Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

MYYDÄÄN VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

Keskustelu osiossa 'Myydään' , aloittajana Est, 24 Huhtikuu 2010.

 1. Est

  Est Well-Known Member

  14 781
  1 102
  113
  ON TAAS HUIJARI LIIKKEELLÄ !

  MYY OLEMATTOMIA KAMEROITA JA MUUTA.

  Ylläpidolle tiedotettu (Frankille, koska hän otti asian aiemminkin vakavasti), enempään en enää jaksa ryhtyä, yrittäkää pärjäillä itse huijareitten kanssa.
  (Sain eräältä huijatulta yksärin, missä hän kysyi minulta neuvoja).

  Kyseessä on sama kälmi, joka taannoin yritti viedä fyrkkiani mukamas myymällä objektiivia minulle. Nyt oli myynyt, eräälle hyväuskoiselle, olemattoman Nikon D90 -kameran.

  Palauta "Martin" rahansa tuolle ihmiselle, HETI - pääset paljon vähemmällä kuin muutoin.


  Olkaa varovaiset !
  - Est

  Perkele, kun pistää vihaksi !


  Edit: Pari typoa.
   
 2. karjuhani

  karjuhani Member

  625
  0
  16
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Eikö nyt perkelejoku tiedä missä tuo tyyppi majailee?
  Mennään tekemään pieni kotikäynti, jossa kerrotaan
  tuollaisen huijauksen huonoista puolista.
   
 3. AnselA

  AnselA Active Member

  8 547
  4
  36
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Huijatun on syytä ottaa yhteys poliisiin.
   
 4. Est

  Est Well-Known Member

  14 781
  1 102
  113
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Mä otin saman hemmon vuoksi -välittömästi- yhteyttä noihin nk. "poliiseihin".

  Eivät juurikaan halunneet asiasta kuulla (niin tylsää ja arkipäiväistä nykyisin, aivan kuin ovat niin tavanomaiset polkupyörävarkaudet ja raiskaamisetkin, mitäs niille voi ... "luonnon lakeja" kai vain ?). Olin jo selvittänyt rikollisen entiset metkut ja muut kuviot. Ilmoitin että HETI pitää toimia niin saadaan tyyppi kiinni verekseltään. Mutta "poliisit" puhuivat vaan jonninjoutavia siitä, kuinka "paljon kaikkea ikävää maailmassa tapahtuukaan". Sanoivat myös että : "Poliisi ole mikään perintätoimisto", aivan sanatarkasti noin.
  Sanoin selvittäväni asian sitten itse, omin avuin ; "Poliisit" varoittivat riskeistä mutta pidin pääni ja sain fyrkkani takaisin. Tämmöinen invalidin reppana ...


  Poliisit voivat vain ottaa rikosilmoituksen vastaan ja sitten huijattu saa jäädä odottelemaan muutaman vuoden päästä tapahtuvaa oikeudenkäyntiä, jossa ammattivaras todetaan varattomaksi, syyntakeettomaksi ja hänen päätänsä paijataan muutaman ammattikukkahattutädin (ja hinttisedän) toimesta.

  En kehoita ketään konflikteihin rikollisten kanssa mutta mistään nynnyillystäkään ei ole apua; Kriminaalit eivät kauniista puheesta perusta.

  On iso summa (ja iso rikos) viedä tavalliselta ihmiseltä kameran hinta. Tämä SAMA rikollinen on tehtaillut näitä jo vuosia ja on saanut tuomioita (vankeuttakin). Silti jatkaa touhujaan, täälläkin, vapaana ja kivasti rekisteröityneenä "foorumilaisena".

  Kai siitä nyt vittuuntua hieman (edes) saa - kun yksi saasta vie köyhien rahat ?
  Tai ei kai nyt -sittenkään- kannata ... antaa rahojen vain mennä ...
  - Est

  Edit: Typoja ja typoja ...
   
 5. Est

  Est Well-Known Member

  14 781
  1 102
  113
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Viimeeksi kun sain puhelimeen, oli muka jossain "Lapissa" (valehteli).

