Vs: Vanhat objektiivit, D800 Useimmiten niin taitaa olla tarkoituskin. Se itse asiassa on vähän niin kuin se idea, tossa kuvankäsittelyssä
Vs: Vanhat objektiivit, D800 Jos käsittelisit kuviasi, niin huomasit, että jpg:n käsittelyvara on aina pienempi kuin rawn (neffin). Sitäpaitsi miksi kuva pitäisi käsitellä japanilaisen kamerainsinöörin tulkinnan mukaiseksi? Itse ainakin teen mielummin niin kuin mielestäni hyvältä näyttää.
Vs: Vanhat objektiivit, D800 Ei tarvitsekaan, siksi kamerassa on 6 vai oliko 7 eri asioiden säätöä, jotka voi asettaa JiiPekeille. Jokaisella säädöllä on vielä useita vaihtoehtoja, joten ruuvattavaa riittää. Mutta sitten kun ne on suunnilleen kohdallaan, jää jälkikäsittelyyn aika vähän tarvetta. Riippuu toki mitä kustakin ruudusta hakee.
Vs: Vanhat objektiivit, D800 No nyt me olemme varsin samaa mieltä. Jos ei sitä nyt oikein moneen kertaan tallenna kaikkien kuvankäsittelyvaiheiden välissä, niin ei se sanottavammin haittaa lopputuloksessa. Niin ja niihin kuvankäsittelytoimenpiteisiin - suuri osa niistä hävittää kuvainformaatiota, ellei siitä kuvasta tallenneta kopiota muistiin. Mikä sitten on lopputuloksen kannalta tärkeää? No, välillä saattaa olla jopa hyvä, että virheellisestä tai haitallisesta kuvainformaatiosta päästään eroon Mitä tulee kromaattiseen aberraatioon, niin se CA on on vaan se, joka on noin keskimäärin hankalimmasta päästä poistettavia. Se toinen, jota kavahdan eli viiksivirhe mainittiin tuolla jonkun muun objektiivin yhteydessä. Suurimman osan kuvautumisvirheistä voi hoitaa näissä raw-konverttereissa tai joissakin tapauksissa suoraan kameroissa napin painalluksella, mutta noiden kahden työllistävä vaikutus editointivaiheessa on aivan omaa luokkaansa Viiksivirhettä ei varmaan saa edes millään kokonaan pois.
Vs: Vanhat objektiivit, D800 No juu, tarkoitin tietenkin sitä, että toimenpiteiden takaisin kalkulointi on verraten suurpiirteistä, jos edes mahdollista.
Vs: Vanhat objektiivit, D800 Totta kai se on pienempi. Suurin osa kuvistani on niin merkityksettömiä, että luotan lähes poikkeuksetta japanilaisen kamerainsinöörin panokseen. Perusasetuksilla kuvaan paljon sekä keskikoista jpegiä että ihan pientä raw'ta siltä varalta jos tarttis korjata jotain. Sitten kun tiedän tarvitsevani kuvia, laitan molemmista hanat kaakkoon ja päästelen moottorilla.
Vs: Vanhat objektiivit, D800 Tuo Google Drive olisi ollut mainio pohja katsella täysikokoisia kuvia, mutta se näyttää toimivan vain välillä sattumalta oikein. Jää pikselöityneeksi ne kuvat. (Ja toiseksi eihän ne taida edes yrittää aueta, ellen itse ole Googlessa parhaillaan sisäänkirjautuneena.) Sen sijaan voitte ne ottaa tarkasteluun vasemman yläkulman painikkeella nuoli alas.
Vs: Vanhat objektiivit, D800 Nyt täytyy korjata jo käsitystäni 21mm Zeissin parhaudesta. Siinä on heikkoutena mahtava vinjetointi sekä viiksivääristymä normitynnyrin kivana lisukkeena. Jotenkin odottaisi niinkin kalliilta ja monimutkaiselta rakenteelta täydellisempää. http://photozone.smugmug.com/photos/612004287_94frm-O.jpg http://www.zeissimages.com/mtf/zf/distagon_28_21_en.pdf
Vs: Vanhat objektiivit, D800 Nuo tosi laajakulmaiset ovat jo hankalampia, mutta toki Zeiss on brändinä sellainen, jonka toivoisi ensimmäisenä selättävän nämä kuvautumisvirheet. Yleensä ne ovat kalliita ja koko niiden olemus huokuu laatua verrattuna kilpaileviin tekeleisiin.
Vs: Vanhat objektiivit, D800 Niin kyllä minusta myös manuaaliset Nikkorit huokuvat olemuksellaan laatua. Hintaa noin kolmasosa Zeissista, tai ainakin kaksi niitä saisi samaan. Samat mainitut viatkin toki tulevat. 20/2.8 AIS taitaa olla mulla hankintalistalla. Toinen vaihtoehto on AFS 17-35/2.8. AIS sopii kuitenkin hyvin jopa tähän vanhojen otsikkoon. Löytyykö käyttäjiä?
Vs: Vanhat objektiivit, D800 Zeiss 21mm 2.8 on kunkku laajakulmissa. Voi olla, että Nikonin 14-24 tulee lähelle, en tiedä koska en ole käyttänyt, mutta Zeiss 21m oli loistava Canonin nokalla. Se on myös iso ja kulmikas. Nikonin 20mm 2.8 Ais on optisesti sama kuin Af-malli. Itse en huomannut eroja eikä ko. objetiivi lopulta vakuuttanut, koska zooomeilla pääsi samaan. Tässä esimerkki pikkuruisen 28-70mm 3.5-4.5 -zoomin jäljestä. Taitaa olla pienin 28-70 zoomi. Pienestä ja vaatimattomasta olemuksestaan huolimatta siinä on asfäärinen linssi ja se yllättävän hyvä 50mm kohdalla mutta toimii hyvin koko zoomausalueella.