Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Uutta järjestelmää etsimässä

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Suolakala, 14 Heinäkuu 2020.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 248
  564
  113
  Onko Räksässä mekaaninen suljin? Mulla on se vanha isokenno R1 ja siinä on vain sähköinen! Shuttercount zero forever!


   
  Viimeksi muokattu: 30 Lokakuu 2020
 2. emerik

  emerik Active Member

  5 841
  22
  38
  Noita superzoomeja (minolta, canon, sony, panasonic, nikon..) on ollut parisenkymmentä vuotta ja ei niiden arvo ole säilynyt. Noilla objektiiveilla on mahdollisuus, että ne säilyttää arvon. Jos nyt mietitään nyt tuota Olympuksen pakettia, niin ei se ihan mahdotonta ole etteikö noista kahdesta objektiivista saa ihan hyvän hinnan 10 vuoden päästä. Sonyn suhteen sanon, ettei sitä osta kukaan 10 vuoden päästä. Jokainen tietysti ostaa itselleen mieluisan kameran jolla haluaa kuvata.
   
  --Jansa-- tykkää tästä.
 3. AIM

  AIM Member

  138
  19
  18
  Teit mielestäni hyvän valinnan valitessasi oly:n. Itse räksää joskus kokeilin niin leulta tuntu olyyn verrattuna.
   
  --Jansa-- tykkää tästä.
 4. taskudigi

  taskudigi Member

  86
  5
  8
  :D En kyllä miettinyt pätkääkään sonya ostaessa kiinnostaako se jotakuta 10v päästä. Mietin itseäni, miten paljon helpommalla pääsen
  sen kanssa. .
   
  Mirrored tykkää tästä.
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 248
  564
  113

  Kyllä joo 10 vuotta on pitkähkö aika kameralle, rungolle. Taas pitää puhua Sony R1:stä joka oli mun eka parempi ja eka uusi digi. Vuosi oli 2006 tai 2007. Luin digipreviiew tai jotain esittelyä että jo objektiivi olisi siinä yksinään kameran arvoinen (noin 1000€) mikäli olisi myynnissä järkkäriin. Ja niinhän se oli noin kyvyiltään ja on vieläkin. Kennolle räätälöity. Kamera on tietenkin hidas mutta se on mukava käyttää edelleen täydellisen 10mpx kuvanlaatunsa kanssa kääntyvine töllöineen esimerkiksi ikkunastudiolla "tuotekuvissa".
   
  Viimeksi muokattu: 31 Lokakuu 2020
  mlphotic tykkää tästä.
 6. Olen tästä samaa mieltä, että superzoom kamerat menettävät nopeammin arvonsa vs sellaisen järjestelmän laatuoptiikka joka on vielä yleisessä käytössä.
  Uusien arvo putoaa reilusti kaikissa kemera vermeissä, mutta yleisesti käytössä olevan laatuoptiikan käytettyjen hinta ei ihan hirveästi enää laske niin kaun kuin järjestelmä on yleisesti käytössä ja järjestelmään myydään uusia kameroita. Osaltaan arvonalenemisiin liittyy olennaisesti se seikka, että missä vaiheessa kameran tai objektiivin elinkaarta hankinnan tekee, joten tämä ei ole ihan niin musta-valkoinen juttu kaikenkaikkiaan.

  Tarpeita on monenlaisia ja nimen omaan omiin tarpeisiin kamera juuri ostetaankin, ehdottomasti näin :)
   
 7. Tässä itse olen kanssa pyöritellyt ajan kanssa tulevaisuuden päivitystä nykyiselle eos 6d mallille. Onhan 6d täyskenno varustettu 20.2MP kennolla ja 11 tarkistuspisteellä, joten parantaakseni kuvakokemusta, miettii kieltämättä, että olisko se eos 5d Mark IV tai EOS R adaterilla ja EF linsseillä. Katsellessani adapterin kokoa, arvioin mielessäni EF linsseihin menevän valotehoa yhden aukon verran. Toisaalta, en tiedä, että paljonko peilitön antaa peililliseen anteeksi rungossa. Toisaalta eos 5d mark IV on digic 6+ ohjelma ja eos 6d mark II on digic 7 ja aavistuksen pienempi kenno ja 47 tarkistuspistettä.