  Etelä-Suomessa. Pääkaupunkiseudulla se yleensa kait huijaa. Ainakin ennen. Kai noi osaa kaupunkiakin vaihtaa, tarvittaessa ja kun naamansa tulee "liian tutuksi, liian monelle" yhdessä paikassa ?

  Tuollaisesta ehdottamastasi kotikäynnistä olisi todennäköisesti vain iso lasku seurauksena "opettajille". Roistoja suojellaan tässä maassa aktiivisen hanakasti. Pedofiileja ja raiskaajiakin suojellaan. Tavallisia kansalaisia ei juuri noteerata, kuin veronkeruussa.

  On parempi käyttää oveluutta noiden hylkiöiden suhteen, uskoisin, kuitenkin ... ketään en suostuttelisi väkivaltaan. Vaikka kuinka vituttaisi - ja syystä !


  - Est
   
 6. Est

  Est Well-Known Member

  14 781
  1 102
  113
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/6782552

  Yllä olevassa linkissä paljon juttua tuosta yhteiskunnan suojelemasta taparikollisesta. On siellä muistakin mutta tuosta "Tuomaksesta" monien monta ikävää kokemusta.


  - E
   
 7. Est

  Est Well-Known Member

  14 781
  1 102
  113
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Tässä tuon huijarin yhä voimassa oleva "myynti-ilmoituksensa" täällä kameralaukussa :

  http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,41018.0.html


  Tuo "kittiputki" ei siis ole mitään "myyty".

  Voi olla nimimerkit ja "myytävät" vaihtuneet jo kymmeniä kertoja tuon jälkeen !
  Olkaa varovaiset.
  Nuo keksivät kyllä uusia nimimerkkejä ja olemattomia "myyntituotteita", heidän ammattinsahan on rikollisuus.

  - E
   
 8. D300

  D300 Member

  495
  8
  18
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Juuri myin Nikon D90:n ja ostaja olisi halunnut laittaa rahat etukäteen tililleni, vaan itse ehdoton menettelyä, jossa laitoin paketin päälle merkintä: vastaanottaja saa postivirkailijan läsnäollessa avata paketin ja tarkistaa tuotteen kunnon/oikeellisuuden. Näin toimien kellekkään ei pitäisi jäädä minkäänlaisia epäselvyyksiä kaupankäynnin epäselvyyksistä myytävän tuotteen suhteen.
  Kuka on niin hullu, että laittaa tuntemattoman tilille rahaa etukäteen ? On jäänyt muutamat kaupat tekemättä, kun myyjä ei ole suostunut aiemmin mainitsemaani menettelyyn.
  Herätkää pahvit.
   
 9. pb76

  pb76

  777
  0
  0
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Onko se nyt niin vaikea saada tälläisten huijarien nimet ja nickit stickky topiciin osto/myynti palstojen kärkeen!
   
 10. pb76

  pb76

  777
  0
  0
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Sinähän toki maksat ennakkomaksut vai meneekö se ostajan piikkiin.
  Herää aaltopelti!
  Itsellä ei ole ollut mitään ongelmia tilille maksettujen ostosten kanssa, roippeet olleet aina sitä mitä luvattu. Lähiseudulta noutaen kätevästi muuten postilla. Keskimäärin (omalla kohdalla 100%) myyjät ovat myyneet sitä mitä on tarjolla ollut ja toimitus onnistunut kuten sovittu.
  Ylitsepääsemättömien ongelmien kanssa ei ole myöskään mahdotonta suorittaa kotikäyntiä mikäli sellainen aiheelliseksi tulee.
   
 11. Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Olisko ylläpidolla intressiä / mahdollisuutta liittää tähänkin palveluun joku palaute/suosittelu-järjestelmää, millä myyjän maineen voisi helposti jokainen ostamista harkitseva nähdä? Yksinkertaisimmillaan käyttäjäprofiileihin simppeli kommentointimahdollisuus?

