Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Valokuvaustermien kukkaset

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana 4x5, 8 Syyskuu 2007.

1. Frank

Frank Active Member

7 250
    1
    38
    Vs: Valokuvaustermien kukkaset

Hmm joo näin mä vähän mietinkin..

2. Boost

Boost

591
    0
    0
    Vs: Valokuvaustermien kukkaset

Itseä korpeaa kuvan syvyysterävyys. Eikö terävyysalue olisi parempi?

3. Vs: Valokuvaustermien kukkaset

Eikös nyt syvyysterävyys ja (syvyys)terävyysalue ole eri sanoja. Toinen on käsite/ilmiö ja toinen kuvan alue, jossa sitä esiintyy?

4. Vs: Valokuvaustermien kukkaset

Itse olen nähnyt eniten syväterävyys-termiä -jota voi minusta käyttää sekä ilmiöön että alueeseen, kunhan laittaa sen alue- jatkeen siihen ;-)

5. Vs: Valokuvaustermien kukkaset

Huutonetistä poimittuja:

Suurennoskone
    Valokuvakone
    Valotuskone
    Diannäyttökone
    Wanha kamera

6. Vs: Valokuvaustermien kukkaset

Minua hämää termi 'bokeh' sisältöineen. Ei kait ole mikään tossi tuore termi(?) mutta silti, onko olemassa laseja, joiden epäterävien alueiden piirto eroaa rankasti terävien kohtien vastaavasta?

Meinaan jos lasi piirtää ikään kuin täyteläisesti, niin eikö sama täyteläisyys hivele koko kuvaa skarpin alueen mitasta riippumatta?

t.nimim."syväterävyysalueen ulkopuolelle jäänyt"

7. Vs: Valokuvaustermien kukkaset

Ei. Kyllä kyse on ihan oikeasta ilmiöstä. Ja ilmeisesti zoomeille todella vaikeasta yhtälöstä. Ainakin mitä itse olen nähnyt, niin hienoin bokeh on eräillä kiinteäpolttovälisillä.

Kaksi parasta zoomia mitä olen nähnyt ovat Pentax-A 35-105/3.5 ja Pentax-A 70-210/4. Molemmat todella teräviä laseja ja hieno epäterävien alueiden toisto.