  Katselin tuon EOS RP versionkin arvosteluja ja eipä taida olla hankkimisen arvoinen. R versiossa olis isompi kenno, parempi akku sekä 5655 tarkistuspistettä. Toisaalta ajatteluttaa adapterin toimivuus ef linsseistä.

  Toisaalta, miten mahtaa olla noissa Sonyn kameroissa EF linssien kanssa adapterin ollessa välissä? Pitääpä vaan kuvailla kaikessa rauhassa nykyisin säädöin hetken.
   
 8. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 248
  564
  113
  Kuulostaa oudolta. Objektiivin valovoima on valovoima erilaisissakin kiinnityksissä adapterin kanssa tai ilman. Tai viimeistään läpäisy (T-arvo) on mikä on. Se määrää "valotehon".

  difference between f stop and t stop - Google-haku

  ed. Mutta siis, uudenkameranhalun kanssa kannattaa miettiä muita aiheita. Esimerkiksi ovatko vanhat objektiivit tasapainoisia uuden rungon kanssa sovitteen kera. Meinaatko akkukahvan kera R:ää? Mitä objektiiveja?
   
  Viimeksi muokattu: 31 Lokakuu 2020
 9. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  394
  503
  93
  Ei sen adapterin kanssa valovoimaa mihinkään menetä, kuten tuossa jo todettiin. Sehän on vain tyhjä tötterö siinä välissä kompensoimassa objektiivikiinnitysten eroja. Optista eroa sillä ei tule suuntaan eikä toiseen.

  Mitä automaattitarkennukseen tulee, niin tuolla sovitteella vanhojen EF-lasien toimivuus on kyllä aika saumatonta EOS R:ssä. Jonkun verran kameran toiminnot saattavat rajoittua lasista riippuen, esimerkiksi nopeinta etsimen päivitysnopeutta ei saa käyttöön kuin natiivilaseilla. Ja joillakin EF-kiinnityksen laseilla aivan kaikkea tarkennuspistepeittoa ei saa käyttöön, tosin minulla tämä on tainnut tulla vastaan vain yhdellä Tamronin lasilla.

  Mietin itsekin vielä alkuvuodesta, että josko 6D mk II olisi järkevä päivitys 6D:stä, mutta päädyin sitten R:ään. Kakkosmarkussa on kyllä enemmän tarkennuspisteitä, kuin orkkis-6D:ssä, mutta niiden peitto on surkea. EOS R osaa tarkentaa melkein minne vain kuva-alalla. Vain reunoille jää pienet kaistaleet ilman tarkennuspisteitä. Heikossa valossa EOS R:n autofocus taitaa piestä kaikki Canonin peilijärjestelmät, ainakin paperilla. Ainakin ero 6D:hen on huikea.

  Se on sitten eri juttu, että oppiiko sen sähköisen etsimen kanssa elämään. Siinä on hyvät ja huonot puolensa.
   
  Taustailija tykkää tästä.
 10. Topi

  Topi Active Member

  869
  166
  43
  Niin, loitot syövät toki valovoimaa. Mutta adapteri ei toimi loittona vaan se korjaa runkopaksuuden oikeaksi.

  Topi
   
 11. Juu, luin itsekin jälkikäteen, että nuo adapterit korjaavat runkopaksuuden eron oikeaksi objektiiville.

  Canonin täyskennoisissa ihmetyttää, ettei Canon ole onnistunut saamaan ominaisuuksia yhteen kameraan vielä.

  Kroppikennoisessa 250D:ssä on Optisen etsimen läpi kuvattaessa
  yhdeksän tarkennuspistettä, mutta takanäytön kautta kuvattaessa on 3975 tarkennuspistettä, jotka jakautuvat koko kuva-alalle. Kauhean kallis ominaisuus kyseessä ei voi olla rakentaa.

