http://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva_olo/terveys/laakarit_varoittavat_selfiet_voivat_aiheuttaa_vakavia_kasvovaurioita Enpä ihan taida uskoa, vaikka ihan lääkäri tuollaista kirjoittelisikin
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Aika hyvä. Vähän aikaa meni, ennen kuin löysin, että ei ollut julkaistu 1.4. Lääkärin nimen perusteella oli myös pakko googlettaa, että mikä on miehiään. Ei ollut nigerialainen, niin kuin arvelin. Ihan julkkis on. Mutta tiedänpä nyt paremmin, miltä näyttää hiussiirre.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Näit paljon enemmän vaivaa kun minä! Mutta on tuo kyllä aika hassu artikkeli ja luultavasti ihan tosissaan tehty
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Usein nähdyistä turhimoiden selfieistä päätellen ei pelkästään iho vaurioidu vaan myös huulet turpoavat ankannokaksi.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? [QUOTE> [/QUOTE] Mä kun olen tällainen jo 70-luvulta tietokoneiden näyttöjä tuijotellut, niin taidan olla jo hoidonkin ulottumattomissa. Mikä tuossa sinisessä valossa on se vaara? Onko 300 - 550 nm jotenkin vaarallisempaa, kuin noi pitkäaaltoisemmat värit. Mun opiskeluaikoina ei tällaiseen oltu vielä kiinnitetty mitään huomiota. Vai olisko joku lääkari sekottanut näkyvät aallonpituudet röntgen tai gammasäteisiin.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Ensimmäisenä voisi katsoa ns. silmällä, että mikä ihmeen sininen valo? Kun otetaan selfietä, puhelimen kameran etsimessä näkyy kuvattava kohde, eli se "self" itse. Kuvan spektri on siis ihan samanlainen kuin luonnossa. Ja muuten puhelinta käytettäessä niiden sovellusten näytöissä ja ikoneissa sun muissa on aika tasaisesti kaikkia värejä. Mutta ei kannata luottaa kotimaisen lehden käännökseen, vaan pitää tarkistaa alkuperäisteksi sivulla http://www.telegraph.co.uk/science/2016/06/17/selfies-can-age-the-skin-and-cause-wrinkles-warn-dermatologists/ "(...) light has some sort of magnetic think that is happening to the skin. This magnetic field is altering the minerals in the skin. A sunscreen will not protect you. But if you saturate your skin with anti-oxidants it can help prevent DNA damage from electronic devices.” ...Kyse ei siis ole valon aallonpituudesta, vaan valon magneettikentästä... Se muuten luultavasti tarttuu raw-kuviin vahvempana kuin JPEG-kuviin.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Sininen valo on tämän hetken muotijuttu. Edes sinisen valon vaikutusta uneen ei ole kunnolla saatu tutkittua, silti populaarimediassa jo vakuutellaan sitä kuinka näyttöjen katsominen ennen nukkumaan menoa pilaa koko yön. Nyt myös ihonkin. Unohtuu, että ihan yhtä kylmäsävyisiä ne näytöt olivat jo putkiaikanakin. Etenkin jos kuva oli kalibroitu sinne 6500K -tasolle. Tietysti sänkyyn vekottimia on raahattu vasta tablettien tulon jälkeen, mutta kyllähän noita putkia ja littunäyttöjä moni on tuijotellut iltamyöhälle iät ja ajat.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Onhan kaikki tajunneet sen, että tämä uutinen muuttuu somessa varmaankin muotoon: "Valokuvan ottaminen sinusta aiheuttaa sinulle ihovaurioita". Satatuhatta solua murskautuu kasvoissasi joka kerta, kun joku ottaa sinusta kuvan. Tämä sitten tappaakin sekä hää- että koulukuvauksen. Ja tämähän on vielä pahempi kuin se vanha, että valokuvaaminen varastaa sielun - kuka nyt sielusta välittäisi.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Aiheuttaa, jos narsismi luokitellaan ihosairaudeksi.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Täällä meillä ollaan jo kuin pimeimmässä afrikan kolkassa, paholaisen silmä kyylää meitä ylenaikaa viedäkseen sielun. Ei vaan taida Perkeles tietää, kuinka monta se on saanut jo?
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Ilmeisesti selfie on yksi itsensä saastutuksen muoto
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Ei se sillä tavalla ole, jos Kodin lääkärikirjaan on uskominen. Tietysti jos pitkään jatkuu, niin sitten. Näin sanotaan.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Kunhan ei ihaile sitä peilistä niin kaikki on ok. Kielenkäyttökin on muuttunut sitten lääkärikirjan
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Kyllä joissakin ahkerissa selfiekuvaajissa alkaa näkyä oireita.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Innokkaimmat alkavat olla jo ihan näppylöillä.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Tuollainen metallisen selfiekepin käyttö varmaan voimistaa sähkömagneettisten kenttien vaikutusta, verrattuna ilman keppiä otettuun luomuselfieen.
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Itsensä kuvaaminen on aina lähtökohtaisesti epäilyttävää ja aiheuttanee epäilemättä monenlaisia epämiellyttäviä seuraamuksia...
Vs: Totta vai tarua? Aiheuttaako itsensä valokuvaaminen ihovaurioita? Aiheuttaa mitä? Onanointia ja ...?. Eikös täälläkin ole oikein ketju, mihin herrat laukkulaiset laittaneet selfieitä itsestään.