Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

OHJE Varokaa Huijaria!

Keskustelu osiossa 'Myydään' , aloittajana HeikkiJJ, 16 Syyskuu 2011.

 1. Heiskis

  Heiskis Active Member

  406
  47
  28
  Nettikaupoista varoittaisin rockycamera'sta. Asiallisen näköinen sivusto netissä mutta jonkinlainen nettihuijaus.

  Maksettua tavaraa ei ole postitettu ja viesteihin ei vastata.

  Valitettavasti luin netistä arviot Keith Rockista vasta tilauksen ja maksun jälkeen. Samanlaisia on ollut kokemuksia monella muullakin.

  Hyvä opetus minulle - ulkomailla pitää selvittää myyjän luotettavuus ennen kauppoja !!!
   
 2. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 434
  286
  83
  Juu, meinasin itsekin haksahtaa kerran ns. tilausansaan juuri vastaavan kaltaisen "ihan asiallisen" oloisen sivuston kautta. Onneksi satuin tsekkaamaan siinä vielä ennen korttinumeron lähetystä, muutaman todistajanlausunnon lisää. Ensimmäiset todistajanlausunnot, kun olivat samojen roistojen väsäämiä. Jos on vähänkin vähemmän tunnettu sivusto, niin kannattaa aloittaa täällä kyselemällä, josko joku olisi jo tilannut sieltä. Sivustot saattavat olla aivan käyvän näköisiä ja verkkokaupat toimia näyttää siltä kuin pitääkin siitä huolimatta, että ne vain keräävät luottokorttitietoja.
   
 3. Heiskis

  Heiskis Active Member

  406
  47
  28
  Varoitettu kuitenkin on tästä nettisivusta ja tyypistä
  - sääli jos joku joutuu kiusaukseen tämmöisten (on jokin erityissyy ja tuo ei osaa ottaa yhteyttä mutta minä...) kommenttien takia.
   
 4. Heiskis

  Heiskis Active Member

  406
  47
  28
  Kiitos kuitenkin neuvoista
   
  KeppiHevonen tykkää tästä.
 5. PKivireki

  PKivireki Active Member

  711
  30
  28
  Taitavaa sakkia ovat nämä huijarit. Huomasin jokin aika sitten tori.fi:ssä edulliseen hintaan Canon C300 -videokameran. Myyjä näytti sähköpostiosoitteen perusteella olevan saksalaisen käytettyjä kuorma-autoja ja työkoneita myyvän firman toimitusjohtaja. Lähetin hänelle spostia ja vastasi, että visiteeraa usein Suomessa ja kamera on Tampereella. Toimari itse Saksassa, mutta tuttava voi myydä kameran hänen puolestaan. Jep.

  Kysyin asiaa saksalaisen firman asiakaspalvelusta. Sieltä tuli toimitusjohtajan sihteeriltä pian postia, että toimitusjohtajamme on kyllä vieraillut Suomessa, mutta Tampereella ei, eikä ole myymässä videokameraa.. laitoin tori.fi:hin ilmoituksen vilpillisestä ilmosta ja äkki ne sen poistivat.
   
 6. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 185
  753
  113
  *edit* copy-paste virheen korjaus

  Tässä taas yksi huijarien käyttämä osoite:
  "John Buyer" <transfer_verification@europe.com>
  Ostaja pyytää lähettämään tuotteen UK:iin ja sieltä tulee jonkin tunnetun pankin nimissä vahvistus "maksusta", joka jää rahanpesuepäilyn takia odottamaan myyjän toimitusvahvistusta eli lähetystunnusta. Vahvistuksen loppuosassa on lisäys:
  Normaalistihan rahanpesuepäily liittyy saapuviin eikä lähteviin maksuihin, ensisijaisesti. Saati, että alle 1000€ summat edes pysähtyisivät.
  Tekemällä nettihaun em. osoitteesta löytyy paljon viittauksia huijauksista