Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Uusi kamera

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Kameralla, 7 Syyskuu 2019.

  Moro, olis pari kysymystä Olympuksesta.
  Kamerani Omd Em10 (ei mikään Mark versio) meni rikki hetki sitten ja ei hirveesti ole halua alkaa selvittää mahdollisia korjauksia kun muutenkin tekis mieli vähän parempaan vaihtaa.
  1) Käykö 2015 ostetut objektiivit Olympus Zuiko-M 40-150 ja Olympus Zuiko-M 14-42EZ kaikkii uusiimpiinkin Olympuksen kameroihin? Tai myös muiden merkkien?
  2) Mitä kameraa suosittelisit henkilökuvaus, asuntokuvaus, matkakuvaus ja luontokuvaus tarkoitukseen? Ei tarvitse olla mitään 4k videoita tai liikkuvan kuvan tarkennuksia.
   
 1. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 256
  322
  83
  1. Ne käy kaikkiin Olympuksen markkinoilla oleviin (mft)kameroihin, eli OM-D ja Pen-kameroihin ja Panasoniceihin (Lumix). Ei sitten muihin.
  2. Käytännössä, jos et halua vaihtaa myös objektiiveja, suosittelen sitä OM-D-sarjan kameraa, johon rahasi riittävät. Kaikilla niillä pärjäät noissa hommissa ja mitä enemmän maksat, sitä paremmin. OM-D1 mark II ei enää ole käytettynä mahdottoman kallis, jos siihen rahasi riittävät osta se. Mulla on sisäpiirin tietoa, että FotoMonzan verkkokaupassa voisi mahdollisesti ensi viikolla olla yksi... :)
   
 2. toni-m

  toni-m

  22
  0
  1
  Moi. Mites tuo em1-kamera selviää tänä päivänä ? Käyny hankinta mielessä, kun niitä melko edukkaasti saa. Olis sellanen varovainen startti Oly-maailmaan. 2-versio varmaaan ois kaikin puolin hyvempi, mutta isompi rahallinen satsaus ei vielä houkuttele. Ennemmin satsaan sit lasitavaraan, mikäli runko ois ok omiin näppeihin. Vai sittenkin mk2 jostain...?
   
 3. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 256
  322
  83
  Se on ihan hyvä peli, parempi monella tapaa kuin se EM-10 joka sulla oli, eikä ole yhtään huonompi kuin se oli viisi vuotta sitten. Niitä saa muutamalla satasella ja varmasti ovat sen arvoisia, jos sulla on sellainen rahamäärä mielessä niin et voi mennä vikaan tuolla päätöksellä.
   
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 693
  280
  83
  Onpa sekava merkintä. OM-D vielä ymmärtää sarjan perusmerkinnäksi, mutta eikö niissä kaikissa ole vielä myös -E-M jatkona? Kun markut lisänä niin soppa on valmis. Tulokset hakusanalle: 'olympus OM-D'

  Mutta mitäs siitä. Äkkiäkö nuo selviää niin ettei sekaannu.
   
  Viimeksi muokattu: 9 Syyskuu 2019
 5. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 256
  322
  83
  Se menee niin, niinkuin varmaan tiedätkin, että se toinen sarja on OM-D (perinteinen OM ja siihen digitaalisuudesta D) ja toinen PEN ja sitten sarjan jälkeen tyyppimerkintä, E-M-sarjassa neljä eri tyyppiä ja siinä sitten sukupolvimerkintä päälle. Monimutkaista, tuottaa huonoja pitkiä nimiä, mutta on siinä olevinaan logiikka. Kuitenkin kun OM-D sarjassa on vain E-M-alkuisia nimiä, ne voisivat yhtä hyvin olla OM-D1, OM-D5 jne... alun perin on varmaan ajateltu, että digitaalisia sarjoja tulisi muitakin tuon OM-D:n alle kuin E-M. Mä ainakin usein lyhentelen noita eikä selvyys siinä kärsi.
   
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 693
  280
  83
  Yleensä sanotaan ettei välineestä ole paljoa kiinni onnistuminen. Ei edes "ammattimainen" laatu. Välineet pitää toki tuntea, jotta tietää niitten rajat.

  Sulla on ollut tuollainen Olympus noille objektiiveille, joten vastausta toiseen kysymykseesi voisi yrittää selvittää kokemustesi ja kuviesi kautta.

  P.S. Oisko aika kallis kahva tossa 800 euron paketissa? Mutta kalliitahan ne taitaa olla toisaalta. Käytettyjen markkinatkin aika niukkoja?

  P.S.2. Hemmetin komian näköinen ja kaksi akkuakin. En kyllä tiedä näistä malleista juuri mitään, mutta pystykuvakahva saattaa olla tärkeä väline kuvanlaadunkin kannalta. Ainakin kuvauksen ergonomian ja tukevuuden kannalta. Näin yleisesti ottaen.
   
  Viimeksi muokattu: 9 Syyskuu 2019
 7. rarehanu

  rarehanu Member

  168
  11
  18

  Mielestäni kannattaa juurikin satsata ennemmin niihin hyviin laseihin ja parin vuoden päästä tuo mk2:n on huomattavasti edullisempi, jos se vielä silloin kiinnostaa.
   
 8. rarehanu

  rarehanu Member

  168
  11
  18
  Ennemmin siitä kannattaa jättää tuo OM-D pois, kun eihän niitä voi sekoittaa millään tuon loppuosan perusteella.
  Kaikissa PEN malleissa tuo loppuosa alkaa E-P:llä (paitsi PEN F), eli siitä tietää mikä malli kyseessä.
  Ja muut mallit E-numero(t) tai jos mennään filmi aikaan asti OM-numero(t).
  Mielestäni ihan yksinkertaista.
   
  Viimeksi muokattu: 10 Syyskuu 2019
 9. iikkoo

  iikkoo Member

  154
  7
  18
  Ostin OLY E:n viime vuonna, oli hiukan pieni käteeni ja hankin lisäkahvan+akkukahvan. Akkukahav jäi käyttämättä, mutta lisäkahva teki kamerasta sopivan käteeni. Mun mielestä sillä saa varmasti erinomaisia kuvia, kuvaajasta se on kiinni (minulta puuttuu edelleen taidot). Sen namiskat eivät vain osuneet minulle oikein, ennen kuvailin canonilla. Puolen vuoden jälkeen vaihdoin uuteen Em5=>Em1 Mk2, pienellä välirahalla. Tuon M1M2n nappulat istuvat hyvin minulle ja tulihan siinä aika paljon muutakin asiaa mukana.
  Jos puhut tuosta 40-150 muovi-ihmeestä, niin kyllä se vastaa oikein hintaansa verrattuna. Käytettynä sen saa n. seitsemällä kympillä. Hyvässä valossa ei se juuri häviä edes pro-lasilla nettikuvissa, hämärässä on eri asia. Ja kevyt se on kantaa. Tuosta 14-44 lasista minulla ei ole kokemuksia.