  Toisaalta R6 puolella löytyy myös kuvanvakain, mutta kenno on jätetty 21MP kokoiseksi. R, RP ja taisi joku 6D m2 omata kanssa videopuolella jonkinlaisen huonohko kuvavakaajan.

  Aika paljon Canon kyllä antaa tasoitusta, kun Sonylla oli kuvanvakaaja jo Alpha 7 sarjan M1 mallissa ainakin.

  Taidanpa odotella 6D M1 kanssa kesään, jos julkaisisivat Canon kameraan malleja, joihin kannattaa laittaa rahaa kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 1 Marraskuu 2020
 12. Topi

  Topi Active Member

  869
  166
  43
  Tämä taitaa johtua siitä, että etsimen läpi kuvattaessa käytetään eri tarkennustekniikkaa kuin reaaliaikanäkymässä (tämä on muistaakseni Nikonin virallinen termi). Etsimen läpi käytetään vaihe-erotekniikkaa, jossa on lisäkomponentteja peilin yhteydessä, kun taas takatelkkarin kautta kuvattaessa luetaan tietoja suoraan kennolta.

  Topi
   
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 248
  564
  113
  @--Jansa-- taisi jo käydä kaupoilla, mutta vielä yksi ehdotus ensimmäiseksi kameraksi tarkoitukseen. Ja sitten se maailman kevein ja pienin sekä M.Zuikon 300mm edullisempi Nikkor 300FL haaveisiin. Ja eiköhän akkukin kestä toisella tapaa.

  Nikon d7200 | eBay
  Tekniikan Maailma Nikon julkisti tänään..
  (tai D7500 tai D500)
  Tekniikan Maailma OM-D mk2 + d500 mainittu

  MYYDÄÄN - Nikkor AF-S DX 18-200mm f/3.5-5.6G VR
  MYYDÄÄN - Nikkor AF-S 55-200mm f/4-5.6G VR
  MYYDÄÄN - Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM Nikonille


   
  Viimeksi muokattu: 1 Marraskuu 2020
  --Jansa-- tykkää tästä.
 14. Juu päädyin tällä kertaa Olyyn ja se on postissa matkalla.
  Lintukuvaukseen tulen hankkimaan tähän 2x extender + 40-150/f2.8 Pro tai 300/F4 pro objektiivin.
  Muuhun käyttöön kameran mukana tulee 12-45/F4 pro ja tämä onkin nyt mietinnässä, että meneekö heti uutena myyntiin ja sen tilalle 12-100 F4 pro IS.
  Tuo 12-45 olisi matkoille kyllä hyvin kompakti paketti, mutta mutta kun 12-100 F4:ssa olisi kuvanvakain ja lisää ulottuvuutta.
  Tässä hieman koko vertailua Compact Camera Meter

  Edit: (Ja kaikkeen neljään obiskaan ei pörssi anna myöden)
   
  teemup.net tykkää tästä.
 15. Lintukuvaus tarkoituksessa kävin linnun muuttojen aikoihin paikallisella lintutornilla, josta oli näkymä Raision kaupunginlahteen. Se on linnuille rauhoitettu matala merenlahti. Minulla on lintukuvausta varten Sigma 50-500. Välillä käytän 2x ja välillä 1.4x jatketta ja välillä ilman. Pitää sanoa, ettei edes 1000mm suurennos oikein tahdo tuolla riittää ja sitten tulee vastaan aina lopulta vallitseva olosuhde. Lintukuvauksessa rannalla kävellessä olen käyttänyt usein 70-200 f4L linssiä ilman jatkeita ja se on ihan passeli.

  Näin syksyn aikaan olen pääasiassa kuvannut pimeän aikaan. Nyt on useimmiten ollut kiinni kiinteä 50mm f1.4. Kiva valovoimainen jalustalle pienellä parin sekunnin valotuksella. Nyt ollut vaihteeksi viime aikoina kiva liikkua vain yhden linssin kanssa. Noita f2.8 linssejä en ole ottanut nyt yökuvaukseen, mutta valovoimainen f2.8 linssi voisi olla omasta mielestäni kiva hankinta Suomen talveen.
   
