[quote="Herra iso herra" post_id=849436 time=1497936666 user_id=1467] Olisi hyvä että joillakin olisi ymmärrystä teatterista mitä eduskunnan tv-lähetyksissä on. Opposition tarkoituskin on kerätä irtopisteitä idiooteilta joilla ei ole ymmärrystä maailman menosta. Katselin tiedonannon viihteenä ja olipa naurettavaa, varsinkin Lindman vetoaa vähä-älyisiin katsojiin idioottimaisilla hokemillaan. Juna meni jo, nyt vain pitää sietää epä-älyllistä räksytystä jonkun aikaa. Hyvin kävi ja hyvin vointi tulee lisääntymään koko kansalle. Erityisesti huvitti demokratiasta puhuva Andersson, aivan kun ei ymmärtäisi että juuri demokratiassa ei 9% kannatuksella mitään päätetä [/quote] Mitähän sulla on nyt jäänyt ymmärtämättä? Tämä problematiikka liittyy useampaankin demokratian osa-alueeseen, mutta ennen kaikkea edustukselliseen päätöksentekoon. Eduskunnassa ja hallituksessa paikat jakaantuvat d'hondtin äänestysmallin mukaisesti tukien äänten kanavoitumista puoluerakenteelle. Nyt on yllättäen kesken kauden syntynyt uusia pienpuolueita vanhojen puolueiden jakautuessa. Tällä perustettavalla puolueella on 20 kansanedustajaa ja neljä ministerinsalkkua. Kyseessä on siis merkittävä vallankäyttäjä, vaikka kyseisen puolueen kannatuksesta ei tiedetä mitään vai olivatko ne keränneet kannattajakortitkin jo etukäteen - yllättäen? Samoin uusi puolue on ilmeisesti - jos ei nyt suoranaisesti kavaltanut Perussuomalaisten puoluetuet, niin ainakin jotain sinne päin. Onko tällä uudella puolueella kannattajia? Kuka tietää? Ei kukaan. Lisäksi kyseessä on hallitus, joka on toteuttanut kaikkea muuta kuin mitä hallitusohjelmasta selviää. Epämääräisiä projekteja nousee kuin sieniä sateella ja niitä toteutetaan ideologisilla ad hoc-perusteilla kiirehdityllä aikataululla. Varsinaiset äänestäjille esitellyt aiheet jäävät tekemättä tai vesitetään. Kukaan selväpäinen ei edes pysty sanomaan tuosta sekoilusta, että minkä valtion asialla he ovat. Eivät suomalaisten ainakaan. Siksi vaalit olisivat välttämättömät juuri nyt, ennen nämä sankarit ehtivät toteuttaa enempää vahinkoa oikeus- ja sivistysvaltiollemme.
Heh heh lol jne... En nyt jaksa perustuslakia sinulle selittämään, mutta Jäihän James Hirvisaarellekkin äänioikeus. Jokainen heistä on sinne valittu, eikä ole mitään pakkoa pysyä puolueessa. voi vaihtaa ryhmää vaikka joka kuukausi. Lue enemmän, niin luulet vähemmän. Foliohatuilla riittää tästä pään raapimista varmaan pitkään?
Kuitenkin koko ajan koitat jotain selittää, vaikka et kuitenkaan jaksa? Perus puolustus (pun intended) "en nyt viitsi tätä perustella, mutta näinhän se on".
Se on toki mahdollista, mutta ei tätä järjestelmää ole suunniteltu siten. Monipuoluejärjestelmä on vakiintunut ja virallinen rakenteellinen osa parlamentarismiamme, joka on ohjelmillaan selkeyttämässä poliittista järjestelmäämme siten, että kansanedustajat eivät voi luvata mitä tahansa äänestäjille ja sitten touhuta jotain aivan muuta, kun pääsevät valtaan. Lisäksi varmuutta lisäämässä on valtiosääntöä sorvatessa ollut alun alkaen ollut käytössä oppi vallan kolmijaosta, jota Suomen alkuperäinen perustuslaki on noudattanut, mutta jota tämä roskasakki on sittemmin rampauttanut joka käänteessä. Vallan kolmijako on ollut eräänlainen vakuutus järjestelmän toiminnalle ja suojellut kansalaisia juuri tällaisilta päättäjiltä. Nyt suojaa tätä ei enää ole ja hallitus touhuilee täysin mm. perustuslaeista välittämättä. Juuri siksi ei oikeuskanslerin nimittämisellä ole ollut kiirettä ja sitten, kun nimitetään, niin jonossa ensimmäisenä on kaikkein esteellisin henkilö ratkomaan mm. sote-uudistuksen perustuslaillisia ongelmia. Vaan tällaista tämä on läpikorruptoituneessa Suomessa.
