Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Voihan Manfrotto

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana Aladdin, 18 Lokakuu 2018.

 1. Aladdin

  Aladdin Member

  76
  17
  8
  Nyt tuli ropleemi tuo halvatun Manfrotto 229 kanssa.
  Tuossahan on sellainen suunnanlukitusmekanismi, että kiertoliike pysäytetään kiristämällä halkaistua kehystä... eli kehyksestä törröttää pinnapultti jossa on nyloc-mutteri, tämän päällä messingin värinen hylsy ja päässä sisäkierteinen putki valetulla kumikädensijalla. Kädensijaa pyörittämällä kehys supistuu ja liike lakkaa. Mutta missä kohtaa on tarkoitus että tämä säätö tapahtuu. Kas kun minulla pyörii nuo nyloc-mutterit, eli kiristyy kyllä, muttei aukea. Onko tarkoitus , että pinnapultti kiertyy kehyksessä (eli nylocit uusiksi ja kierreliimalla kiinni vai miten...?) IMG_0591.jpg
   
 2. Aladdin

  Aladdin Member

  76
  17
  8
  Vastaanpa tässä itse itselleni, kun päivänvalossa himmeliä tutkiessani arvoitus ratkesikin:
  Pinnapultti on ruuvattu kehyksen pohjaan ja se kulkee kiristettävän (kierteettömän) osan läpi. Nylocin alla on sen verran mutteria isompi aluslevy, että messinkiholkki pohjaa siihen kädensijaa pyöritettäessä ja kiristää kehyksen. Eli mutterilla ei oikeastaan ole mitään virkaa tässä... paitsi että se estää aluslevyä putoamasta. Ja ehkä pitää pronssiholkin muodossaan, eikä se litisty.
  Olihan tämäkin taas tyhmä kysymys
   
 3. PKivireki

  PKivireki Member

  642
  3
  18
  Lainaan tätä topiccia. Jos salamajalkaa olette ostamassa, niin kehoitan olemaan ostamatta tuota Manfrotton salamajalkaa:
  [​IMG]
  Rajala Pro Shop

  Tuo punainen kiristysnulikka, joka kiristää keskiputkea ympäröivää pantaa, on ratkaisuna ihan s*tanan huono; jotta jalusta ei lysähdä kevyenkään salaman painon alla omia aikojaan tonttiin, pitää nulikka kiristää ihan tolkuttoman tiukalle - ja sitten saa sormet ruvella vääntää sitä auki.. On niin kiukuttava kapistus, että hautasin kaappiin odottamaan siivousta metallinkeräykseen.
   
 4. RB

  RB Well-Known Member

  7 186
  65
  48
  Mulla on pari tuommosella ruuvilla olevaa pikkujalkaa ja kyllä sen kiristettyä saa. Toisesta on päässyt irti tuo punainen onale ja vähän huono kiristellä, onkin pysyvästi studiokäytössä.
  Pari vähän pidempää vastaavaa on myös, lukitusmutteri on toisenlainen. Sehän noissa on kätevää kun saa laitettua monta jalustaa yhteen kuljetuksen ajaksi.

  Mulla on yli 20 valaisinjalustaa, suurin osa on Manfrotto Master 004 mallia. Ovat aika hyvä kompromissi yleiskäyttöön.
  Pari vastaavan kokoista on minkä saa ”puomijalustaksi”, ei kyllä toimi siinä kokoluokassa ollenkaan.