  Viimeksi muokattu: 1 Marraskuu 2020
  --Jansa-- tykkää tästä.
 16. Nostanpa pohdinnalla vanhaa ketjua. Mietinnässä ostaa runko jotta saa vanhoja m42, Nikon ja pentax k laseja adaptoitua. Nikonin f sovitteiseen kun adapterit tarvitsisi linssin jotta saisi äärettömän tarkennuksen toimimaan. Vaihtoehtoina olisi z-nikon tai a7-sarjan sony, onko adaptoinnin kannalta eroa? Toki halvalla taitaisi päästä jos 5d laittaisi, mutta onko näin että pentax laseilla on mahdollista saada peili särki. Tavoitteena täyskenno joka tapauksessa. Onko noista joku hyvä manuaalilaseja käytettäessä eli tarkentamista mietin, ja onko joku täysin kelvoton.
   
 17. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  6 591
  2 714
  113
  Siinä vasta pulma. En ehkä täysin ymmärtänyt viestin sisältöä.

  Periaatteessahan nimenomaan peilittömiin runkoihin saa adaptoitua hyvin suuren määrän objektiiveja. Suosituimpia runkoja, joihin adaptereita löytyy laaja valikoima eri valmistajien objektiiveille, ovat Sonyn a7 sarjan ja Nikon Z peilittömät rungot. Niissä on myös varsin hyvät tarkennusaputoiminnot vanhojen vintageobjektiivien käyttämiseen.

  Vanhoja manuaalitarkenteisia objektiiveja on saatavilla eri valmistajien tuotemerkkeinä runsaasti ja varsin edullisesti samaten kuin sovitteita niiden liittämiseksi eri runkoihin mm Kameratorilta.

  Vanhat objektiivit ovat kiehtova maailma ja niiden käyttäminen eri tyyppisessä valokuvauksessa aivan oma harrastusalueensa. Joskus voi löytää upeita helmiäkin, mutta nämä ovat usein kyllä hyvinkin kalliita, esim. legendaarinen Noct-Nikkor 58 f1.2.

  Rehellisyyden nimissä totean vielä, että hyvien visuaalisten tuloksien saaminen näillä objektiiveilla vaatii paljon osaamista ja vaivaa, sopivan kuva-aiheen ja kohteen sekä hyvin huolellista paneutumista kuvaidean toteuttamiseen. Näppäilyyn ne eivät ole hyvä valinta. Kännykällä ottaa paremmat näppäilykuvat, helpommin ja halvemmalla.
   
 18. Kiitos. Juuri oikean suuntainen ymmärrys oli syntynyt. Valotettakoon viimeistäään nyt nykytilannetta. Eli -70 luvulla alkaen olen kuvannut pentax järjestelmillä, kalusto ollut tässä välissä varastoituna. Nyt viime ajat Nikonin täyskenno ja tähän lasia kertynyt liikaakin. Mutta kun vanhat alkaa vanhaa kiinnostamaan, niin siksi tätä aloin kokemuksia kyselemään. :) Peilittömistä taasen ei ole kokemusta alkuunkaan. Mutta en hae näppäily ohjetta enkä kalustoa tässä kohtaa.
   
 19. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 866
  374
  83
  Onko näkemystä siitä, mitä käytetystä OM-D E-M10 mk 3 rungosta ja 12-42-obiskasta sekä 45 mm-obiskasta kannattaa maksaa? Siis minimi- ja maksimihinta haussa. Thänks jo etukäteen.
   
 20. rarehanu

  rarehanu Active Member

  395
  70
  28
  Runko 150-250, 12-42 lasia ei tietääkseni ole olemassakaan.
  45mm on kaksi eri versoita f/1.8 ja f/1.2, oletan että kyseessä tuo halvempi 1.8, sille hintaa noin 150-180€:a.
   
  Viimeksi muokattu: 23 Heinäkuu 2021 klo 06:35
  niffe tykkää tästä.