Vs: Terrorismin pelko Et toki loukannut. Varuilta vain muistutin sivuston uudesta moderointilinjasta.
Vs: Terrorismin pelko Jotta voisit paremmin suhtautua tutkiskelun kohteeseesi, ajattele kyseessä olevan perusteilla oleva islamilainen valtio, eikä mikään terroristijärjestö, kuten länsipropaganda haluaa sinun näkevän asiat. Isis on varsin kehittynyt hierarkinen paikallinen toimija ja sodan osapuoli. Ei mikään yliopistolta dropanneiden hihhulien pomminheitolla jännitystä hakeva poikakerho.
Vs: Terrorismin pelko Isis on sekä että. Meidän näkökulmastamme se aivan oikeutetusti on terroriorganisaatio (so. pyrkii vaikuttamaan terrorin keinoin ja tyypillisesti terrorin kohteisiin ja päämäärin). Toisaalta se, juuri kuten kirjoitat, rakentaa valtiota halusimme me sitä tai emme. Syyrian ja osin Irakin yhteiskunnat ovat romahtaneet ja osin kaoottisessa tilassa. Tähän sekasortoon Isis luo järjestystä, palauttaa joitakin infrastruktuureja toimimaan ja ilmeisesti lopettaa endeemisen eri puolisotilaallisesten ryhmien välisen väkivallan (toki tuo tilalle oman väkivaltansa). Sietäisi miettiä kahteen kertaan ennen kuin tuhoaa toimivia yhteiskuntia. Vaikka huipulla olisikin ikävän tuntuinen diktaattori.
Vs: Terrorismin pelko Varmasti noin, ja hyviä vinkkejä. Ja aina voidaan mennä keskusteluun siitä, kuinka paljon uskonnot ovat aiheuttaneet sotia maailmassa. Se keskustelu taas harvemmin johtaa mihinkään järjelliseen. Luulisin kuitenkin, että suurin osa ihmisistä osaa asettaa ajatuksensa sellaisiin mittasuhteisiin, että ymmärtävät syy- ja seuraussuhteita järjellisellä tasolla. Pelkästään siviilejä kohtaan tehdyt iskuvat ovat terroria. Minun näkökulmasta isis on siis terroristijärjestö, ei muuta. Totta kai aina voidaan käydä myös keskustelua siitä, mikä on minkäkin maan oikeus ja milloin sekaannutaan oikeudetta vieraan valtion sisäpolitiikkaan tai itsemääräämisoikeuteen. Yhteiskuntarauhan kannalta onkin vaarallista jäädä pyörimään yhden puun ympärille. Se kun johtaa siihen, että ei näe metsää puilta. Ja tämän seuraus on vain yksi näköala. Ja pahimmillaan se on erittäin suppea. Ja mitä suppeampi, sitä enemmän kokee uhkia. Ja tätähän terroristijärjestöt osin haluavat saavan aikaan. Isis käy sotaansa EU:n alueella sopimattomin keinoin. Se on siis terroristijärjestö. Ei muuta. Tämän pitäisi olla selvää jokaiselle eurooppalaiselle.
Vs: Terrorismin pelko Toimivuus on aina sekin monitahoinen asia. Kyllähän Pohjois-Koreakin on toimiva valtio. Toisaalta siellä ulkomaalainen opiskelija sai 15 vuotta pakkotyötä (vai oliko vankeutta) varastettuaan hotellista kieltokyltin. Kyllä se järjestys pysyy, kun laitetaan pysymään. Mun mielestä on joissain asioissa täysin turhaa miettiä moraalikysymyksiä, ja luoda itselleen kuvaa (l. illuusiota), että voisi jotenkin omalla suvaitsevuudellaan ja rakkaudella maailmaa kohtaan, antaa esimerkkiä, olla esimerkkinä. Kyllä jokaisen järjillään olevan pitäisi laittaa raja johonkin kohtaan. Voi yrittää ymmärtää kaikkea, mutta kaikkea ei pidä hyväksyä. Ei todellakaan. Itsepetos on salakavalampia ansoja, joita itselleen voi rakentaa. Minua ainakin pelottaa nyt suunnitelmissa olevat iskut ydinvoimaloihin. Ja oikeastaan todella paljon. Kukaan tuskin oikeasti tietää, mihin se isku kohdistuu. http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458959932031?ref=hs-nprio-1-1 Jos joku vielä miettii, onko isis terroristijärjestö, niin kehotan kyllä miettimään kahteen kertaan. Siinä tapauksessa mieluiten kiistämään ensimmäisellä ajatuksella. Ja miettimään sen jälkeen vastakohtaa ensimmäiselle ajatukselleen. Ja jos joku miettii länsimaisen "propagandan" arvoja tai moraaleja, niin kehoitan lopettamaan seiskan tilaamisen ja lopettamaan katselemaan tosi-tv-ohjelmia frii-/fox- ym.-kanavilta.
