Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Windows XP:n päivitys uudempaan

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Mirrored, 26 Toukokuu 2013.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 186
  675
  113
  Miten on sitten seiskan ero Windows kasiin?  Bongasin vaan että ilmeisesti XP:n voisi päivittää eikä tarvitsisi ostaa täysversiota: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ielinen-kayttojarjest#tab-product-description

  En oikein käsnää miksi englannin- ja ruotsinkielinen versio maksaa moninkertaisesti. 260-290€! Suomenkielinen 60€.  http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/5526d/Microsoft-Microsoft-Windows-8
   
 2. sahe69

  sahe69 Well-Known Member

  10 377
  45
  48
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  En tarkalleen ottaen tiedä muuta kuin että käyttöliittymä on radikaalisti erilainen kuin edellisissa windowseissa. Tosin kai sen saa pienellä vaivannäöllä tuunattua aika paljon seiskan näköiseksi. Seiska toimii mulla niin hyvin ettei ole ollut tarvetta tarkemmin katsoa kasiin.
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 186
  675
  113
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  OEM on ostettavissa vain kun ostaa tietokoneen osat samalla.  Mulla on OEM XP Home.  Voiko sen laittaa uudelleen toiselle koneelle?  Pitääkö kieli olla sama 8-päivityksessä?


  Mitä merkitsee 32-bit ja 64-bit versiot?

  http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/5479c/PC-Microsoft


  -----------------

  Tuolla on jotakin aiheista:
  http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/upgrade-to-windows-8
  http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows7/help/upgrading-from-windows-xp-to-windows-7

  -------------------

  Sen verran monimutkainen aihe, että jäänee tekemättä. Joskus uusi kone ohjelmineen kaupasta. En toista kertaa elämässä omaa konetta kokoa. Tarvitsin siihen liikaa apua ja olen myös unohtanut jo miten se meni.
   
 4. AnselA

  AnselA Active Member

  8 539
  4
  36
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  XP:n voi asentaa kunhan on validi sarjanumero.

  XP -> Win7 tai Win8 ei onnistu "päivittämällä" vaan KAIKKI sovellukset on asennettava uusiksi.

  Jos sinulla on 32-bittinen prosessori asennat 32-bittisen käyttöjärjestelmän.
  Jos sinulla on 64-bittinen prosessori asennat 64-bittisen käyttöjärjestelmän.

  64-bittisessä voit (yleensä?) käyttää myös 32-bittisiä sovelluksia.

  Jos olet ostamassa uutta konetta, osta esiasennettu Win8 ja sitten vaan asentelet kaikki sovellukset uudelleen. Askartelua piisaa, ainakin minulla meni kalenteriaikaa monta viikkoa...
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 186
  675
  113
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Ei mulla sovelluksia niin montaa ole. Uutta konetta alkaa tällaisessa tapauksessa herkästi miettimään, mutta tässä nyt eniten kiinnostaa jos vanhaa XP OEM lisenssiäni voi hyödyntää kun noin edullinen on Verkkokaupassa se päivitys kasiksi. Saisin jatkoaikaa nykyiselle koneelleni ja uuden voisin silloin myös ostaa myöhemmin joltain nikkarilta tai pikkupuljusta ilman ohjelmia koottuna.

  Jos sillä OEM XP:llä ei tee mitään (en ole koskaan asentanut sitä uuteen koneeseen vaan nykyisessä käytettynä ostamassani koneessa tuli XP valmiiksi asennettuna mukana).  Vaan ilmeisesti tarkoitit että sarjanumero riittää ja kontrolli OEM versioista on ainoastaan sen ostohetkellä? Windows Update saattaa kuitenkin tunnistaa että taas sama lisenssi ja uusi kone?
   
 6. Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Jos nyt on kone jossa on toimiva XP ja siihen on liitettynä ei-ihan-kaikkein-uusimpia lisälaitteita kuten skannereita tai tulostimia niin käyttöjärjestelmän päivitystä uudempaan voisi verrata harakiriin. Jos et usko niin kokeileppa piruuttasi.

  Ehkä kaikkein paras pitkän käyttöajan strategia on jättää se toimiva XP lisälaitteineen kokonaan internetin ulkopuolelle sitten kun XP:n tuki loppuu (vuoden kuluttua?) ja hankkia rinnalle yksinkertainen ja halpa verkkolevyasema ja toinen käytetty PC+näyttö internetiä varten ja asentaa siihen ilmainen, helppokäyttöinen, automaattisesti päivittyvä ja virusvapaa Linux. Kuvia voi edelleen käsitellä ja tulostaa vanhalla XP koneella ja verkkolevyaseman kautta kuvia on helppo jakaa vaikka Kameralaukkuun Linuxilla. 

  Applet on silkkaa roskaa ja osaamattomia varten tehtyjä kiiltäviä ja kalliita leluja.
   
 7. AnselA

  AnselA Active Member

  8 539
  4
  36
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  En minäkään olisi "vapaaehtoisesti" luopunut XP-koneesta, mutku rauta (emolevy?) simahti. Onneksi hankin jo puolisen vuotta sitten verkkolevyaseman, jonne kopioin päivittäin kaikki muuttuneet tiedostot, ja keräilin sinne myös sovellusten asennuspaketteja. Helpotti hommaa aika lailla.
   
