Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

OHJE Varokaa Huijaria!

Keskustelu osiossa 'Myydään' , aloittajana HeikkiJJ, 16 Syyskuu 2011.

 1. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 785
  140
  63
  Vs: Varokaa huijaria!

  ???  Onko olemassa vaara, että ostaja normaalin kauppaprotokollan mukaan ennakkomaksaa tavaran, mutta ei sitten noudakaan sitä...

  On ihan normaalia, että ihmiset  liittyvät foorumeille voidakseen vastata viesteihin.
   
 2. Laus

  Laus

  5
  0
  1
  Vs: Varokaa huijaria!

  Minäkin liityin tänne vastatakseni myynti-ilmoitukseen. Tosin piti liittyä uudestaan koska en muistanut vanhaa salasanaani ja olin sulkenut sen sähköpostiosoitteen millä tänne aiemmin olin rekisteröitynyt.
   
 3. Vs: Varokaa huijaria!

  Viime päivinä olen muutaman kerran törmännyt suomalaisilla tavaranmyyntipalstoilla huijariin.
  Tarjolla on harvinaista kameratavaraa huomattavan edulliseen hintaan. Tyypillisesti sijainti on olevinaan jossain peräkylän perällä ja yhteyttä saa lähinnä sähköpostilla. Hoonon soomen verukkeena jonkinlainen ei-suomalainen nimi. Pienellä kaivelulla löytyy, että kuvat (ja tekstiä) on napattu esim. jostain kirppuBayn tms. ilmosta.
  Olkaapa varuillanne älkääkä antako omalle ahneudelle liikaa valtaa.
   
 4. N.Kor

  N.Kor

  2
  0
  1
  Vs: Varokaa huijaria!

  Uskomattomia juttuja tosiaankin näkee, esim. mielestäni epäilyttävimmässä kauppapaikassa Tori.fi:ssä 360-1200 Nikkor muutamalla satasella. Voihan tuollainen Suomessa jollakin olla, mutta tuskinpa kukaan sitä alkaa "asiantuntemattomasti" kauppailla.

  Toinen ilmiö on joidenkin huonot kauppatavat. Osa myyjistä häviää kun kaupantekoa yrittää. Ilmoitukset kuitenkin jäävät, mutta mitään yhteyttä ei saa. Eräs vaihteli viestejä viikkojen ajan, mutta ei siltikään lähettänyt tavaraa. Eräät lupaavat jotakin lisätietoa, jota ei kuitenkaan koskaan tule. Oma lajinsa on se, joka sanoo lopulta  muuttaneensa mielensä tai myyneensä tavaran jollekin "enemmän maksaneelle".

  Mielestäni kaikille kauppapaikoille saisi laittaa järjestelmän ylläpitäjän ylläpitämän jonkinlaisen tunnistautumispakon. Eivät nekään kai ole aukottomia, mutta parempia kuin ei mitään.
   
 5. Vs: Varokaa huijaria!

  Joo, moni on lisäksi esillä vain nimimerkillä. Ja vain kauppatarkoituksessa saitilla.
   
 6. jap

  jap Member

  284
  2
  18
  Re: Varokaa huijaria!

  Myyjänä voin sanoa että moni ostaja "varaa" tuotteen ja sitten ilmoittaakin ettei saanut rahoja kasaan tms...
   
 7. Laakakuvaaja

  Laakakuvaaja Member

  152
  6
  18
  Re: Varokaa huijaria!

  Nyt on myynnissä minun omistamani Plaubel Peco Supra II, minkä ostin noin kuukausi sitten torissa!! Uskomatonta touhua:)
   
 8. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 470
  593
  113
  Re: Varokaa huijaria!

  Ehkäpä olet erehtynyt. Jospa on yksinkertaisesti unohtunut päivittää ilmoitus myydyksi?
   
 9. Laakakuvaaja

  Laakakuvaaja Member

  152
  6
  18
  Re: Varokaa huijaria!

  No nyt täytyy myöntää että hävettää ja nolottaa:) Enpäs tuossa iltayön väsymyksessäni hokannut että tuo ilmoitus on tosiaan kaksi kuukautta vanha ja todennäköisesti ollut samaan aikaan täällä, kuin toisella myyntipalstalla mistä itse tuon hankin.. Enpähän newbienä heti hokannut että nuo vanhat ilmot pompsahtaa tuonne alkuun jos joku käy niitä päivittämässä, eikä tosin ollut laitettu myydyksikään! Myönnän erehdykseni ja pyydän anteeksi tätä sekaannusta. Yritän saada yhteyttä alkuperäiseen myyjään ja selvitän tilanteen kanssaan. Jos ylläpito lukee tämän, niin minun puolestani voi poistaa\lukita otsikon..
   
