Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Terrorismin pelko

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Herra iso herra, 18 Marraskuu 2015.

 1. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 386
  89
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Terrorismilla tyypillisesti tarkoitetaan jotakin tämänkaltaista: "... on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon."  Tuo siis Wikipediasta.
  Yhdistyneet Kansakunnat määrittelee näin: "An anxiety-inspiring method of repeated violent action, employed by (semi-) clandestine individual, group or state actors, for idiosyncratic, criminal or political reasons, whereby - in contrast to assassination - the direct targets of violence are not the main targets."  (lähde; http://www.terrorism-research.com/ )
  Kuten näet ei kumpikaan lähde puhu hyvästä tai pahasta yhtään mitään vaan ymmärtää terrorismin menetelmäksi.

  Toki itse kullakin on täysi valta käyttää termiä aivan miten tarkoitushakuisesti tahansa, vaikka poliittisin motiivein kutsua toimijan a harjoittamaa väkivaltaa terrorismiksi ja vastapuolen b harjoittamaa väkivaltaa vaikka vapautustaisteluksi. Luulen kuitenkin että tässä tapauksessa suurin piirtein yhtä usein käsitteet huonon ajattelun vuoksi hämärtyvät ja yhtä usein niitä tahallaan vääristetään.

  EDIT Pari typoa korjattu.
   
 2. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 783
  137
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Kulttuurisessa kehyksessämme on kyllä ns. luontevaa ja tapana ymmärtää "väkivalta" ns. pahaksi. Sen vuoksi määritelmiin ei ole tarpeen lisätä: "Ai niin, ja tämä on paha asia."
   
 3. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 386
  89
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Politiikan kontekstissa asia ei ole niin yksiselitteinen. Takaahan esimerkiksi jo YK:n peruskirja valtioille oikeuden itsepuolustukseen, so. väkivallan käyttöön. Samoin yksilöillä on oikeus itsepuolustukseen ja virkavallalla oikeus voimankäyttöön.
   
 4. c

  c Active Member

  4 857
  4
  38
  Vs: Terrorismin pelko

  https://wikileaks.org/clinton-emails/em ... #efmALTAqG"]https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/12900#efmALTAqG

  Kaikenlaista ne takaa, mutta miten homma oikeasti toimii...

  Ton luoka idealismi ei ole kovin toimivaa maailmassa, sita voi uskoa sanojen merkityksiin. Ajatusten ehdottomiin merkityksiin ja sensellaista, mutta todellisessa maailmassa ne ovat kaikki vain pelinappuloita omien paamaariensa ajamiseen.

  Se etta joku auktoriteetti, kuten sanakirja maarittelee jonkun termin. Ei merkitse sita, etta sita ei voisi kayttaa muuten. Se on vahan sun ongelma, kaikki nojaa auktoriteetteihin, ehdottomiiin kasitteisiin ja ehdottomiin faktoihin. Ehdoton idealismi on taysin toimimaton yritys yksinkertaistaa maailmaa helpommin kasitettavaan muotoon. Se yksinkertaistamisen prosessi vaan luo jotain mita ei ole olemassa, ideaalin maailman. Joka loppupeleista, onkin vain se mita itse halusi nahda.
   
 5. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 386
  89
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Kirjoitat: "Se etta joku auktoriteetti, kuten sanakirja maarittelee jonkun termin. Ei merkitse sita, etta sita ei voisi kayttaa muuten."

  No, aiemmassa viestissäni kirjoitinkin: "Toki itse kullakin on täysi valta käyttää termiä aivan miten tarkoitushakuisesti tahansa...".  Joten tässä olemme näköjään aivan samaa mieltä.

  Kirjoitat: "Se on vahan sun ongelma..."
  Ei ole, ei minulla ole tässä yhtään mitään ongelmaa:)
   
 6. motris

  motris Well-Known Member

  3 168
  167
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Tämä antaa kieltämättä kyllä hyvin mittasuhteita. Toisaalta nuo ira ym. -järjestöjen iskut kohdistuivat ehkä(?) hieman toisin. Ja toisaalta esim. briteissä armeija oli koko ajan "sodassa" ira:ta vastaan.

