Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Viro kiittää

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Tuus4, 21 Elokuu 2013.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    23 208
    3 521
    113
    Vs: Viro kiittää

    Verrattuna vaikkapa auton polttoaineisiin. Tankkaan auton about kerran viikossa, 120 euroa.  Jos ostan perjantaisin samalla rahalla Alkosta juotavaa, saan esim. laatikollisen käypäistä punkkua.  Puolitoista pulloa päivässä pitää verisuonitaudit loitolla ja ukkelin hilpeässä humalassa (eikä tarvitse tankata sitä autoa, kun ei ole koskaan ajokunnossa...)

    Kyllä viina sen verran halpaa on, että ainakin minulta loppuisi ennemmin terveys.  Sitten jotkut isot juhlat, joissa tarjotaan 100 hengelle juomia, on tietysti toinen juttu.
     
  2. alspe

    alspe

    106
    0
    0
    Vs: Viro kiittää

    En mäkään kyllä tajua miksi olisi tarpeellista, että Siwat ja ABC:t olisivat auki auki yötä päivää sen takia kaljaa saadaan myytyä. Kumpi on tärkeämpää, vähentää alkoholin käyttöä vai säilyttää kaljanmyyjien työpaikat?
     
  3. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    Vs: Viro kiittää

    Otetaan tästä kiinni;-)
    Eli siis ihmisillä on tarve sekoittaa päänsä, jos keppanaa ei ole saatavilla niin jotain lakkaa yms.
    Ei ihan tuttuja aineita , joten google avuksi.
    Näyttää oleva samat haittavaikutukset kuin alkohollilla...
    http://www.paihdelinkki.fi/tietoiskut/317-gammahydroksivoihappo-gamma-ja-lakka
    [QUOTE>
    [/QUOTE]

    Jos vain pää pitää saada sekaisin, niin ehkäpä vaikka kannabis voisi olla parempi?
     
  4. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    23 208
    3 521
    113
    Vs: Viro kiittää

    Noista juhlista tuli mieleen porvoolainen meno takavuosina.  Lueskelin Pellingin historiakirjoja, ja siellä oli kertomus paikallisista hautajaisista.  Kun Pellingistä lähdettiin Porvooseen peijaisiin, niin reisuhan kesti 3 päivää.  Soutamalla kun mentiin, oli Ristinsalmessa ensimmäinen ryypyn paikka, ja siitä ruvettiin hiljalleen ottamaan.  Omaiset olivat varanneet satakunta kannua paloviinaa (about 260 litraa) pitoja varten.  Vaikka hautajaisiin kertyikin satapäinen joukko, oli viinamäärä kyllä aika vakuuttava - ilman muuta koko sakki on ollut änkyräkännissä koko kolmen päivän ajan.

    Osattiin sitä ennenkin.  Sittemmin

    "Vuonna kuusikymmentä kuus'
    tuli Suomeen laki uus',
    Viinaa kiellettiin keittämäst'
    juomapäiviä viettämäst'.

    Se tarkoitus oli keisarill'
    jos viinaa ei ois juomarill',
    niin leipää piisais Suomessa,
    jok'ainoassa huoneessa."

    (Herman Saxberg)

    Eli just tuota nyt puheena ollutta rajoittamista kokeiltiin eka kerran jo 1866.  Silloinkin hallituksen (tsaarin)  asetus jäi tehottomaksi, viinan kulutus itse asiassa lisääntyi kotipolttikiellosta huolimatta.