  Taitaa tämä kuulua jo kehitysideoihin, sorry.

  / P
   
 12. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 723
  116
  63
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Lain puolesta katsottuna: on

  Kukaan ei oo vielä tähän päivään mennessä laittanut mulle esim. rikosilmoituksen tietoja ja ainoa joka on kertonut joutuneensa kusetetuksi on Est. Vinkkinä sen verran, että noi kusettajat tuntevat omat oikeutensa ja esim. karjuhanille olis suositeltavaa muokata tota omaa tekstiään. Kannattaa googlettaa esimerkkimielessä "tommi aura", joka veti pari vuotta sitten oikeuteen muutaman netissä vastaavia kirjoitelleen henkilön ja voitti casen.

  Kuten Est:lle jo aikoinaan sanoin, mulla ei ole mitään mahdollisuuksia estää noiden kusettajien toimintaa muuten kuin niiden nimimerkkien osalta jotka ovat tiedossa. Mitään virallista listaa en ala pitämään, koska mulla on parempaakin tekemistä kuin istua oikeudessa syytettyjen penkillä kunnianloukkauksesta.
   
 13. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 723
  116
  63
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Ei auta, myyjät vaihtavat nickiään ja homma jatkuu. IP-osoitteiden perusteella voidaan (ja tehdäänkin) tietyin väliajoin pientä tarkastelua eri käyttäjätunnusten osalta, mutta eipä tuollakaan saada estettyä kuin selvät tapaukset. Ja jos tyyppi vaihtaa oman IP-osoitteen, tai kirjoittelee esim. kirjastoista / kouluista / nettikahviloista, niin täältä päästä ei ole mitään mahdollisuuksia saada selville onko kyseessä uusi kusetustunnari, vai ihan normaali käyttäjä.

  Joten tää homma lankeaa käytännössä täysin ostajille, ostakaa tavaraa luotettavilta tyypeiltä ja käyttäkää toimitukseen esim. postiennakkoa + mahdollisuutta tarkastaa tavara noudettaessa. Ikävä kyllä suurin osa ihmisistä on joko luottavaisia, tai tyhmiä ja mikäs sen mukavampaa näiden huijareiden kantilta katsottuna.
   
 14. toninikkanen

  toninikkanen Active Member

  1 640
  0
  36
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Kyllä tää idea voisi osittain toimia. Siis toki huijarit tulevat aina uusien tunnareiden kanssa myymään ilmaa, mutta ne kaverit jotka ovat asiallisia ja käyttävät aina samaa nickiä, keräävät pikku hiljaa enemmän ja enemmän plussapisteitä ja uskottavuutta.
   
 15. Jukka H

  Jukka H Well-Known Member

  1 964
  36
  48
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Mulla on yks kauppa kesken, enkä o oikeen saanut yhteyttä myyjään, että miten edetään, paketti olis näillä näkymin pitänyt olla toimitettu postiin perjantaina, ei o kuulunut mitään.

  Sattuu sitä inhimillisiä erehdyksiä ja esteitä, ei aina ole huijari liikkeellä, ja tää ei liity nyt mitenkään estin juttuun. Mä oottelen vielä jos ei viikonloppuna tai viimeistään maanantaina ala kuulua jotain, otan yhteyttä myyjän tuttuihin joiden e-mailit ja puhelin numerotkin löytyy; jos sattuisi niin ikävästi olemaan, että myyjä välttelisi yhteydenottoa.

  Poliisihan näissä on se vihon viimeinen keino jos muut keinot ei auta. Mielelläni en itse mustamaalaa ketään, koska on käynyt itselleni niin, että tavara tai maksu on tullut viiveellä. eBay:ssä on käytössä paypal joka toimii loistavasti, huuto.netissä on palautelistat joista voi vähän katella kannattaako huutaa, jos nouto ei onnistu.

  Olen lukemattomia kertoja maksanut tavaran etukäteen tilille ostaessani jotain (jo -80 luvulla), täältäkin; riskihän se tietysti aina on.