  Ja toisaalta. Ainakin suomalaiset ottivat asiat jo tuolloin asiat vähän toisin kuin muut eurooppalaiset. Esim. vuoden 82, Britannian euroviisuissa, Suomen edustaja oli Kojo, kappaleella Nuku pommiin. Näppärästi käännettynä Sleep to the bomb. Onkin Suomen huonoimmin menestynyt kappale edelleen...

  Ja taas toisaalta. Nykyinen hektinen elämä kuorrutettuna reaaliaikaisella viestinnällä, tuo oman pikkelisinsä asiaan. Ajelin tänään länsiväylää länteen päin, lähdin siitä kehä 1:lle päin. Keilaniemessä oli kaksi tuiman näköistä miestä. Pysäyttivät liikenteen. Ja lähes heti, kun sain autoni pysähtymään, kuulin kun Keilaniemen metroasemalla räjähti. Ehdin nähdä, kun pölypilvi nousi edessäni oikealla. Samaan aikaan työmiehet päästivät taas liikenteen kulkemaan. On se hyvä, että työturvallisuudesta huolehditaan.

  <SIZE size="1"]Viimeinen kappale voi tuntua asioilla leikkimisellä, mutta itse jäin tapahtuma-aikaan miettimään informaatiotulvaa. Tulin johtopäätökseen, että asiat muuttuvat perin mustavalkoisiksi reaaliaikaisen viestinnän seurauksena. Mielestäni se ei ole hyvä kehityssuunta.</SIZE>
   
 7. Jaava

  Jaava Active Member

  1 462
  0
  36
  Vs: Terrorismin pelko

  Piti oikeen katsoa Länsimetron seurantapalvelusta Keilaniemen aseman valmiusaste: 98%
  Voi perskules jos ovat keksineet alkaa räjäytellä siellä. Oisko työnjohdossa vikaa vai onko ne ottaneet sinne suunnittelupuolelle ihan makulatuuria poppoota. Oliko ne miehet terroristin näkösiä?
  http://seuranta.lansimetro.fi/

  Länsimetronhan pitäis alkaa liikennöinti nyt elokuussa Matinkylään saakka.

  PS. Minusta tekivät jokin aika sitten päätöksen piilottaa Kehä I tunneliin niillä kulmilla. Olisivatko jo sitä alottelemassa.
   
 8. motris

  motris Well-Known Member

  3 168
  167
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Ei kai se jäljessä ole? Lähinnä taitaa olla tieliittymät siinä ympärillä, joita nyt rukataan valmiiksi.
   
 9. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 772
  10
  38
  Vs: Terrorismin pelko

  Nykyinen terrorismi eroaa aika lailla 70-luvun IRA jutuista, itsemurhapommit on nyky keinoinkin hankala estää, myöskin alue on paljon laajempi.

  Jos pystytään estämään Pariisi ja Bryssel, niin mukaan ilmoittautuneita on kohteita on lisää.
   
 10. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 386
  89
  48
 11. motris

  motris Well-Known Member

  3 168
  167
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Tämä ei tietenkään kerro yhtään mitään tavalliselle järjelliselle ihmiselle. Perusteluita "aivopierullesi" on turha edes kysyä, koska sen seurauksena on vain järjettömämpi sfääri. Jopa Mark Inmanin Creep:ä ylempi.

  Jos lähdetään nyt kuitenkin purkamaan Euroopan sisäistä terrorismia. Itse asiassahan meillä ei -hei poju- ole enää "Euroopan sisäistä terrorismia". IRA lopettanut. Samoin ETA, Grapo jne.

  Oikeasti. Mieti nyt. Dynamiikka? Euroopan sisäinen? Jokainen hajuaistilla varustettu haistaa pierun, mutta ketä edes kiinnostaa se, mistä ruoasta se on lähtöisin?

  Veikka Lahtinen(?) on todella väärässä blogissaan. Tai ainakin hyökkää väärään suuntaan. Ei yhteiskunta "jätä" koskaan syrjäytynyttä. Vaan päin vastoin. Syrjäytynyt jättää yhteiskunnan. Näin se vaan on. Ei se ole mitään dynamiikkaa tai valintaa itsearvoisesti.

  Ei niin pitäisi käydä. Ja väite siitä, että se olisi yhteiskunnan vika, on täyttä puppua. Se on ihan jokaisesta yksilöstä kiinni, kuinka suhtautuu lähimäiseen. Ei se kysy yhteisöä.
   