 10. MaGCoL

  MaGCoL Member

  37
  1
  8
  Tuli vastaan Tori.fi:ssä unelma Leica M Typ 246 hienoon 900 euron hintaan. :p

  Leica M Monochrom Tyyppi 246 digitaalikamera, Espoo

  Laitoin piruuttani viestiä myyjälle (kysyin mm. kuitista ja muusta), ja vastaus oli tämmöinen:
  "Hei,

  Kiitos kyselystänne.
  Kerron sinulle, että kohde on edelleen käytettävissä.
  Voin toimittaa kohteen kotiosoitteeseeni kustannuksilleni enintään 2-3 arkipäivän kuluessa. Toimituksen jälkeen 5 päivän testaus voi palauttaa tuotteen, jos se ei vastaa kuvausta.
  Jos haluat nähdä kohteen, voimme tavata Hollannissa. Odotan vastaustasi.
  Kiitos"

  Jos kaveri laittaa vielä Noctiluxin myyntiin parilla sadalla, saattaisin lähtä paikanpäälle hakemaan. ;)

  En usko, että kukaan menee tuohon lankaan, mutta varoituksen sana kuitenkin.
   
  Loufee tykkää tästä.
 11. Meccca

  Meccca Member

  201
  1
  18
  Terve,
  Nettimarkkina.comissa Lasse Helsingistä myy Leica M-D 262 runkoa 2400€

  Myydään 2016 Leica M-D 262, 2 400 €, Helsinki, Uusimaa | Nettimarkkina

  Kysyin Lasselta neljä päivää sitten lisää kamerasta, varusteista, historiasta ym. nettimarkkinan kautta kun ei ollut puhelinnumeroa.

  Tänään tuli vastaus sähköpostiin ja Lassen nimi olikin vaihtunut Kevin Baum:iksi ainakin lähettäjän mukaan.

  "Hei,

  Myytävänä. Leica on erittäin hyvässä kunnossa, on hyvin huollettu.

  Haluan myydä sen 2200 €.

  Haluan mieluummin vastata englanniksi, koska suomenkieleni ei ole kovin
  hyvä.

  Kiitos!"

  Vastaus ei vastannut yhteenkään kysymykseeni ja Kevin "Lasse" Baum laski jopa hintaa 200€ vaikka en ollut edes hinnasta keskustellut. :D

  Mutta näin tällä kertaa. Sama sähköposti joka liitetään "traktorikauppiaaseen" on ilmestynyt myös Hifi-harrastajat foorumilla.

  Ei tullut nyt kauppoja Leicasta
   
 12. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 096
  213
  63
  Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta...
  Viime sunnuntaihin asti olin neitseellisessä viattomuudessani kuvitellut, että Amazon Marketplace on luotettava ostopaikka. Se onkin täynnä huijareita.
  Viime viikolla törmäsin Amazon UK:ssa edulliseen tarjoukseen, Nikon Df objektiiveineen 400 puntaa. Klikkasin tuotteen ostoskoriin ja yritin ostaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Tuli ilmoitus, että tuotetta ei voida lähettää osoitteeseeni. Tutkin myyjän tietoja, sähköpostiosoite vaikutti olevan OK, domain viittasi jo v. 1987 perustettuun kanadalaiseen kustantamoon.
  Muitakin tuotteita oli myynnissä, lisää kameroita ja kosketinsoittimia ym. Myyjän tiedoissa luki myös, että pitää ottaa häneen yhteys suoraan, jos haluaa ostaa. Tein niin ja sainkin vastauksen. Myyjä selitti, että kamera on käytännössä uusi ja käyttämätön kaikkine tarvikkeineen ja pakkauksineen 2 vuoden kansainvälisellä takuulla ja 21 päivän palautusoikeudella mutta Amazonin policyn vuoksi sitä ei saa tarjota uutena. Tavallista halvempi hinta (400 GBP lähetyskuluineen) johtuu siitä, että he ovat saaneet edullisen erän. Jos haluaisin ostaa, niin minun pitäisi lähettää yhteystietoni, jonka jälkeen Amazon lähettäisi maksutiedot. Tein senkin. Ajattelin katsoa tilanteen kassalle asti. Pian sainkin jo laskun "Amazonilta". Valittu maksutapa: bank transfer (jollaista vaihtoehtoa Amazon ei edes tarjoa). Rahat olisi pitänyt lähettää jollekin Susana Olmedolle espanjalaiselle pankkitilille. Visuaalisesti erittäin uskottava lasku sisälsi tietenkin pelkkiä huijareille johtavia linkkejä. Lähettäjäkin oli amazon @ pay-order-marketplace.com, domain on luotu 15.5.2019.
  Tämän jälkeen tutkin asiaa mm. Amazonin keskustelufoorumilta ja kävi ilmi, että tällaisia tyyppejä on Marketplacella vaikka kuinka paljon. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, miten todellisen, olemassa olevan vanhan yrityksen domainnimeä pystyy käyttämään huijareille johtavassa sähköpostiosoitteessa.
   
