Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Valokuvien organisointi

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Migelson, 10 Marraskuu 2010.

 1. AnselA

  AnselA Active Member

  8 548
  0
  36
  - asennetaan exiftools ( https://sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/ )

  - tehdään windows-työpöydälle kuvake, jonka properties:

  C:\utl\exiftool\exiftool.exe -k -r -v0 "-FileName<DateTimeOriginal" -d "%%d/%Y%m%d_%H%M%S%%c.%%e" -Source<${FileName} -overwrite_original -P

  Kun kuvatiedoston (tai koko kansion) raahaa kuvakkeen päälle, niin tiedostot nimetään tyyliin:

  20170701_163936.jpg

  jos samalla sekunnilla on kuvattu useita otoksia lisätään tiedostonimeen juokseva numero. Kameran antama tiedostonimi säilyy IPTC-tiedoissa. Kameran antama tiedostonimi alkaa rungon tunnuksella (esim D7K, PL5, jne...). Myös useammalla kameralla kuvatut otokset saa näin aikajärjestykseen.
   
 2. Postimies

  Postimies Member

  123
  0
  16
  En aloita kinaa tiedostojärjestelmien paremmuudesta. Niitä on paljon. FAT alkujaan suunniteltu pienille levykkeille. Hakemistorakenne on lista, mikä hidastaa käyttöä jos tiedostoja paljon. 10 000 pienen tiedoston tikulle kirjoittaminen kestää ikuisuuden. Virheensietokyky huono. Etuna on, että voi lukea kaikilla käyttöjärjestelmillä ja on vapaa. Windows voisi lisätä edes ext4 tuen systeemiinsä. NTFS toimii Linuxilla, joten NTFS vaihtoehto myös Linux-käyttäjälle. Käyttäjäoikeudet ei käsittääkseni siirry. NTFS kuitenkin suljettua koodia ja sisältää ominaisuuksia joista kaikki ei pidä. Jos verkkolevy niin siinä voi olla vaikka ZFS käytössä joka oikeasti tehty isoille levyille.
   
 3. tik

  tik

  4
  0
  0
  Mulla menee hyvin palikkamaisesti "vuosi-kk-pvä ja avainsanat" esim. 2016-10-11 ratsastus talli hevoset. Pitäisi itsekin käydä noita läpi, mutta kuvia kun ei ole tuhansia vaan kymmeniä tuhansia niin ei kyllä yhdessä illassa sitä jaksa vääntää... Huonot raa'asti vaan roskiin, turhaan vievät tilaa, jos ei opetuskäyttöön meinaa jättää.