Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Tuotekuva

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana M Ouvinen, 16 Huhtikuu 2005.

 1. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 723
  124
  63
  Eipä tässä mistään banneista olla puhuttu tms?
  Ja jos säännöt eivät kiinnosta, niin ei voi mitään. Ei sen luulisi olevan niin vaikeaa, että ajattelisi jotain muitakin ihmisiä välillä?

  Edelleen tuo thumbnailin kautta linkittäminen ei ole vaikeaa ja eihän sitä thumbnailia ole pakko edes tehdä (linkki riittää). Kokorajoitukset on lähinnä juuri noita pieniresoluutioisia käyttäjiä ajatellen väännetty, mitä siitäkin tulisi jos kaikki rajoitukset napattaisiin pois? Tiedäthän?
   
 2. Saaga

  Saaga

  293
  0
  0
  Oikea ratkaisu tuo kuvakoon rajoittaminen. Itsellä reso 1024x768 tjsp, ja menee kyllä skipaten semmoset threadit joiden kuvien koko sekoittaa foorumin leiskan. Ei tuo nyt niin kovi iso vaiva oo noita linkkejä tai thumbnaileja tehdä ja klikata.
   
 3. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 412
  181
  63
  Haloo mr. Ouvinen, missä näiden sivujen osalta luvattiin säännöistä vapaus? Ei missään. Minusta koko jutun juju on vapaampi lupa puhua asioista, eli siis myös asiana sivusta tai jopa kokonaan valokuvaamiseen liittymättömästäkin asiasta.

  Kommentoin kuvaan, nyt sitten:
  Jos tuon tuotekuvan on tarkoitus olla tuotetta hyvin esille tuova, niin valot olisi pitänyt saada hiukan pehmeämmiksi ja niiden suuntia vielä vähän pohtia. Itse en esim. pidä tuosta varjosta laitteen alla.

  Eli toteuttaisin valaisemalla tuotteen sivuvalolla, siten, että etupinnassa olisi nappuloita muotoilevaa varjoa ja ettei varjot olisi liian syviä käyttäsin valoa vastaan sopivasti etäisyyttä hakien valkoisella reflellä (varjot sopivan tummiksi). Jos sinulla on kuvaamiseen soveltuva lasinen alusta, voi valoa antaa myös alta, jolloin laitteen alle muodostuva iso laitetta muotoilematon varjo on eliminoitavissa. (voisi onnistua ihan toisella reflelläkin)

  Ja jos laadukas tuotekuva on tavoite, kannattaa sitä tarvittaessa cropata, säätää ja hieroa ihan oikeasti, muuten kuva jää helposti puolitiehen ja toteutus on siitä myös nähtävissä.. (tunnustaa täytyy, ettei itsekään aina jaksa panostaa kovin suurta energiamäärää joka kohtaan ;-)
   
 4. No niin, saahan täällä jotain kritiikkiäkin, eikä vaan sitä 'ihan kiva'-kommenttia.

  Eipä ole tullut tuotekuvaa tehtyä aiemmin, eikä ole kyllä kummoisia vermeitä siihen, mutta eiköhän noita jossain voi käyttää tarvittaessa..
   
 5. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 723
  124
  63
  Niinjoo, voishan siitä kuvastakin sanoa jotain ;)
  Valo on tosiaan vähän huonosta suunnasta, toi etupaneeli ja nappulat jää ikävästi hieman peittoon (pikkuisen salamaa etupaneeliin lisää, niin pitäis helpottaa). Lisäksi tuossa häiritsee toi yläostan vaaleanharmaa "huntu".

  Muuten toi on kyllä ihan hyvä tuotekuva sijoittelun / sommittelun ja valkoisen taustan osalta.
   
 6. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 723
  124
  63
  Ehkä tota oikeaa laitaa valaisevaa salamaa vois hieman hillitä ja nostaa sit tohon etupaneeliin osuvan valon tehoa?

  Onko tuolla takana muuten joku salama kun toi "huntu" näyttäis johtuvan jostain linssiheijastuksesta tms?
   
 7. Toi on valaistu kahdella salamalla, joista toinen ampuu tuolta taustan läpi, toinen heijastaa vasemmalta puolelta tuon itse tuotteen valaisevan valon, joka sitten fillaantuu joka puolelta kun kaikki paitsi tämä kuvaajan puoleinen seinä on valkoisia tyynyliinoja...