 13. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 785
  140
  63
  Eihän siinä ole domainnimessä toista yritystä, amazon on vain sähköpostikäyttäjä. Domainia hoitaa Domains By Proxy® joka oikein korostaa, että kukaan ei saa tietää, kuka domainissa toimii. Sopiva nettihostaaja huijareille.
   
 14. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 096
  213
  63
  Huijarin yhteyssähköposti oli harriet @ rainbowhorizons.com, ja Rainbow Horizons on olemassa: - Educational Books & Lesson Plans For Remedial & Regular Education
  Meinaatko siis, että tuon mainitsemasi firman kautta kuka tahansa voi hankkia sähköpostiosoitteen kenen tahansa domainnimeen?
   
 15. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 359
  981
  113
  Oliko tuo email-osoite viestissä tekstinä vai linkkinä? ja katsoitko osoittaako se linkki juuri tuohon osoitteeseen vai jonnekin melkein samannäköiseen kohteeseen. Kopioi linkki ja avaa se editorissa, niin näet jotain "mailto:" alkavaa tekstiä. Siis se todellinen osoite.

  Mahdollista on myös se, että tuo rainbowhorizons on todellisuudessa luotettavan näköinen ja niminen feikkisivusto.
   
 16. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 096
  213
  63
  Sähköpostiosoite oli tavallisena tekstinä Amazonin sivulla. Jos kysyt, olenko varma, että olin Amazonin sivulla, niin vastaus on kyllä olen, sillä olin kirjautuneena.
  Ajatus siitä, että tuo olisi feikkisivusto, vaatisi massiivisen salaliiton ja koko heidän 30-vuotisen julkaisutoimintansa väärentämisen kirjakauppojen (mm. Amazon) ja kirjastojen luetteloihin. Otin itse ensimmäisen yhteyden mainittuun s-postiosoitteeseen ja sain sieltä myös vastauksen. Vasta sen jälkeen tuli lasku "Amazonilta".
   
 17. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 470
  593
  113
  Ebayssa oli outoja poskettomia tarjouksia kanssa. Jossakin bongasin tekstin jossas kiellettiin ostamasta suoraan vaan kehotettiin ottamaan yhteyttä sähköpostilla ensin. Etsin sitä uudestaan enkä löytänyt, joten oletan ebayn väen toimineen sääntöjenvastaiseen puuttuen. Niitten sijaan löysin vastaavia yhtä outoja tarjouksia. 455€ uusi D850. Nuovo Nikon D850, NEW, 1 year warranty, SPECIAL DISCOUNTED PRICE available | eBay
   
 18. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 948
  254
  83
  Tuosta sen pitäisi löytyä, jos myyjä oli aidosti Amazon UK:n Marketplace.
   
 19. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 470
  593
  113
  Tuosta? Ni no en minä tajua mitä tässä on vatvomista tai edes häkellyttävää, kun perusasia on ihan selkeä. Amazon nimenomaan varoittaa ostajia ettei saa tehdä suoraa kauppaa myyjien kanssa ohi sivuston vaikka sellaista myyjä ehdottaisi.
   
 20. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 948
  254
  83
 21. Heiskis

  Heiskis Active Member

  434
  53
  28
  Nettikaupoista varoittaisin rockycamera'sta. Asiallisen näköinen sivusto netissä mutta jonkinlainen nettihuijaus.

  Maksettua tavaraa ei ole postitettu ja viesteihin ei vastata.

  Valitettavasti luin netistä arviot Keith Rockista vasta tilauksen ja maksun jälkeen. Samanlaisia on ollut kokemuksia monella muullakin.

  Hyvä opetus minulle - ulkomailla pitää selvittää myyjän luotettavuus ennen kauppoja !!!