Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

XP:n kuvat loivia??

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana FotoSniper, 7 Marraskuu 2009.

  Tästä oli jossain ketjussa joskus puhetta, muttei nyt osu silmään... (ja sori toi höhlä otsikko) Mitens tää juttu nyt menikään; photoshop CS3:sessa säädetty kuva on loivempi, kun sen avaa tuolla winXP:n esikatselussa, mutta kumminkin taas selaimessa näkyy ok??!? Trinitron monitori säädetty leuku.fin ohjeilla aukomalla erilaisia testikuvia selaimessa ja painelemalla noita ton putken hanikoita...... äh, sekavaksi menee tää selostus, mut nyt ei vaan jaksa miettii mitään kovin teknistä... kyl tää tästä :)

  alla esimerkki:
   
 1. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 708
  105
  63
 2. Vs: XP:n kuvat loivia??

  kiitti, eiköhän tää tästä.....

  :)
   
 3. kurg

  kurg Member

  55
  0
  6
  Vs: XP:n kuvat loivia??

  -CS3 huomioi sekä kuvan että näyttölaitteen profiilin
  -XP:n kuvankatselu huomioi vain kuvan profiilin
  -Selaimet (ilman värihallitaa) eivät huomioi kuvan eikä näytön profiilia

  Koska CS3:lla ja XP:n kuvakatselulla kuvat näyttävät erilaisilta, se tarkoittaa, että näyttösi profiilina on asetuksissa jotakin muuta kuin sRGB. Tämä johtaa ilman kunnollista profilointia ja kalibrointia tilanteeseen, jossa lopputulos on täydellistä nopanheittoa, kuten nyt.

  Millään kuvan profiililla et saa nykyisillä asetuksilla kuvaa näkymään samalla tavalla mainitsemissasi kolmessa eri yhteydessä.

  Eli jos säädät näytön näytön omista napeista, laita näytön profiiliksi tietokoneen asetuksiin sRGB. Tämän jälkeen sRGB-profiililla olevat kuvat näkyvät samalla tavalla kaikilla ohjelmilla.
   
 4. hedari

  hedari

  23
  0
  0
  Vs: XP:n kuvat loivia??

  Itselläni on hieman samantyyppinen ongelma, mutta en ole yrityksistä huolimatta saanut tilannetta korjattua. En kehtaa omaa ketjua aloittaa tästä, vaan lykkään tähän jatkoksi...

  Ympäristö on Windows Vista ja Photoshop Elements 7. Monitorissa on sRGB-profiili valittuna, olen yrittänyt näytönohjaimen gamman saada kohdilleen (leuku, easyrgb) ja sen pitäisi olla sinne päin. Elementsissä on käytössä, ja kaikissa kuvissa tallennettuna, sRGB-profiili. Vista itsessään käyttää sRGB:tä. Monitori tosin on LCD TN-paneelilla, eli periaatteessa peli on menetetty, mutta mielestäni olen saanut siedettävän kompromissin aikaiseksi, jonka kanssa olen oppinut työskentelemään.

  Ongelmana on nyt se, että kun käsittelen RAW-kuvia ja säädän kuvan sävyt mielestäni kohdalleen, on lopputulos kuitenkin käsittämättömän tumma Elementsin (editorin tai organizerin) ulkopuolella. Katseli kuvaa sitten Windowsin omalla katseluohjelmalla tai vaikkapa Firefox 3.5:n kautta, on kuva selkeästi liian tumma (erityisesti FF 3.5:n pitäisi hanskata profiilit). Tai pikemminkin sanoisin, että kuva on selkeästi liian vaalea Elementsissä, koska siellä taas hirvittävän herkästi näkee värikohinan, jonka on vaikea uskoa olevan niin väkevää oikeasti kuin miltä se nyt näyttää.

  Olen lukenut nuo aiemmin suositellut säikeet aiheesta ja olen väännellyt vipuja ja testannut erilaisilla säädöillä kuvia ja aina näyttää siltä, että Elements ruuvaa sävyt liian kirkkaiksi, teki mitä tahansa.

  Liitteenä vielä kuva, jossa vasen puolisko on näkymä siitä, miltä eräässä kuvassa oleva tumma 100% croppi näyttää Elementsissä ja oikea puoli kuvasta (se musta neliö) on sama yksityiskohta katsottuna ihan millä tahansa muulla ohjelmalla.

  Kysymys nyt kuuluukin, että millä ihmeellä saisin suitsittua Elementsiä siten, ettei se liioittelisi tummien sävyjen toistossa?
   
 5. hedari

  hedari

  23
  0
  0
  Vs: XP:n kuvat loivia??

  Vista ehkä käyttääkin sRGB:tä oletuksena, mutta tarkemmin asetuksia kaivellessani huomasin, että Vista oli valinnut jonkun ihan muun väriprofiilin monitoria varten. Kun vaihdoin "sRGB IEC61966-2.1"-profiilin näytön oletusprofiiliksi, korjautui Elementsin ongelma. Nyt ovat värit kautta linjan joka paikassa samanlaiset.