Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Vaihtamisen vaikeus, pohdintaa vaan

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Olli Knuuttila, 31 Joulukuu 2018.

 1. helu

  helu Member

  589
  8
  18
  Niin monta mielipidettä on kuin sanojaakin, mutta ehdottomasti vanhana nikonistina kannattaa harkita uusia peilittömiä Z6 ja Z7, hyppy on silloin pieni eikä ihan tuntemattomaan ja pystyy käyttämään Nikonin objektiiveja. Veikkaan että muuten esim 58mm F1.4:sta hyvinkin tulee ikävä. M43:sta en täyskennoon tottuneelle kyllä suosittele...niin se tullee kuolemaan kuin peilikameroitten 4/3 on kuollut
   
 2. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 045
  1 200
  113
  Olen nyt jokusen viikon käyttänyt Z 6:sta ja onhan se huikea, vaikka se toinen korttipaikka puuttuukin.
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Harmi! Että on vain yksi kortti pelissä. hUPi nii JIer
   
 4. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 536
  153
  63
  Sony ei ole täällä kovassa huudossa, mutta pakko sanoa, että se on hyvä ja ja toimiva järjestelmä.

  Minulla on useita Nikonista Sonyyn siirtyneitä kavereita, eikä kukaan kaipaa vanhaa takaisin. Jotenkin vaan Sony on KONE. Sitä ei ole hirveä nautinto käyttää, mutta se tekee työnsä tehokkaasti, nopeasti, tarkasti ja äärimmäisen luotettavasti.

  Bonuksena hyvät natiivit objektiivit sekä jo vakiintuneen järjestelmän varmuus, mitä ei Canon R eikä Nikon Z vielä tarjoa.
   
 5. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 045
  1 200
  113
  Toisaalta, Zetassa toimivat F-objektiivit ihan yhtä hyvin kuin vanhoissakin joten natiivien puute ei sinänsä ole mikään valtaisa ongelma.
   
 6. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  453
  474
  63
  Varmasti jokaisella merkillä on riittävän hyvät järjestelmät. Ja jos ff-kennoiseen hiukka tinkii valovoimasta, niin ri painossa niin paljoa häviä. Voisi Ollille lll hyvä vaihtoehto nikon z6. Tuttu systeemi ja optiikoita valmiina.
   
 7. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 789
  735
  113
  Kyllä Ollin tuntien tämä Jukan ajatus on hyvä. Sen kanssa voit Olli suoraan käyttää tota sun dreamsettiä: 35/1.4, 58/1.4, 85/1.4. Se 105/1.4 on sovittimen kanssa ehkä jo vähän yli suuri ja nokalleen kaatuva.
  Koskahan noita Z:ja muuten taas mahtaa saada?
   
 8. helu

  helu Member

  589
  8
  18
  Itseasiassa tällaisen siirron minäkin tein puolivahingossa, myin nikonin peilijärkkärin ja tarkoitus oli ostaa Z6. Mustana perjantaina oli A7ii hyvässä tarjouksessa + 150 cascbabk ja tilasin sen, hintaa jäi n 700 eur. Siihen vielä tamron 28-75 ja näyttää että en juuri muuta tarvikaan, jokin laajakulma kenties.

  Aika tyytyväinen olen ollut mutta huono akunkesto yllätti ja kohinaa on enemmän kuin Nikonissa. Mutta iii versiossa nuokin olisi kunnossa. No säästyneet rahat on tietenkin sijoitettu Leicaan ja katsotaan miten sen diilin kanssa käy...Rajalalta olisi paketti tulossa mutta posti näyttää olevan eri mieltä...
   
  Viimeksi muokattu: 1 Tammikuu 2019
 9. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 536
  153
  63
  Jos yksittäisistä objektiiveista puhutaan, niin kaipaan Nikonilta 300mm/4 PF:ää. Nikonin 70-200/4 on myös monissa suhteissa miellyttävämpi kuin Sonyn vastine. Sonyn 70-200mm/4 saattaa olla optisesti Nikkoria parempi, mutta siinä on heikohko vakaaja ja ulkomuoto on paksu pötkylä... Kaiken kaikkiaan tykkäsin käyttämistäni Nikonin teleistä ja olisin mielelläni jatkanut niiden kanssa.

