appear in the lightbox?
    The lightbox can only be triggered by an attached image. Once the lightbox has loaded, all images in the post (or page) will be displayed, including embedded images."

    XF 1.5 - Frequently Asked Questions
     
    Teemu Laine tykkää tästä.
  20. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Alkaa uuden softan logiikka hiljalleen aueta. Kun viestiketjun avaa, niin näkymä siirtyykin viimeisimpää lukemattomaan. Uusi softa, uudet kujeet.
     
    Keni ja Teemu Laine tykkäävät tästä.