Noniin, aina voi opetella yrityksen ja erehdyksen kautta, mutta siinä menee ikuisuus. Lukeminenkin kuulema kannattaa.. aina. Joten: Mitä valokuvauksen opuksia olette itse selanneet innolla ja mitä kannattaa ehdottomasti vilkaista. Kirja(t) voivat käsitellä mitä tahansa maisemakuvauksesta pimiö työskentelyyn, henkilökuvaukseen, kuvan lukuun..
Jos tässä pyhistä kirjoista on kyse, niin minä sanoisin peruskirjojen pyhäksi kolminaisuudeksi Ansel Adamsin "The Camera", "The Negative" ja "The Print" Vuosien varrella hyviksi kokemiani muita kirjoja ovat Valokuvaus - kuvaustekniikan opas (Andrew Hawkins - Dennis Avon). Suomenkielinen painettu 1981, mutta edelleen huomaan toisinaan turvautuvani tähän. Kattava ja hyvä aloittelijan opus. Ei sisällä pimiötouhuja jne. vaan keskittyy kuvaamiseen ja kameran käyttöön. Eläinvalokuvaus (Heikki Willamo) The Making of Landscape Photographs (Charlie Waite, keskittyy värikuviin) Way Beyond Monochrome - Advanced techniques for better black&white photography and printing plus digital (Ralph W. Lambrecht - Chris Woodhouse) Lisääkin olisi, mutta ehkä aiheet menisivät jo turhan marginaalisiksi
Jussi Aalto - Kohteena ihminen. Tätä oli mielestäni saatavana muualtakin kuin kirjastoista. Kun vaan muistaisi mistä.
Komppaan. Potrettikuvausta aloittelevalle hyvä teos jossa käydään läpi niin tekniikkaa, kuin ihmisten kanssa tapahtuvaa kanssakäymistä. Ansel Adamsin kirjat pitäisi ottaa jossain vaiheessa työn alle... Jos vaan löytyis jostain sopuhintaan.
Käy vilkaseen onko bookplus.fi:n hinnat sopuhintoja. ite tilasin viime viikolla the negativen, ja tais olla jotain 25e + pk. Toimitusaika on tosin joku viikko-pari-kolme, eli ei oo viel saapunu.
http://www.luova.fi/shop/product_details.php?p=20 Tuolla on monia muitakin mielenkiintoisia teoksia myynnissä.
Andreas Feininger: "Hyvä Valokuvaaja" ja "Värivalokuvaaja". Mielestäni ikiraamattuja, vaikka kirjoitettu jo 1950-luvulla. Digiä ei luonnollisesti käsitellä, mutta valokuvauksen perusteoriat on näissä paremmin esitelty kuin missään uudemmassa suomennetussa kirjassa. MV-ihmisille löytyy myös kehitereseptit. Löytyy kirjastoista ja antikvariaateista (10-20e).
Hedgecoen The book of Photography. Kun yhden Hedgecoen on lukenut on käytännössä lukenut ne kaikki. Sen verran samanlaisia ne ovat. Tuo kyseinen "uusi" teos taitaa olla suomeksikin. Docendon valo(digi)kuvauskirja-sarja on erinomainen. Sieltä löytyy yleisteoksia ja erityisaiheisiin keskittyviä. Aallon Jussin Kohteena ihminen on legenda ja se "kuuluu" lukea.. Michael Langfordin perusteokset Basic ja Advanced Photography ovat hyvää luettavaa. edit: pari typoa ja näkyi kirjoittamiseni aikana tulleen linkki Aallon kirjaan.... no ei se mitään....
John Hedgecoen Värivalokuvauksen taito on hyvää lisälukemista. Se keskittyy nimenomaan värin ymmärtämiseen niin silmän, kuvaamisen kuin estetiikankin kannalta.