Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Verkkokaupat vapisee, Amazon tulee

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Mirrored, 15 Joulukuu 2018.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Uutisten mukaan verkkokaupassa käy myllerrys kun Amazon tulee tännekin. Hinnat, logistiikka ja toimitukset jyrää. amazon pohjoismaihin - Google-haku

  Vaan useasti olen muutenkin törmännyt käytettyjen markkinoilla Italian tai Saksan Amazonista ostettuihin tavaroihin. Ovat myös virallisia EU-tuonteja joten tuotteen rekisteröinnit sun muut onnistuvat (esimerkkinä Tamron jonka takuu pitenee rekisteröimällä ja harmaatuotua ei saa rekisteröityä koska sarjanumero ei löydy niiden 'EU-yksilöiden' listalta.)

  Tässä esimerkki kuinka hinnat on erilaisia. Syksyllä ilmestynyt objektiiviuutuus. Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD review - Google-haku

  759€
  699€
  699€ Suomi

  625€ Amazon.de

  489€ Harmaa EU

  BTW, nopeimmat toimitukset ikinä olen kohdannut viimemainitusta. Alle 2 vrk tilauksesta jaettu. o_O
   
  Viimeksi muokattu: 15 Joulukuu 2018
 2. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 783
  137
  63
  Tarkoitat "uutisilla" varmaankin huhuja. Asiasta ei ole yhtään uutista.
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Juttuja uutissivustoilla ja radiouutisissa. Uusin "aito" uutinen on ettei se nyt tulekaan mutta datakeskus Suomeen tulee. Eikun Ruotsiin. Ruotsi-Suomeen. ;)

  Verkkokaupat huokaisevat helpotuksesta – Amazon ei rantaudu ainakaan vielä Pohjoismaiden verkkokauppamarkkinoille


  Näin elämäsi mullistuu, jos verkkokauppajätti tulee Suomeen – Vuosi Yhdysvalloissa teki minusta Amazonin sekakäyttäjän
   
  Viimeksi muokattu: 15 Joulukuu 2018
 4. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 379
  60
  48
  Sekin oli huhu. Amazonin datakeskus tulee nimittäin Ruotsiin.
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Sama asia! (kirjoitin ensin että Suomeen)

  Aivan samoin kuin suomalaiset ovat venäläisiä, olemme ruotsalaisia. Ehkä enemmänkin. Ja saamelaisia ja virolaisia.

  Puhutaan huhuista. Ei nuo spekulaatiot vapinoista tyhjästä synny. Joku täällä elää sillä että verkkokauppa on kehittymätöntä. Puhutaan suomalaisen työn tukemisesta ostovalinnoillaan - mutta minkälaisen työn.
   
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Onko täällä joku joka on tilaillut esim. Saksan tai Italian Amazonista? Onko siinä jotain erityistä huomioitava?

  Vaan nythän taitaa olla tilanne jossa kannattaisi tsekata punnan kurssi.


  ed. 1 GBP 1,11 EUR
   
  Viimeksi muokattu: 22 Joulukuu 2018
 7. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 379
  60
  48
  Normaalisti on tullut molemmat Amazonit tarkistettua eli uk ja de. Halvemmasta on tullut tilattua, jos nyt Amazonista sitten ollenkaan. Toisinaanhan noilla on ollut ilmaiset toimitukset Suomeen, joka on silloin yleensä ratkaissut kauppapaikan pienemmissä ostoissa.
   
  sahe69 ja Mirrored tykkäävät tästä.
 8. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 379
  60
  48
  Levyjä on paljon tullut tilattua Amazonin sopimuskauppaikoista. Nehän tuleekin sitten muutaman viikon viiveellä jostain huitsin nevadasta tai näistä veroparasiitisaarista.
   
 9. ∞

  Member

  460
  0
  16
  Nuo Saksan Amazonin hinnathan eivät toteudu ihan sellaisenaan Suomeen tilatessa. Joku EU-säädös sanoo muistaakseni, että olikohan vuotuisen myynnin tiettyyn EU-maahan ylittäessä jonkin summan (sata tuhatta?), niin pitää käyttää kohdemaan ALV:ia joka on tietenkin Suomessa korkeampi kuin Saksassa. Sen Amazon tekee. Eri asia sitten tietenkin jos jatkossa on Suomen konttori.
   
 10. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 820
  137
  63
  Amazon.de -kaupasta tialttaessa on kerran käynyt niin, että olivat toimittaneet suoraan Kiinasta sillä seurauksella, että paketti oli tullissa ja minulta kinuttiin kauppahinnan päältä tullia sekä alvia. Annoin paketin palautua takaisin ja pyysin rahat takaisin. Lisäksi kaikki heidän alihankkijansa eivät toimita kaikkia artikkeleita Suomeen. Esimerkiksi akkuja tai akkuja sisältäviä laitteita on hankala saada toimitukseen.
   
 11. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 386
  89
  48
  Aivan totta. Ja saattaapi lähiaikoina punnan kurssi sukeltaa vielä syvemmällekin... vaikka henkilökohtaisesti toivon että peruisivat sen brexitin (mutta eivät ne kuitenkaan...)
   