Puhut äänestäjien pettämisestä, mutta sinä tuskin olet äänestänyt mitään nykyisistä hallituspuolueista. Hallituksen järjestelymuutos sai eduskunnan hyväksynnän.
Tarkoittanee....Suomessa äänestetään ihmisiä.. ei puolueita...ja saatu edustus valtuutus on ihmisellä, ei puolueella. . .Ikävä, että asia vihastuttaa noin kovasti...ja on mennyt "ihon alle" tunteisiin. Ps. Odotan innolla miten minua ja älyäni kuvaillaan seuraavassa viestissã. Kebax ehti jo hivenen aloitella...
^^Suomessa äänestetään edukuntavaaleissa henkilöä ja vaaliliittoa, vaalipiireittäin. Vaaliliiton muodostaa yleensä tietyn puolueen ehdokkaat, mutta puolueiden yhteisiäkin vaaliliittoja on esiintynyt.
Näkökulma tuokin, kun kysymys on samalla siitä, että nämä "kansanedustajat" ovat hävittämässä valtion merkittäviä tulonlähteitä. No, nostetaan sitten vaikka tuloveroja vvastaavasti. Vaan kukapa Suomen kansaa suojelisi tältä kansallisvarallisuuden rosvoukselta, ellei Nesteen bensaletkun jatkot? Entisellä työkaverillani oli mainio luonnehdinta tietyn tyyppisistä persoonallisuuksista, joka pätee hyvin jokaiseen tämän hallituksen ministeriin. Se määritelmä tuollaiselle työntekijälle kuului:"Ei päivääkään töissä minun yrityksessäni!" Intonaatio oli tuon "ei päivääkään" kohdalla...
Puolueet ovat vakiintunut osa tätä parlamentaarisia järjestelmiä. Niiden funktio on kanavoida saman tyyppisiä tyylisuuntia yhteen. Esimerkiksi puoluetuki kohdentuu eduskunnassa oleviin puolueisiin - toki edustajien nuppiluvun mukaan. Jos tavoitteena on poliittinen päätöksentekojärjestelmä ilman puolueita, niin ei ainakaan ihan heti tule mieleen, missä sellainen olisi yhdistymisvapauden vallitessa, ellei nyt tietenkin ole hinkua takaisin säätyjärjestelmään, kuten täällä vaikuttaa joillakin olevan. P.S. Korjaan Sveitsissä ollaan melko lähellä ja tietysti referendumeissa.
Tulos oli selkeä. Epäilyshän kyti vain yhden hengen eduskuntaryhmien Juvonen ja Ruoho osalta. Niidenkin ryhmien kesken luottamus jakaantui tasan vastaan ja puolesta.
Kansa kuule muistaa tästä päivästä sen, että hallitus vapautti nelosoluen ja limuviinat ruokakauppoihin.
Ei sitä mikään enää torppaa, jos oppositiossa ei nyt haluta sitten ryhtyä vastahankaan. Lain ensimmäisessä käsittelyssä voi vielä äänestää periaatteessa vastaan, mutta lopullinen äänestys on ryhmää sitova. Niin ja luonnollisestihan asia lienee Keskustan ryhmässä jo käsitelty, kun esittelyn teki ryhmän puheenjohtaja.
Itseasiassa ensimmäisessä käsittelyssä äänestetään vapaasti vain prosenttirajasta. Saattaahan tuohon joku heittää kymmenyksen puoleen tai toiseen, mutta kaiketi laki mene eteenpäin tasan viis pilkku viidellä.
Jos tätillä olis munat niin se olis setä. Seuraavat ek-vaalit on 2019. Ennenkään ei ek-paikkoja ole jaettu (markkinoiden) gallupien perusteella. Jos on laitonta, niin tutkintapyyntö ja viranomaiset tutkii onko laittomuutta tai ei. Jos on varma niin rikosilmoitus ja taas viranomaiset tutkii --- paitti, että aiheetton rikosilmoitus voikin pompsahtaa ilmoittajan omaan nilkkaan. Silti tää hallitus ei ole vieläkään ylittänyt sitä aimmennan asettamaa punaista hälyrajaa. Ja siellä suhmuroivat vassarit, demarit, viheriäät, rkp, kokkarit, kd.