  Laajoissa ja normaalipoltoväleissä Sonyn objektiivit on kuitenkin järjestään parempia kuin mitä minulla oli Nikonissa. CA, vastavalon sieto ja usein myös terävyys. Erityisesti tykkään, että Sonyn 16-35mm GM ja 24-105mm/4 on ihania, pienin varauksin myös 55mm/1.8. Uusimpana ostoksena kaverin käytetty Batis 25mm/2 eksyi minulle, ja kyllä myös se menee vahvasti plussalle.

  Nikkoreista minulla on 55mm/3.5 Micro aktiivikäytössä. Edullisena käsitarkenteisena objektiivina se puolustaa paikkaansa, mutta yleisesti en hirveästi usko adapteritouhuun. Adoptoitu optiikka ei kuitenkaan vastaa siihen, että tarkennuksen parantuminen on yksi peilittömien pointeista peilikameroihin nähden. Adapteri ei myöskään pienennä kameravarustuksen kokoa.

  Muutaman vuoden päästä Z-järjestelmäänkin saa varmasti tärkeimmät objektiivit natiiveina, enkä yhtään epäile, etteikö siitä olisi kehittymässä F-mountin perinteiden kunniakas jatkaja. Ja toki merkki on tunteiden kannalta tärkeä. Jos Z olisi ollut saatavilla viime vuoden alussa, niin ehkäpä olisin "varmuuden vuoksi" pysynyt Nikonissa...
   
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 293
  297
  83
  Onko noin ihan optisestikin? Minulla on se käsitys, että Sonyissä on aika paljon ohjelmallista korjailua sisäänrakennettuna.
   
 11. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 195
  281
  83
  Mä olen tätä taas pari päivää pyöritellyt mielessä.

  Olympuksen mä olen kahden kokeilun jälkeen hylännyt, se ei tule kysymykseen. Fujia olen pohtinut vakavasti, hintojakin pyöritellyt, mutta tänään taas päätin, että croppikennoiseen en uskalla lähteä, pelkästään henkilökuvaukseen kun keskityn on riskit liian suuria.

  Se jättäisi Sonyn ja Nikonin Z:t. Mulla oli viime viikonloppuna Sony A7rII lainassa, kokeilin sitä. Kyllä mulla luotto niihin Zeissin kiinteisiin on olemassa, mutta on tuo Nomadin lausunto aika kova. Mä kuvaan niillä neljällä kiinteällä jotka mulla on (35, 58, 85 ja 105) ja kovia saavat olla jos järjestään parempia ovat. Ihan vielä en vakuuttunut. Batiksia olen nimenomaan harkinnut.

  Jostain syystä mulla oli Sonya kokeillessa noin 15% kuvista tarkennusvirheisiä, mutta se oli ehkä vaan tottumattomuutta välineeseen. Mahdollisena vaihtoehtona tuota pidän, mutta en ihan syttynyt vielä.

  Tuota Z:aa täytyy vielä pohtia. Mä kuvasin tänään setin 85:llä ja 105:llä, niistä olisi kyllä tosi sääli luopua, mä pidän niitä minulle parhaina saatavilla olevina objektiiveina, jollei toista sitten näe, ja se 58 on siihen totuttelun jälkeen ollut koko ajan mun ykkösobjektiivi.

  Pahasti kuitenkin pelkään, että Sakke on tuossa hinnanputoamisessa oikeassa. Kyllä mä joko teen niin, että ratkaisen asian kahden viikon kuluessa tai sitten jatkan noilla peilillisillä vielä tosi pitkään enkä uhraa ajatustakaan arvon laskulle. Eli ei tämä tuon selvemmäksi ole vielä tullut, Sony, Z ja peililliset Nikonit ovat vielä kaikki relevantteja vaihtoehtoja... (jos nyt pitäisi päättää, jäisi nuo peililliset, mutta en mä vielä silti tiedä, tyhmän kuuluista pyörittelyä, mutta kun joka euro pitää maailmalta hakea on järjestelmäkysymys mulle tosi iso asia. Objektiivit edellä mä kuitenkin mietin tätä painon keventämisasiaakin, sen puolen pitää olla kunnossa...)

  Edit: Yhden kevennyskonstin mä kyllä keksin. Ruuvasin D810:stä ja F6:sta akkukahvan irti, kevenivät aika lailla. Täytyy tunnustella...
   
