Vs: Wanhan filmin ostaminen Taidanpa kuitenkin jättää Rolleit väliin kokonaan. Voisin katsella itsekseen hajoavia vanhanaikaisia triasetaattipohjia, jottei kovin monelle sukupolvelle jää minulta kuvallista ongelmajätettä ainakaan negatiivien muodossa. Tietty jyrkkyys 80S:ssä kuitenkin oli oleellista tässä valinnassa, näin juttujen perusteella mitä haulla etsin. Eikä mikään Rodinal standi ole mua kiinnostanut edes kokeilun vertaa tai muut erityiset kehitteet millä jyrkästä saadaan loivempaa. Mutta hyvän näköistä jälkeä sillä näyttää saavan. Ei minulla ole mitään perustetta alkaa 80S:ää haukkumaan. Olenpahan yksinkertaisesti vanhanaikainen asiassa ja etsin Plus-X:n korviketta. edit. Toisaalta jyrkkyyden säätö olisi kuitenkin helppoa peruskauraa millä vaan kehitteellä.
Vs: Wanhan filmin ostaminen Onko muutes kokemuksia mitä Ilfordin filkat tykkäävät pakastamisesta? Tai että pitääkö paketoida nuo bulkit erikseen ilmatiiviisiin muovipusseihin, tms. kikkailuja? Kodakillahan on virallisessa ohjeistuksessa mainittu -18˚c pakastaminen, mutta HP5+:n tech infosta löytyy vain +10-20˚c suositus.
Vs: Wanhan filmin ostaminen Tulipahan itellekkin tilattua tuollainen rulla. En ole ennen bulkkihommia harrastanut, joten vähän neuvoja kaipaisin, tarvitsenko bulkki lataajan vai onnistuuko myös ilman? Tilasin myös 10 kpl filmikeloja.
Vs: Wanhan filmin ostaminen katsoppa Kimmo LSF foorumilta millaista jälkeä meidän Svedujäsen Hans Söderström tekee Double X eastman 5222 matskulla. Siitä ei mun mielestä jälki enää parane... ( Eikä oikein ostettuna enää hintakaan parane)
Vs: Wanhan filmin ostaminen Kyllä onnistuu hyvin ilman latajaakin kunhan on vain takuupimeä paikka missä puuhastella tai sitten pimeäpussi mitä itse käytän. Bulkkifilmin pää leikataan ensin tasaan ja teipataan ohuella teipillä filmirullan puolaan kiinni molemmin puolin filmiä noin 3cm mitalta ja sitten aletaan vain käsin rullaamaan filmiä puolalle. Kannattaa miettiä tarkkaan miten päin emulsio on bulkkirullalla (sisäänpäin!) ja kuinka sen pitää tulla filmirullaan että on oikein. Välillä pitää vähän nykäistä rullaa tiukemmalle ettei jää löysäksi. Löysän rullan kyllä tuntee sormissaan. Sitten kun filmi on noin puolan sivureunojen tasalla niin leikataan filmi tasaan poikki, survotaan bulkkirulla takaisin mustaan muovipussiin ja laatikkoonsa, kootaan filmirulla huolellisesti kokoon (itse tykkään muovikaseteista koska niissä on kätevä kierrekorkki) ja lopuksi leikataan päivänvalossa kasetista ulos jäävä filmin liideri muotoonsa. Näitä tekee pienen harjoittelun jälkeen helposti kymmenen rullaa puolessa tunnissa. Teippaus on kriittinen kohta ja kannattaa tehdä huolella. Itse käytän pakasteteippiä. --#
Vs: Wanhan filmin ostaminen hölmö kysymys mutta mistäs sitä tietää että minkä verran sitä filmiä sinne rullaan pistää?
Vs: Wanhan filmin ostaminen Onko väliä ? jos jäi vajaaksi, vaihda filkka ennemmin. Jos taas on enemmän kuin 35 niin lopeta siihen kolkytkuuteen ja napsauta liiat pois kehittäessäsi, muuten saattaa mennä kalvot päällekkäin.