  Jos myyjällä on, täällä myynnissä joku tavara ja ennestään muutama (1-5) viesti ja jokainen niistä myyntiilmoitus ja vielä rekisteröitynyt käyttäjäksi muutama päivän ennen myyntejään ja haluaa rahat tilille heti nimim. sutta pakoon.

  Asiallinen myyjä ilmoittaa myyntiilmoituksessaan oman nimensä, puhelinnumeronsa, yhteystietonsa tai sitten ne saa viimeistään yv:stä. Ei ole niitä yhteystietoja tarvinnut juuri kinuta (ne on saanut kinuumatta), jos on muuten luotettavan oloinen, aktiivinen, tunnettu laukkulainen joita täällä on paljon.

  En ole ylläpitäjä, mutta jos saisin päättää, myyntiilmoituksia ei saisi uudet jäsenet heti edes laittaa, vaan pitäisi, ensin osallistua muuten laukun toimintaan; no ei tää o tietenkään oikein, mutta on huuto.nettiä ja muita purkkeja, tietysti voi sanoa, ettei niissä ymmärretä hyvän päälle ja ettei niiss' pyöri todelliset ostajat. Keskimääräisesti olen huuto.netissä myymistäni kameratarvikkeista tehnyt kaupat nopeammin kuin täällä, vaikkakin mielummin myyn täällä.
   
 16. Est

  Est Well-Known Member

  14 781
  1 102
  113
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Pyysin heti tätä uusinta huijatuksi tullutta ottamaan yhteyttä foorumin ylläpitoon.
  Ei sitten ollut ottanut ...

  Olen myös ilmeisesti ainut kenelle avaudutaan näistä ongelmista ja rikosten kohteeksi joutumisista.

  En ole Clint Itäpuu enkä Kiesuskaan (en ole -myöskään- velvollinen valvomaan muiden kaupantekoja vanhoine ja mätänevine banaanilasteineni).

  En voi enempää auttaa kuin varoittaa paskiaisista -kuten Teemu jo tekikin- ja jos huijaus käy niin olla periksiantamaton ja toimia päättäväisen älykkäästi muttei niin että itse saa pahemmin takkiin kuin tuollaiset roistot. Voi tietysti alkaa keksimään jotain kotikutoisia nettijumaliakin ja rukoilla niiltä apuja ...

                                              ___

  "Oman käden oikeudesta" : Itse toimiessa on muitakin vaaroja kuin juridiset, olkaa siis KAIKIN TAVOIN varovaiset ja valppaat. Ja väkivaltahan on rikos - usein on, vaikka vain löisit takaisinkin, ainakin jos olet hyvä lyömään ja lyöt kovaa.

                                              ___

  Lopuksi :

  Mikään ei vaikuta helpommalta tavalta tienata kuin huijata netissä.

  On sääli että koko kansanluonne alkaa muuttua muutaman paskiaisen vuoksi epäluottavampaan ja kyynisempään suuntaan. Pirunmoinen sääli. reilujen ihmisten kanssa on niin mukavaa käydä reilua ja mutkatonta kauppaa. Siitä kiitos monelle mukavale kameralaukkulaiselle näinä vuosina. Monet kamerat ja muuta on tullut tätä kautta löydettyä.


  Älkää luottako - minuakin tuo kohtasi monen vuoden OK kaupanteon jälkeen.
  - Est
   
 17. Est

  Est Well-Known Member

  14 781
  1 102
  113
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Niin, minua ei ole toista kertaa noin huijattu. Tämä varoitusaalto koskee SAMAN VANHAN HUIJARIN UUSIA HUIJAUKSIA. JOISSA EN OLE MITENKÄÄN MUKANA (ja joista minulle yksityisesti on ilmoiteltu): JONKUN ON VAIN TUOTAVA ASIA ESILLE: VAROITETTAVA MUITA.

  Nyt on lopetettava - on muutakin tekemistä kuin auttaa toisten nettikaupankäyntiä sujumaan - vain (kaikenmaailman yksäri- ja muut-) pilkat palkkanaan.  Pärjäilkää.
  - Est

  Edit: Ja typoja !
   