 12. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 772
  10
  38
  Vs: Terrorismin pelko

  Poika on jäljillä, kyllä ne on ne rasistit ja olosuhteet jotka tekee alustan terrorismille.

  Nyt kun tilanne on se että meillä on paljon muslimeita rajojen sisällä, niin pahinta mitä voimme tehdä, on kaiken maailman Oodinin soturit ym, jolloin ammumme omaan jalkaan ja pahasti.

  Ei ole realistisia keinoja poistaa satoja tuhansia jotka ei saa turvapaikkaa lyhyellä tähtäimellä, vaan osa heistä jää joko valitusten/logistiikan kautta ja osa menee piiloon.
  Mitä huonommin heitä kohtelemme, sitä vaarallisempaa se on meille itselle.

  Itse tilanteen on eurooppa, entinen Neuvostiliitto ja Yhdysvallat itse aiheuttanut, manipuloimalla lähi-idän vallanpitäjät omien intressien mukaan ja Israelin valtion perustamisella.
   
 13. arko

  arko Member

  828
  22
  18
  Vs: Terrorismin pelko

  Itse olen ainankin Suomalainen ja asun omassa maassani jonka itsenäisenä ovat pitäneet isöisämme omalla verellään enkä varmasti ala kumartamaan täällä yhdenkään muslimin eteen. Maassa maan tavalla tai maasta pois sanotaan,muuttakoot itse toimintatapojaan.
   
 14. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 045
  1 200
  113
  Vs: Terrorismin pelko

  Miksi pitäisi, en ole ajatellut kumarrella kenellekään?
   
 15. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 386
  89
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Et ole ehkä huomannut, mutta vähän aikaa sitten ylläpitäjä tuolla modetointiketjussa linjasi näin: "Säännöt ovat mitä yksinkertaisimmat, ei puhuta pahaa päin naamaa tai selän takana. Ei vittuilla kellekään. Sallittua on kaikki puheenaiheet ja keskustelut ihan mistä vaan, mutta ei toisesta kommentoijasta tai hänen persoonastaan negatiivisesti.

  Mitä kehtaisi turpaan saamatta ja riitaa aiheuttamatta sanoa kaverille kasvotusten.."

  Ihan vain tiedoksi.

  Euroopan sisäisellä terrorismin dynamiikalla tarkoitin mekanismia jolla Euroopassa usein pitkäänkin asuvat värvätään terrosistiksi tai toiselta näkökannalta  altistuvat väräykselle. Ymmärrän hyvin, että näiden organisaatioden "kotipaikka" on Euroopan ulkopuollella.

  EDIT  Siis sikäli kun puhumme Isisistä tai muista jihadistisista järjestöistä.
   
 16. Vs: Terrorismin pelko

  Arko tarkoittaa että Suomessa kuuluu hakata vaimoaan, ryypätä joka viikonloppu ja tapella taksijonossa.
  Maassa maan tavalla.
   
 17. Vs: Terrorismin pelko

  En ihmettelisi vaikka moni odineilija-persu olisi jossain Iranissa harkkaamassa. Samaa porukkaahan he ovat.
   
 18. motris

  motris Well-Known Member

  3 168
  167
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Me ei edelleenkään puhuta näköjään samaa kieltä.

  Toki pakolainen on riippuvainen avusta. Syrjäytynyt on riippuvainen yhteiskunnasta. Mitään "mekanismia" tuohon värväämiseen ei kuitenkaan liity. Tai liittyy,  mutta se on ihmisen omaa dynamiikkaa.

  Isis on aatteellinen järjestö. Terroristijärjestö,  mutta aatteellinen silti. Jotta voi ymmärtää,  tulee erottaa yksilö,  yksilö osana ryhmää ja ryhmä toisistaan. Ymmärtänet,  että "Euroopan sisäinen dynamiikka"  ei siis tarkoita tässä viitekehyksessä mitään. Tai vastaavasti voi tarkoittaa mitä vain. Viikolla on tehty terrori-isku EU:n keskiöön,  ja ainakin omasta mielestäni vähän huono hetki lentäville lauseille, jotka voi tarkoittaa mitä vain.

  Ps. Pahoittelut,  että loukkasin. Yritin asettua keskustelemaan kanssasi sinun tavallasi. Ja meni niinkin mönkään. Anteeksi.