 8. Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Jos aijot ostaa päivitysversion, niin luultavasti riittää että uitat sen xp:n cd:n välillä kelkkaan/kerrot xp:n sarjanumeron asennuksen aikana. OEM tarkoittaa tosiaan koneen mukana ostettavaa, mutta vähempikiin kamamäärä riittää, mutta ei se ole uuden OEM:n käyttiksen oikeaa käyttöä että laitetaan viisi sukupolvea vanha kone tulille ja  "on ostettu 8:n kanssa tää". Toki jos valehtelet ostaneesi sen juuri  ;-)  Olisit ostanut Kasin silloin kun niitä sai halvalla. Kyllä minäkin sitä mainostin kun kaksi ostin...tosin en ole asentanut, kun se on ihan persiistä seiskaan verrattuna.
   
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 186
  675
  113
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Sahe, näen järjen jutussasi. Applestakin minulla on lähipiirissä järkyttäviä kokemuksia, joten ei voisi vähempää kiinnostaa. Linux on aina kiinnostanut.  Tämä asia jää minulla hautumaan, että mitä pitää tehdä. Ihan pakko ei ole tehdä juuri nyt mitään.


  Lisälaitteita? Jos Minoltan Scan Dual IV tulee kuntoon, niin se on.  Sitten on E-MU 0404 USB.  Ja ulkoinen kovis.  Koneen sisään kytkettäviä on Plextorin polttava CD asema, mikä ei sekään ole montaa vuotta vanha vaikka onkin nimenomaan CD-asema. 

  Eiköhän valmistajien tuista löydy ohjainpäivitykset noille lukuunottamatta skanneria.
   
 10. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 186
  675
  113
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Nythän on niin että kasipäivitys ei ole OEM (ei kai semmoisia olekaan)  ja minä ostin OEM XP:ni vuonna 05 samalla kun komponentit koneeseen.  Kone on nyt vaihtunut muutamaa vuotta uudempaan, mutta toistaiseksi ei ole ollut tarvetta asentaa mihinkään toiseen koneeseen tuota XP:täni.
   
 11. Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Joo, tein hätiköityjä päätelmiä. Suosittelen seiskaa. Kasia jos sinulla on kosketusnäyttö tai tabletti harkinnassa. Tosin semmoiseen ottaisin itse varmaan Androidin.

  Ei se 8 Ihan kamalia välttämättä maksa
   
 12. Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  ...get a mac. Et kadu. Hommat hoituu helpommin ja nopeammin kuin MS OS. Hintaero tasoittuu sillä kun ei tarvitse ostaa joka palikkaa erikseen, Apple on ostanut aikoinaan ne pikkufirmat, jotka tekivät softaa eri formaattien hyödyntämiseen.
   
 13. D300

  D300 Member

  494
  8
  18
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Kun olen käyttänyt Mac:iani vuodesta -97 asti ja kokoajan ja aina toiminut moitteetta, niin ihan pakko kysäistä, mikä tässä on roskaa ja miksi minä olen osaamaton ?

  Saisinko tarkempaa analyysia, kiitos ?
   
 14. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 186
  675
  113
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Sehän on OEM.  Vaan mitäpä noista sitten jos seiska on parempi.  Seiska siis on ihan oikea nykywintoosa myös ja enemmänkin rinnakkainen kasin kanssa kuin vanha?
   
 15. Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Mihin tarvitset sitä, jos on hienosti assiat?
   
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 186
  675
  113
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Hieman nyt hillintää siihen Macci-asiaan.  Maccarilaiset ovat sanansa sanoneet vastapainoksi.  Jos pyydän vielä anteeksi kaikkien puolesta ja toiveeni on että puhutaan muusta tässä.  ;)  Eihän tässä Muhammedia haukuttu sentään.
   
 17. Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Olet erehtynyt tässä raskaasti. Nimenomaan jokaisen ompussa asuva pieni mohammed on saanut nyt kyytiä.
   
 18. D300

  D300 Member

  494
  8
  18
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Asiallista vastausta edelleen odotellen...
   
 19. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 186
  675
  113
  Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  No tässäkö on se tuote jolla saan seiskan yhdessä vanhan XP:ni kanssa: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/8775/cjvbn/Microsoft-Windows-7-Home-Premium-Edition-FIN-UPG-paivitysver

  Vaan se nyt vielä on hiukan kysymyksenä, että kun se mun XP on OEM versio.  Pitäisi saada käyttis, joka toimisi tässä nykyisessä koneessani sekä uudessa joskus tulevassakin.

  Kai tuo Home riittää.  On XP Homekin riittänyt.

  Tai varman päälle täysversio.  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/34558/cjqqb/Microsoft-Windows-7-Home-Premium-Edition-UK-Retail-Taysi-eng


  Aiheena on varmaan XP:n päivitys uudempaan Windowsiin. 
   
 20. Vs: Windows XP:n päivitys uudempaan

  Semantiikkaa. 8 on tableteille suunniteltu, kosketusnäyttökäyttis. Ehkä 8.5 toimii, mutta sitä "odotellessa". Jos 8 kiinnostaa nin saat koittaa sitä kuukauden koneellasi, mutta suosittelen hankkimaan koneen jossa on myös 7:n media tai mahdollisuus valintaan, tai one seiskalla, mikä alkaa toki olla vähenevä mahdollisuus kun seiska on kuitenkin keskimäärin paljon kalliimpi, eikä Mikrosoftin idea ole myydä sitä... joku taaksepäinvaihto-oikeus on mutta siitä en muista sen enempää...