Vs: Terrorismin pelko "Jos joku vielä miettii, onko isis terroristijärjestö..." Tuskin tuota kukaan enää miettii. "Mun mielestä on joissain asioissa täysin turhaa miettiä moraalikysymyksiä..." ja "Kyllä jokaisen järjillään olevan pitäisi laittaa raja johonkin kohtaan." Et näe noiden kahden käsityksesi välillä mitään ristiriitaa? "Voi yrittää ymmärtää kaikkea, mutta kaikkea ei pidä hyväksyä." Lienee aika itsestäänselvää. Onlo täällä joku hyväksynyt Isisin toiminnan? Itse sen ole sellaista viestiä täällä nähnyt. "... luoda itselleen kuvaa (l. illuusiota), että voisi jotenkin omalla suvaitsevuudellaan ja rakkaudella maailmaa kohtaan, antaa esimerkkiä, olla esimerkkinä." Voihan noinkin ajatella, ei siinä mitään. Itse kuitenkin yritän monissakin asioissa olla esimerkkinä lähiympäristölleni kyllä juurikin suvaitsevaisuuden ja yleisen ihmisystävällisyyden alalla. En väitä että se aina onnistuisi eikä se todellakaan tarkoita terrorismin hyväksymistä eikä sitä että mitä tahansa pitäisi suvaita. Ajattelen kuitenkin, että elleivät yksittäiset ihmiset yritä elää hyvin, niin mistä se hyvä sitten tulee? Mutta kuten sanottu, kukin taaplaa tyylillään.
Vs: Terrorismin pelko Joo ei. Ei mun ollut tarkoitus hyökätä sinun ajatuksia vastaan. Tai kyseenalaistaa ajatuksiasi, nolata sinua tms. Nuo vain herätti ajatuksia ja ajattelin jatkaa siitä. Hyviä ajatuksia sulla, ei siinä mitään. Kyllä minä näen ajatusteni välillä useinkin ristiriitaa. Elämä olisi kai turhan tylsää, jos painaisi vain yhden päämäärän viettelemänä. Tosin en ole ihan varma, tarkoitatko ristiriitaa tuossa virkkeessä. Vai ylipäätään. En ole halunnut täällä cv:eeni nojata tai sitä esitellä, kun ei sillä merkitystä ole, ja harvempaa edes oikeasti kiinnostaa. Mitä siinä nyt ei ole, niin tunnen hyvinkin erään elinkautisvangin. Ymmärtää voin, kun tiedän taustat, mutta hyväksyä en. Anteeksi on noin suunnilleen yhtä vaikea antaa kuin yhteiskunnan. [QUOTE> [/QUOTE] Ymmärrän. Ja varmasti näin haluaa suurin osa. No, kaikki. Mutta kyllähän meillä jokaisella huonot päivämme on. Jokaisella omat lähtökohdat. Jokaisella erilainen elmänkaari. Eli minunkaltaisia on vähemmän kuin 1/5 miljardista. Pointti siis oli, että ei tarvitse olla hyväksymättä romanikulttuuria, mutta kyllä jossain kohtaa kannattaa olla huolissaan myös ihan omasta turvallisuudestaan. Ja asettaa itsensä tärkeämmäksi kuin koko maailman vestö. Ja silloin se on hyvä myös tuoda ilmi. Sen piilottaminen kun aiheuttaa sen, joka on jo joissain "suvakkien" ja "vihervassareiden" yhteenotoissa nähty. Olen pahoillani, etten osaa selostaa välttämättä ymmärrettävästi.
Ei Suomi tarvitse yhtään uutta siirtomaavaltarakennetta lisää tänne päättämään meidän tekemisistämme ja lypsämään meitä. Pitäisi päästä tuosta Eurostoliitostakin eroon pikimmiten. Ei ole mitään rusinapullia jaossa.
Taitaa olla tämänkin foorumin pahimmilla nettiriippuvaisilla koneella jumittajilla suurempi mahd ennenaik. hengenheittoon istumisesta johtuviin terveysongelmiin kun terrori-iskun uhriksi joutuminen Siis jos muuten superterveet elämäntavat. Jos vielä lisätään tupakointi, alkoholi, ylipaino ja epäterveellinen ruoka, niin eiköhän ole jokunen miljoona kerta todennäköisempää itseaiheutettuun ennenaikaiseen hengenheittoon. Ite oon ollu tänä vuonna reissussa Madridissa, Berliinissä, NewYork:ssa, pölhölän länsirannikolla ja monessa paikassa EteläAmerikassa. Vaarallisinta on varmaankin ollut omalla autolla kentälle ajaminen. Ei siis pelota terrori-iskut ainakaan omalta kohdalta.
Katselin eilen dokkarin CIA toimista, enkä voinut osin olla ymmärtämättä asioita jotka olen kokenut epämiellyttyvänä. Jos hallussani olisi henkilö jokat tietäsi mihin lapseni on kidnapattu ja uhtaan tappaa, niin tuskin kutitus olisi äärimäinen keino millä kyselisin. Uskomatonta en se että 9/11 tapahtui, mutta vielä uskomattomampaa on miten paljon iskuja on pystytty sen jälkeen estämään. Isoveli valvoo isosti, mutta niin täytynee olla?
En minäkään ole neljänseinän sisään jäänyt terrorismin pelosta, en oikeastaan koe sitä henkilökohtaisesti muuten kuin jonoina turvatarkastuksissa. Ilmiönä se että maailmassa on ihmisiä jotka tekevät itsemurhaiskuja on pelottava. Mitä tulee monikultuurisuuteen, niin se on väistämätöntä, jos edes osa ilmastomuutoksen ennustuksista tapahtuu. Kyse on pitkälti siitä miten pitkään saamme pitää nykyisenkaltaisen hyvinvoinnin.