 18. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 723
  116
  63
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Ai niin, mä tarkastin muuten ton vanhan huijarin tunnuksen ja samasta IP-osoitteesta ei ole kukaan muu kirjautunut.

  Ja ihan vaan kaikille käyttäjille vinkiksi: JOS joudut huijatuksi, ota yhteyttä poliisiin ja myös minuun. Jos olet tekemässä asiasta rikosilmoitusta, laitan sinulle yhteystietoni jotka voi tarjota poliisille ja voin luovuttaa poliisille epäillyn käyttämät ip-osoitteet yms. tiedot kunhan pyyntö tulee virallista kanavaa pitkin.
   
 19. Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Noin lyhyesti kommenttia aiheeseen.
  Suurin osa myyjistä ja ostajista taitaa olla vielä rehellisesti liikkeellä. Itse olen toiseen harrastukseeni liittyen ostanut useinkin muilta harrastajilta tarvikkeita ja koskaan ei ole huijattu. Riski on silti aina olemassa.
  Muutama varoittava piirre on joita seuraan:

  Jos tuote on poikkeuksellisen halpa, niin epäluulojen pitää herätä. (Vanha totuus, jos joku asia on liian hyvää ollakseen totta, niin se yleensä ei ole totta).

  Jos myyjä ilmoittaa että tuote olisi saatava kaupaksi nopeasti, niin taas on syytä hälytyskellojen soida. Huijareilla taitaa olla tavoitteena laittaa ensin halpa hinta ja sitten hoputtaa. Ihminen sitten sortuu ottamaan riskin ettei hyvä kauppa mene käsistä kun joku toinen ehtii väliin.

  Jos myyjä on palstalla vain myymässä, niin ainakin voi miettiä että mikä on taka-ajatuksena. Ei se välttämättä huijausta tarkoita, mutta esim. nimen taikka nikin googlettaminen tuskin on suurta vainoharhaisuutta.

  Kaikki omankäden oikeus on lisäksi syytä unohtaa. Siitä ei kärsi todennäköisesti kuin huijatuksi joutunut, ja huijari nauraa partaansa kun uhri joutuu maksamaan korvauksia ja saa merkintöjä kirjoihin. Lakia saisi kyllä päivittää tuollaisten nettihuijausten osalta. Tuntuu että alue on jäännyt lapsipuolen asemaan lain säätäjiltä. Poliisien kiinnostuksen puute taas on käsittämätöntä. Kuitenkin niillä riittää energiaa esim. metsästää nimeltä mainitsemattomien poliitikkojen nimeltämainitsemattomien morsmaikkujen loukkaajia.

  Timo
   
 20. WB

  WB Member

  207
  0
  16
  Vs: VAROKAA HUIJARIA (taas sama liikkeellä)

  Ketuttaa, että joillain ihmisillä on henkilökohtaista vajavaisuutta sen verran, että he eivät ymmärrä miten rehellistä kauppaa oikein harjoitettaan. Pidän erittäin hyvänä asiana, että foorumeilla tavara vaihtaa omistaa sekä, että ihmiset voivat keskenään tehdä kauppaa edullisemmin mitä liikkeessä. Tein tänään onnistuneen kaupan kasvotusten, joka on osoitus siitä, että rehellistäkin porukkaa on liikenteessä.

  Mietin tuossa miten kaupalle saataisiin kasvot, myös täällä foorumilla. Tuo D300:n menettely on hyvä keino estää väärinkäyttöjä. Saatan itsekkin syyrtyä kyseiseen menettelyyn, mikäli kaupat on aikeissa tehdä postin välityksellä.