 12. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 777
  366
  83
  Tähän on syynä Posti joka kieltäytyy niitä vastaanottamasta. Mistään suunnasta, jos vaan tietävät sisällön.
   
 13. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 820
  137
  63
  Sitä itse asiassa mietin lähetettyäni viestin, koska Postin kautta eivät akut liiku mihinkään.
   
 14. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 777
  366
  83
  Rajala postitti mulle vuosi sitten pakettiautomaattiin tuplapaketin LP-E6N akkuja. Mutta paketin osoitelapussa ei ollut tietoja sisällöstä.
   
 15. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 379
  60
  48
  Käytännössä kaikki kuluttajaelektroniikassa käytetyt litiumakut jäävät arvoiltaan rajojen alle ellei kyseessä ole esimerkiksi erityisen tehokas kannettavan tietokoneen akku. Eli lähetys on siloin vapautettu VAK-määräyksistä. Lisäksi esimerkiksi laitteen sisällä oleva akku katsotaan hyvin suojatuksi ja voidaan lähettää normaalisti laitteen mukana.

  https://www.posti.fi/liitteet-yrityksille/ohjeet/vak-litiumakut.pdf
   
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  laina d850 ketjusta

  En tota Amazonia käsitä. Toisaalta jotkut sanoo että se on kauppa itsessään ja ettei siellä mitään ns harmaatuotuja ole ja sitten kuitenkin siellä näkyy eri myyjiä eri maista.

  Toinen outous tuossa linkissä on, että kun katson sitä kännykällä,siinä ei sanota mitään kitistä, mutta tietsikalla katsoen tuote onkin 24-120 kitti.

  amazonD850kit.jpg

  E-infinityn harmaat vertailuksi
  D850 Digital SLR Camera + AF-S 24-120mm f/4G ED VR Lens Kit
  EUR €2,819.00
  D850 Digital SLR Camera
  (Body Only)
  EUR €2,329.00
   
 17. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Aivan esimerkkinä vain

  Amazon.de: Einkaufsangebote: Nikon D850 GEHÄUSE

  Saako Amazonista kuitin ja kauppaa tehdään nimenomaan Amazonin kanssa vaikka itse pitää kuitenkin valita erillinen putiikki? Mites noi viralliset EU-tuonnit oikeinb on? Onko noissa jollekulle tuttuja liikkeitä? FotoKoch-de?

  amazonD850.jpg

  Kas siinä varoitellaan ettei saa tehdä kauppaa jos myyjä ohjaa kaupanteon pois Amazonista.

  Nikon D850 VBA520AE - fotokoch.de
   
 18. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 379
  60
  48
 19. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  No niin juu, pari huomiota. Eurooppalaista takuukorttia ei tule aina mukana, koska ns. harmaatuonti perustuu nimenomaan siihen että tavara hankitaan maailmalta alueelta josta sen saa edullisimmin. Eri maanosilla on erilaiset ostokyvyt ja siksi tuotteet hinnoitellaan eri lailla. Toinen juttu on ettei juuri missään liikkeessä niitä takuukortteja täytetä ja oleellisisinta lieneekin että ylipäätään on tositteet hankinnasta ja sarjanumeroilla pystytään myös tarkistamaan alkuperä. Kolmas asia on, että harmaissa pitänee ottaa oletuksena ettei takuuhuoltoa saa - poislukien Nikoni takaisinvedot - ja voi luottaa vain myyjän omiin takuisiin, palautuksiin ja vaihtoihin. Jos sitten ei kuitenkaan hudaa, niin kaivaa kuvetta niin kyllä Jassi hoitaa.

  '
  (Vielä Tamronista kokemus on sekä virallisesti EU:hun tuodusta että harmaatuodusta ja jälkimmäisen rekisteröinti tyssäsi koska sarjanumeroa ei löytynyt eurooppalistoiltaan. Siksi siihen ei saanut voimaan pidennettyä takuutakaan.)

  Varsinainen pähkäily kuitenkin oli mulla sitä, että mistä noista Amazonin puljuista tietää, mitä sieltä tulee.. jos siellä on myös harmaita toimijoita? Joku väitti ettei niitä ikinä olisi Amazonissa, mitä en aivan varauksetta uskonut.
   
  Viimeksi muokattu: 18 Helmikuu 2019
 20. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 379
  60
  48
  Kerrankos se paha kauppa sattuu kohdalle. Minulla ei ole kuin hyviä kokemuksia Amazon-kaupoista. Jonkin verran erilaista hilavitkutinta ja osaa on tullut niistä halvan perässä ostettua. Niin ja lukuisa määrä cd-levyjä.

  Noista harmaatuotavista Nikoneista. Jollekin markkina-alueellehan ne ovat tiettävästi tarkoitettu. Takuuhuolto voi vain silloin olla toisella puolella maapalloa ja takuutapausten käsittely vähintään hankalan takana.

  Muuten pikaisesti vilkaistuna tuo sinun linkkaamasi Amazon-kauppa taisi erikseen mainita Euroopan alueen kattavasta Nikonin takuusta myymälleen kameralle.