Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Viskin ystäviä foorumilla?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana pen, 11 Joulukuu 2020.

  1. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 464
    713
    113
    Joku tuossa alkoholijuomien valmistuksessa joitakin kiehtoo. Esim. kaikenlaisia oluen ”pienpanimoita” on ties kuinka paljon.

    Meikäläisellä on sellainen harrastetila tuolla eräällä teollisuusalueella, ja siihen naapuriin vastaavanlaiseen tilaan on myöskin ilmestynyt uusi oluen pienpanimo.

    Siitä kun ohi kulkee, niin melkeinpä aina sieltä näkyy ikkunasta valoa, eli aikaa homma vaatinee.

    Tiedä sitten, saako siitä koskaan hommaan sijoitettua rahaa pois, tuokin kun selvästi yrittää tehdä kaupallista toimintaa.
     
  2. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 480
    1 491
    113
    Ilmankos pisa-tulokset ovat pudonneet; vanhan sanonnan mukaan kun hosumalla ja kännissä ei synny muuta kuin kusipäitä kakaroita.
     
    Seppo R tykkää tästä.
  3. Est

    Est Well-Known Member

    17 551
    1 927
    113
    En
     
  4. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    23 072
    3 451
    113
    Aahas.... Ymmärrän kyllä, että se elämystalous on todella tärkeää nykyisellään, mutta tuo kyllä on uutinen - on ihan professuureja.
     
  5. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113

    Noh, onhan näitä viskipullonkorkkeja kertynyt jonkin verraan saviruukkuun, johon niitä jossain vaiheessa aloin pudottamaan.

    Skottiviskejä nautin ja keräilen itsekin pääsääntöisesti, ainoa poikkeus on nuorehko englantilainen tislaamo Bimber, joka kyllä parhaimmillaan osaa tislata erittäin hyvää viskiä. Halpisviskit jäävät nykyään hyllyyn, ja Suomesta saa vain harvoin jotain todella kiinnostavaa (Alkon erikoiserät). Perusviskit 43 %:in alkoholipitoisuudella eivät enää sillä tavalla nappaa, edes hieman korkeampi alkoholipitoisuus tekee jo ihmeitä viskille. Maku tulee selvästi paremmin esille jo 46-48 %:in pitoisuudella. Nautinnollisin viski on luonnollisesti cask strength -viski, joihin ei ole lisätty tippaakaan vettä. Riippuen tynnyrin koosta, siitä saa yleensä noin 200-300 pulloa viskiä, eikä seuraavan tynnyrin sisältö ole enää samanlainen. Vettä voi halutessaan itse lisätä cask strength-viskeihin, niin tein aiemmin, mutta nyt olen jo tottunut vahvempiin 50-60 %:in vahvuuksiin enkä viitsi pilata makua. Laadukkaassa sherrytynnyreissä kypsyneissä viskeissä alkoholimakua ei edes huomaa.

    Kona on Macallanin ystävä, ja niin olen minäkin. Parhaita Single Cask & Cask Strength -viskejä mitä olen maistanut ovat olleet hyvin tummia ja vahvasti sherrypitoisia Macallaneita. Tosin Scotch Malt Whisky Societyn pullottamia. Macallaneiden hinnat ovat vaan nousseet pilviin, ikävä kyllä. Jemmassa on vielä yksi 18 vuotta Bourbon-tynnyrissä kypsynyt SMWS Macallan (56,4 %), ehkä avaan sen nyt jouluaattona kun perhe on koolla. Ikävä kyllä vaimo, tyttäret ja niiden miehet ovat myös viskien ystäviä, joten pullo tyhjenee nopeasti.

    IMG_9255.jpg
     
    Kona tykkää tästä.
  6. Est

    Est Well-Known Member

    17 551
    1 927
    113
    Tommosta giniä tresasin kerran:
    Kyrö Napue Gin

    edit.
    Mut enemmän pidän näistä:
    Beefeater London Dry Gin
    &
    Gordon's London Dry Gin


     
    Viimeksi muokattu: 28 Marraskuu 2024