Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Valokuvan arvostus

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana matti, 18 Heinäkuu 2005.

 1. YpyCL9V

  YpyCL9V Member

  545
  1
  18
  Valitettavasti www.archive.org ei yleensä dokumentoi tämänkaltaisia sivustoja. Ellei Teemulla ole sitten erikoisäädöt jotka eivät sitä estä.
   
 2. pmu

  pmu Active Member

  1 945
  6
  38
  Ihmiskunta kehittyy kyllä - tietysti, mutta käytitkin termiä "menee eteenpäin joka saralla" jonka ainakin minä tulkitsisin että "menee parempaan suuntaan"...ja sehän ei pidä monessakaan asiassa ollenkaan paikkaansa.
   
 3. pmu

  pmu Active Member

  1 945
  6
  38
  Onnistuuko valokuva.netin vanhoja keskusteluja lukea?
   
 4. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Ei välttämättä tällä hetkellä, paitsi ehkä käytöstä poistetuilta koneilta joissa joku on saattanut käskeä esim IE:n muistamaan kyseisiä sivuja myös offline-tilassa.
  Nyt puhuttiin vuodesta 2100, eli 95 vuotta tästä hetkestä eteenpäin. Katsotaanpa taaksepäin 95 vuotta, eli vuotta 1910, siis kymmenen vuotta aiemmin kuin tuo keskustelun aloittanut kuva oli otettu.. Miltä olisi vaikuttanut jos joku olisi tuolloin väittänyt, että ihminen käy kuussa vuonna 1969.
  Todennäköisesti tällä hetkellä vaikuttaa yhtä hullulta, jos joku uskoo että vuoteen 2064 mennessä ihminen on käynyt aurinkokuntamme ulkopuolisella planeetalla. En toki itsekään tuota usko, mutta emme voi sitä tällä hetkellä tietää.
  Enpä tiedä edes koko valokuva.net sivustoa, mutta jos oletetaan naiivisti nykyisellä pienellä tietämyksellä että keskustelut ovat jossain vaiheessa vaikkapa menneet esim. WLAN:n tai jonkun muun langattoman kanavan kautta, niin jossain tuolla avaruudessa seilaa valokuva.net:n keskusteluja alkeellisella salauksella varustettuna, eli periaatteessa täysin palautettavissa.
   
 5. YpyCL9V

  YpyCL9V Member

  545
  1
  18
  Pelastas samalla aikamatkalla cam70 minun äitini negatiivit, säästyy vaivaa.
   
 6. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  En voi tietää, kuinka ihmiskunta mielestäsi menee huonompaan suuntaan, mutta otetaan nyt villi arvaus ja veikataan että olet huolestunut esim. ilmastonmuutoksesta, luonnonvarojen tuhlauksesta yms.
  Toisaalta tuollaiset asiat akuuteimmillaan pakottavat ihmiskunnan keskittämään kaiken energian kyseisen ongelman ratkaisuun. Tuskin ilman Neuvostoliitto vs USA asettelua ihminen olisi käynyt kuussa 1969, tai vieläkään. Kun oma henki on oikeasti vaarassa, niin ihmiskunta kykenee ihmeellisiin saavutuksiin selkä seinää vasten pakotettuna.
  Sitä paitsi eikös vanha totuus ole, että paras oppi tulee sieltä kantapään kautta.
   
 7. YpyCL9V

  YpyCL9V Member

  545
  1
  18
  Mahtavaa! Nyt vain odotellaan että ympäristö on lopullisesti ja peruuttamattomasti tuhottu, että päästään tähän akuuttiin tilaan jossa oletetusti "ihmiskunta herää". Samalla aikamatkalla kun haet äitini negatiiveja ja valokuva.netin wlan signaaleja (jos joku on sattunut koko vknetin selaamaan läpi), niin voit hakea nyt jo sukupuuttoon kuolleet, ja joka hetki kuolevat lajit, takaisin. Upeaa tämä kehitys! :)
   
 8. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Ikävä kyllä itse olen tietämätön ja kouluttamaton ihminen, en osaa auttaa asiassa. Toisaalta sinäkin tiedät etteivät aurinko ja muut taivaankappaleet ole jumalolentoja ainakaan nykyisen tietämyksen mukaan. Joskus näinkin on luultu.
  Olenko hullu, todennäköisesti. Olenko tyhmä, varmasti.
  Harmillisinta on, että aina löytyy vielä tyhmempiä jotka uskovat olevansa viisaita.
   
 9. YpyCL9V

  YpyCL9V Member

  545
  1
  18
  Kiitos kohteliaisuudesta. Yritän jatkossa muistaa olla kyseenalaistamatta tulevaisuuden ennustuksia jotka eivät tule keskustellun aiheen osalta toteutumaan. Se on väärin, tajuan sen nyt.
   