Vs: Wanhan filmin ostaminen Halusin aikoinaan aina vakiopituuden filmiä kasettiin, 36 kuvan verran. Löin 2 pientä naulaa kaapin reunaan n. 2-2,2 m korkeudelle, filmin reikien leveydelle toisistaan ladatavan filmin yläpäätä varten. Alas halutun pituuden päähän (1,7-1,8m, en muista enää tarkkaan) löin naulan alapään kiinnitttämiseksi. Sitten bulkkirullalta filmi esiin, yläpään reiät ylänauloihin, alapään naulaan filmin toinen pää ja saksilla poikki. Sitten oli aikaa pakkailla bulkkirulla pois, teipata filmin alapää kasettiin, rullata se ja panna kasetti kiinni ja valot päälle. Varottavia asioita: filmin naarmuttaminen nauloihin, tavaroiden pudottelu pimeässä ja huoneen valovuodot. Valovuotoja ei näe ennenkuin on ollut pimeässä ja todennäköisesti silloin on jo filmikin levitetty seinälle. Muistelen joskus kasetille rullausvaiheessa katselleeni käsiäni, kun pimeys ei ollutkaan täydellinen. Muistaakseni sekin filmi oli kelvollista, ehkä hidasta filmiä. Muuttojen myötä pimeä tuli entistä vaikeammaksi järjestää ja laiskuuskin voitti, joten systeemi ei ole pitkään aikaan ollut käytössä, mutta näin voi kokeilla, maksaa vain kolme lankanaulaa. t. Esa
Vs: Wanhan filmin ostaminen jos tämä asia nyt huolettaa, voi kehitetyn mutta leikaamattoman filkan rullata uudelleen puolalle ja tunnustella, paljonko reunaa tuntuu olevan näkösällä kun koko raina on puolalla. Kyllä sen sitten ladatessa ihan hyvin tuntee.
Vs: Wanhan filmin ostaminen Ilford HP5+ 100ft, expired 10/2008 | eBay 2008 hp5 30puntaa Kodak trix 400, 100ft, expired 09/2007 | eBay 2007 trix 40puntaa ilmaset postit Sieltä saa edullista bulkkifilkkaa, itellä taskut täys jo...
Vs: Wanhan filmin ostaminen Tuntuu olevan aika haurasta kamaa tuo vuonna 2009 vanhentunut HP5. Ruukaan taittaa kuvatuista rullista ulosjääneen lipareen merkiksi siitä että filkka on kuvattu, mutta tämäpä rapsahtaa rikki. Pakkaskestävyyskin saattaa olla siis aivan toista kuin tuoreella?
Vs: Wanhan filmin ostaminen Jos näin on kannattaa tsekata tuo päiväys. noin tapahtuu filkalle joka on yli kymmenen vuotta vanhaa.
Vs: Wanhan filmin ostaminen Mulla sama tapa. On joskus rapsahdellut poikki tuoreesta tri-x:stä, että ei valttämättä merkitse mitään.
Vs: Wanhan filmin ostaminen Tuolla mainitaan nyt huntu 2009 kakuista, mutten löydä muuta juttua aiheesta. (Jotain mennyt ohi kun en yli viikkoon juuri seurannut foorumia? Sain tänään postista 2010 versiota.)
Vs: Wanhan filmin ostaminen Joo ja siksi myös kiinnostuin kun Alhosenkin arvio mahdollisista muutoksista kuulosti mielestäni aika paljolta. (Edellisen sivun alussa) Ja nyt sentään sanotaan "sitä lievästi hunnuttuinutta Espanjuan HP5:ttä"
Vs: Wanhan filmin ostaminen Juu, on siinä huntu kun tuoreeseen vertaa. Tarkkaan saa katsoa eli paino sanalla mieto. Kun olisi nyt densitometri ja käyttäjä sille. edit: Ja tää on nyt sitä 03/2009 erää.