  Viimeksi muokattu: 1 Tammikuu 2019
 12. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  453
  474
  63
  Entäs tosiaan pari optiikkaa ja vaikka hiukkasen keveämpi runko, kuten d750?
   
 13. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 891
  902
  113
  Hasselblad X1D?

  Rungon paino 725g akulla vs Nikon D4 1340g. Kuvien laadunkin luulisi olevan kohdallaan.
   
  Viimeksi muokattu: 2 Tammikuu 2019
 14. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 195
  281
  83
  Olisi varmaan. Ajatuksena toki kaunis. Ikävä kyllä, vaikka verottaja tuntuu joskus toista uskovan, ei sen paremmin varallisuuteni kuin tulovirtanikaan mahdollista tätä kolmen objektiivin kanssa...
   
 15. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 891
  902
  113
  Joo, Hasseleiden kanssa hinta on tietysti usein ongelma.
   
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 293
  297
  83
  Keskussulkimen huono puoli on, että kovin isoja reikiä siihen ei saa. 3.5 valovoimaiset opiskat eivät taitaisi kuitenkaan Ollia tyydyttää. Keskussulkimen etuja oli joskus maailmassa lyhyempi salamasynkkausaika, mutta nykyisin on niitä HS-systeemeitä - en oikein osaa keksiä, mitä hyötyä keskussulkimesta olisi nykymaailmassa. Kallis hinta ja huono valovoima.

  Fuji GFX, sama kenno ja samat mahdollisuudet puolella hinnalla.
   
  Viimeksi muokattu: 2 Tammikuu 2019
 17. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Olen (olin) olettanut että tuo Hasseli olisi hyvin sama kuin Fuji.
  GFX:ssä on verhosuljin (ja e-shutter). GFX | Fujifilm Global

  G mount kasvaa: GFX50R ja pannari tulossa (+ GFX100)


  ed. Vaan eihän se Hasseli olekaan ihan sama.
  Tässä keskussuljin ja valovoimaa. XCD 1,9/80

  Ja näköjään vasta e-shutter firmiksen myötä, jos oikein tulkitsen, on päästy kokeilemaan Nikkoria ja kaikkea. E-shutter firmware for the Hasselblad X1D
   
  Viimeksi muokattu: 2 Tammikuu 2019
 18. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 536
  153
  63
  En voi sanoa oikeastaan kuvanneeni millään Sonyn mk2 sukupolven kameralla, mutta eikös kaikki sano, että ne tarkentaa aika hitaasti? Nopeassakin käsittelyssä huomaa myös, että mk2 toiminnassa on muutenkin selkeää hitautta. Lisäksi M2 sukupolven akku ei kestä ollenkaan hyvin. Kameran käteen ottaessa huomaa myös sen, että napit ja ote on selkeästi huonommat kuin mk3:ssa.

  Itse ajauduin Sonyyn kun D750:lla häitä ja potretteja kuvannut kaverini sai maahantuojalta A9 kokeiltavaksi häissä ja muutamissa muissa kuvauksissa. Hehkutti nimenomaan sitä tarkennusta :) Minulla oli samaan aikaan D810 kanssa alkeellisempia tarkennusongelmia. Sitten sain Foto Monzasta A9 muutamaksi viikoksi ja se oli menoa... Minulla on nykyään A7r3 ja kaverilla sen lisäksi myös A7M3.

  Jos siis Sonya yhtään mietit, niin älä sorru siihen mk2 sukupolveen! Toinen kaverini osti alkujaan A7M2, eikä kestänyt aikaakaan kun hänellä oli A7r3. Klassinen esimerkki siitä, miten ostetaan ensin halpa ja sitten hyvä :)
   
 19. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 293
  297
  83

  Kato ihmettä...

  Pari huonoa puolta: ei ole saatavilla, ja jos olis, niin hintaa reilut 6000 euroa. Muuten ihan kiva, varmaankin.
   
 20. diefenbaker

  diefenbaker Well-Known Member

  2 976
  342
  83
  @Olli Knuuttila
  JOS laitat Nikonit ja Nikkorit pois, ilmoita ennen kun viet kameratorille!
   
  Olli Knuuttila tykkää tästä.