 10. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Lajien sukupuuttoon kuoleminen lienee kuuluu olennaisena osana tähän ns. kiertokulkuun.
   
 11. YpyCL9V

  YpyCL9V Member

  545
  1
  18
  Aivan. Nyt koko ihmisen aiheuttama ympäristön tila -ongelma on selvinnyt kuin taikaiskusta. Se on osa luonnollista kiertokulkua. :D

  "Palatakseni aiheeseen" en puutu enää tulevaisuustutkimukseen enkä ympäristön tilaan. :)

  edit: Minun puolestani, jos se muille asianomaisille sopii, tämän voi lohkaista taistelukentälle.
   
 12. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Eihän toki kyseenalaistaminen ole väärin, kuten ei ennustuksien tekeminenkään?
  Itse en usko mihinkään ennen kuin sen näen tai koen itse.
   
 13. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Mihinkäs ne dinosaurukset kuolivat nykytietämyksen mukaan? Tai miten kasvisto on vaikuttanut ympäristön tilaan, onko se sitten loppujen lopuksi sen kummallisempaa että ihminen muuttaa luontoa, kun luonto muuttaa sitä itsekin. Entäs jos tähän hauraaseen maapalloon nyt iskisi kuun kokoinen meteoriitti? Kumpi on huonompi homma, meteoriitti tuhoaa kaiken elämän kerralla vai ihminen hitaasti, ja ehkä pystyy korjaamaan tuhonsa jossain vaiheessa. Ehkä jopa estämään sen meteoriitin iskeytymisen ja totaalituhon. Joo, olen katsonut liikaa Bruce Willisin elokuvia.
   
 14. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Itsekin pyrin olemaan kommentoimatta aiheita, joissa koen että ei ole mitään sanottavaa. Se on ihan luonnollista.
   
 15. e-0r

  e-0r

  936
  0
  0
  Lopettakaa nyt jo, helvetti.

  Miltähän threadin aloittajasta tuntuu kun kattoo tätä turhanpäiväistä jauhantaa?
   
 16. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Tuskin kovin pahalta, ellei ole kovin pahasti vieraantunut oikeasta elämästä. Ei kai nyt kukaan oikeasti tänne virtuaalimaailmaan tule hakemaan sähköistä myötätuntoa kanssaihmisiltä.
  Toisaalta olen kyllä aidosti kaikkien typerien ja joskus uskomattoman utopistiselta kuulostavien kirjoitusteni takana.
   
 17. e-0r

  e-0r

  936
  0
  0
  Emmä tarkoittanutkaan, että uskoisin Matin haluavan että olet asiasta samaa mieltä. Voisitte kuitenkin edes yrittää pysyä aiheessa ja keskustella vähän siitä, mistä aihe oli. Edes vähän. Nekin, jotka yrittävät lukea tätä threadia saavat sitten kaivaa aiheesta puhuvat jutut teidän vänkäämisen seasta. Ei helpota elämää.

  Tehkää vaikka uusi threadi ihmiskunnan edesottamuksista tuonne.

  Noh, töihin tästä.

  ps. Monetkin hakevat virtuaalimaailmasta myötätuntoa ja hyväksyntää.
   
 18. Boost

  Boost

  591
  0
  0
  Kehittyy, varmasti. Onkin aivan eri asia onko kehitys aina positiivista. Ja onko kehityksessä pelkän kehityksen takia mitään mieltä.

  Sain kuvan, että mielestäsi ihmiskunta kehittyy vain positiivisesti, kaikki kehitys on siis edistystä. Mielestäni näin ei ole ja pidän ajatusta lapsellisena. Toki elämä moisessa kuvitelmassa on varmasti helpompaa.

  Hieman alkuperäiseen aiheeseenkin. On varmasti vaikea määritellä miten kuvien määrä vaikuttaa niiden arvostukseen.
  Harrastuksena valokuvaus saattaa kärsiä inflaation kun kaikki kameroillaan räpsivät ilmoittavat nykyään harrastavansa valokuvausta, tietämättä mitään esim. valotuksen perusteista.
   
 19. Eikä niillä loppujen lopuksi ole mitään väliä. Yhtä vähän kun välineillä.

  Lopputulos, eli se kuva mitä joku arvostaa, on ainut millä on väliä. Jos joku saa hyviä kuvia huonoilla vehkeillä mitään valokuvauksesta ymmärtämättä, niin tavallaan se on hienoa. Joku lahjakkuutta tai tuuria.
   
 20. Boost

  Boost

  591
  0
  0
  Ei niin, kuvan kannalta tarkasteltuna.
  Kannattanee kuitenkin lukea lauseet kokonaisina.