Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Yksi RAW-muunnin lisää:) Mutta hyvin mielenkiintoinen.

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana keegan, 9 Tammikuu 2021.

 1. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 248
  556
  113
  Ainakin minulle uusi. Tämä on Raw Therapeen kehityshaara. RT:ta ajoittain moititaan kahdesta asiasta: a) se on monimutkainen ja siinä on paljon sellaisia mahdollisuuksia, joita keskivertokäyttäjä ei juuri tarvitse ja jotka tekevät käyttöliittymästä liian laajan ja hankalan ja b) siinä ei ole tasoja.
  ART ( agriggio / ART / wiki / Home — Bitbucket ) korjaa osin kohdan a) ja kokonaan kohdan b). Siitä on poistettu joitakin vähän käytettyjä ominaisuuksia (esimerkiksi Retinex ja Wavelet Levels joita ainakaan minä en RT:ssä juuri koskaan käyttänyt), joitakin ominaisuuksia on ryhmitelty uudelleen ja joitakin yksinkertaistettu. Keskeinen RT:n toiminnallisuus on toki säilytetty (esimerkiksi L*a*b*-säädöt joita on tosin yksinkertaistettu). Siinä on myös kokonaan uusia ominaisuuksia. Niistä varmaan tärkein on kohdan b) korjaaja. ARTissa on nyt sitten tasot. Aivan normaalit tasot ja parametriset ja sivellinmaskit. Itse olen RT:hen täyden toiminnallisuuden tasoja kyllä kaivannutkin, ja nyt ne vihdoin ovat tässä kehityshaarassa. Vielä yksi varmaan monen käyttäjän kaipaama uutuus on hyvin toimiva kloonaava leimasin. Ja jos haluaa leikkiä valmiilla resepteillä, niin tämä tietysti (kuten myös RT) tukee LUT:eja.
  Latasin tämän vasta tänään, mutta olen kyllä hiukka innoissani lähinnä tietysti tasojen vuoksi. Jos RT on tähän asti tuntunut hankalalta tai jos sen tasojen puute on haitannut, niin nyt kyllä kannattaa ainakin tutustua tähän. RT:n tapaan se on tietysti ilmainen ja tähänastisen perusteella vakaa ja vielä varsin nopea.
  Suosittelen kyllä!
   
  Est tykkää tästä.
 2. Est

  Est Well-Known Member

  14 240
  977
  113
  Pitääpä testata heti.

  Edit. Tulipahan, tuokin, nyt sitten katottua.
  Mut niin tottunut vanhaan ja se riittää...
   
  Viimeksi muokattu: 12 Tammikuu 2021 klo 22:26