  Foorumihan on ensisijaisesti keskustelua varten, mutta myös kauppa on osa kokonaisuutta. Mietin, että olisiko mahdollista rankentaa nickien ympärille jonkulainen palaute järjestelmä? Joko niin, että palautteen antaminen olisi mahdollista, joko tietyn viestimäärän jälkeen, tai annettujen positiivisten palautteiden jälkeen. Kesämökki murroissa voro menee sinnee missä aita on matalin. Mikäli täällä huijaaminen on tehty hieman hankalammasi, kuin muualla uskoisin että tämä voisi osaltaan puhdistaa ilmapiiriä.

  Jos poliisi ei ota asiaa vakavasti on asiasta syytä tehdä kantelu eduskunnan oikeusasia miehelle. http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/kantelu.htx

  Jo Suomen perustuslakikin vaatii hallinnolta "asianmukaisuutta ja joutuisuutta". Lisäksi Hallintolaista löytyy hyvän hallinperiaatteet. Poliisi on siis mm. tosiasiallista hallintoa suorittava viranomainen, jota muut kuin hallintopäätökset ovat. Estin mainitsema käytös ei ainakaan minun mielestäni ole Perustulaissa ja Hallintolaissa mainittua "hyvän hallintotavan mukaista" toimintaa.

  Eduskunnan oikeusasiamiehelle kanteleminen on ainut tapa saada muutosta vääriin menettelyihin viranomaisissa. Kantelu on vapaamuotoinen, maksuton eikä siitä aiheudu kustannuksia valittajalle, mutta se on tehtävä kirjallisesti. Kantelulla ei voi hakea muutosta, mutta viranomainen saattaa ottaa asian uudelleen käsittelyyn. Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisut mm. ohjaavat hallintoitoimintaa ja tätä kautta on mahdollista saada mm. menettelytapoihin muutosta. Lisäksi EOA julkaisee vuosittain vuosikertomuksen, jossa hän selostaa tapahtuneita epäkohtia sekä ratkaisuja.

  Est:n mainitsemat:
  ""paljon kaikkea ikävää maailmassa tapahtuukaan"" ja ""Poliisi ole mikään perintätoimisto", aivan sanatarkasti noin.", ovat mielestäni aivan käsittämätöntä luettavaa. Samaa logiikkaa noudattaen voisin soittaa poliisille ja kertoa kuvitteellisen tapahtuman, jossa sepittäisin: "tuossa vieressä puukotetaan ihmistä, se on ehkä kuollut?" vastaukseksi saisin: "ei poliisi mikään hautaustoimisto ole..."

  Vielä yksi juttu kaupantekoon. Mielestäni on hyvä saada kuitti tavarasta, vaikka takuuta ei enää olisikaan. Tämä siksi, että myös varastettua tavaraa on liikkeellä.

  (1) Mikäli asia on niin, että ostaja on ostanut varastetun tavaran, huijari jää kiinni ja saadaan selville mihin tavara on myyty - on ostaja heikossa asemassa. Varastettu tavara palautetaan oikealle omistajalle ja ostaja jää velkomaan myyjää. Myyjän(huijarin) ollessa varaton tai muuten maksukyvytön, menettää ostaja rahansa. Oi kuinka kylmä ja synkkä tämä maailma onkaan.

  (2) Jos tilanne on sellainen, että tuote on ollut myyjän hallinnassa(vaikka lainassa), eikä myyntihetkellä ostaja "ei tiennyt, eikä olisi pitänytkään tietää(vilpitön mieli)", että myyjällä ei olekkaan omistusoikeutta myytävänä olevaan tavaraan, on riita/asia myyjän ja oikean omistajan välinen.

  Pyydän anteeksi että kirjoitan tänne hieman "kuivempaa" tekstiä, mutta mielestäni on hyvä asia, että kaupankäyntiin liittyviä juridisia asioita tuodaan myös niiden ihmisten tietoisuuten, jotka eivät ole asiaan perehtyneet. Kaupan teossa tärkeitä onkuitenkin terve järki. Jos joku on liian hyvä ollakseen totta, on se usein myös niin. -> Liian hyvä ollakseen totta.

  WB

  EDIT: Typot korjattu sekä kirjoitusasu saatettu helpommin ymmärrettävään muotoon.