Lähinnä videokuvauksen yleistyessä DRLR rungoilla, on käytettyjen markkinoilla tullut niin kovaa kysyntää klassisista manual focus nikkoreista, että NIKON on ilmoitanut ottavansa seuraavat obiskat uudelleen tuotantoon ! 20mm 2,8, 24mm:2, 35mm 1,4 , 50mm 1,4 ja 50mm 1,2 tulee saaman lähiaikoina kauppiaiden hyllystä UUTENA !
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Laatu kiinnostaa. Rakennetaanko samoilla piirrustuksilla kuin ennenkin vai ovatko nämä vain ideana samoja?
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon En ehtinyt hoksata mainittujen valmistuksen edes päättyneen! Mutta onhan niissä joissain ollut taukoja ennenkin ja taas on tehty uutta sarjaa. edit. tai no joo, onko tuo sitten tauko vai ei: new serial for Ai-S lens in 2006 esim 35/1.4 ja 50/1.4 (vanha sarja loppuu vuoteen 2005..) Nikon Lens Versions and Serial Nos
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Canon on tehnyt FD -> EF -välillä pehmentänyt piirtoa jotta saadaan tasaisen sumuista "bokehia", itse kun en katso pahalla tuota fd-lasien jälkeä. Joten vastattanee: en.
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Mielestäni Nikon lopetti 2006 aika monen käsitarkenteisen lasin valmistamisen, ja jätti rajattuun tuotantoon muutamia malleja: http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/lens/list.htm#manual Aika jännää, jos näitä alkaa saamaan esim. Verkkiksen hyllystä, tai jos Nikon aloittaa aikaisemmin lopetettujen lasien tuotannon uudestaan........ Tai jopa tekee kokonaan uusia käsitarkenteisia laseja uusien AFS-lasien resepteillä (24/1.4, 35/1.4 Ais omnom).
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Hyvä hyvä, josko nyt vihdoin saisi ton 35/1.4 lasin, 50/1.2 lasin sain jo.. ja juuri videokuvaukseen näitä käytän!
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Näistä Nikkoreista en varsinaisesti tiedä, mutta eräitä vanhoja huippuoptiikkoja ei voi ottaa enää uudelleen sellaisenaan tuotantoon johtuen alkuperäisessä rakenteessa käytettyjen lasien tyypistä. Siis lasit olivat sellaisia joita ei ympäristösyistä enää saa valmistaa. Siis joko näissä Nikkoreissa ei ole tuollaista lasia ollut tai ne on suunniteltu uudestaan uusilla laseilla.
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Nämä Nikkorit ovat niinkin tuoreita versioita kuin siitä 70-80 vaihteen tienoilta. Edellä oli linkki jossa on Thorium mainittu jossain vähän vanhemmassa kolmevitosessa. Mitkä optiikat voisivat kuulua mainitsemaasi huippuryhmään, vaikka joku esimerkiksi? On mielenkiintoista luonnollisesti tuollainen huippu-määrite että tahtoo kuulla!
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Taitaa tämä hoitaa saman homman huomattavasti halvemmalla: http://www.dpreview.com/news/1009/10091610samsyng35mm1p4.asp
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon No jos saman firman kasivitosesta ja 14-millisestä voi vetää jotain analogioita, niin tuskin juurikaan.
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Lyijylasia kai ovat jotkin valmistajat vältelleet, jotta pääsevät mainostamaan objektiivejaan vihertuotteina. Mutta minkähän lasityyppien valmistus on kielletty vaikkapa Kiinassa, Kaakkois-Aasiassa tai Afrikassa?
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Heh, ja nyt kun on viestitolkulla todisteltu eri saiteilla kuinka huonoja ja digikäyttöön sopimattomia nuo vanhat lasit ovatkaan On se kiva kun kelpaavat taas uudestaan. Ovatkohan kennot parantuneet sen verran...
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Ei kai minkään, mutta minulla on esim. yksi objektiivi, joka on helkutin radioaktiivinen. Käytetty surutta jotain lantaani-isotooppia optisten ominaisuuksien vuoksi. Geiger vetää tappiin takalinssissä... Luulisin, että sellaisia ei enää valmisteta. (Ei siis Nikkor).
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Niinkin on kyllä käynyt. Esim juuri Nikonilla D2x -> D3, suunnilleen saman verran pikkelsiä, mutta jälkimmäisessä FF-koossa. Isompia ilmaisimia ja harvemmassa; ei tarvitse kovin suurta pähkäilyä tullakseen siihen johtopäätökseen, että jälkimmäinen ei ole niin kranttu objektiivin piirrolle.
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Ei ne sitä lyijylasia välttele siksi että olis vihreämpää, vaan siksi että saisivat myydä lasejaan EU-alueella?
Vs: "Uusvanhaa " Nikkoria uudelleen tuotantoon Muutamien radioaktiivisten lasilaatujen tuominen Eurooppaan on nykyään kiellettyä. Mutta ne olivat käytössä aika kauan sitten 50- ja 60-luvuilla, niin eipä tuota tarvitse enää ihmetellä.