Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Terrorismin pelko

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Herra iso herra, 18 Marraskuu 2015.

 1. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 743
  4
  38
  Itse olen isisin suhteen peloissaan, al qaida oli enemmän Lähi-idän kansalaisten miehittämä.

  Nyt on kyseessä järjestö johon muistaakseni on liittynyt tilastoidusti yli 70 suomalaista ja lukuisia eurooppalaisia syrjäytyneitä nuoria.

  Vaikka olen natoon liittymisen puolella, niin täytyy myöntää että kuuntelin tyytyväisenä ilmoitustamme turvatakuisiin, että lakimme ei salli meidän osallistua sotilaallisesti.

  Uutisten perusteella on edelleen ryhmiä jotka etsivät mahdollisuutta iskeä jonnekin, aseita ja pommeja on löydetty ja tuntuu että on vain ajan kysymys että jossain tapahtuu.

  Tuli uusia iskuja tai ei, niin pelko tulee jäämään pitkäksi aikaa, jalkapallo otteluita ja konsertteja peruuntuu.
   
 2. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Terrorismin, ja sen pelon, kitkeminen pitäisi olla ihan jokaisen ihmisen asia tällä pienellä pallolla jolla elämme, se on asia joka ei pelkäämällä parane. Terroristiyksilöiden käsittely kuuluu ensisijaisesti viranomaisille ja hallinnoille, ei suinkaan pelokkaille kansalaisille. Viranomaisten ja hallintojen kykyyn hoitaa asioita pitää luottaa, ei tietenkään sokeasti.

  Syrjäytyneistä ihmisistä on melko pitkä matka radikaaliksi mutta tokihan sekin voi yksi ovi olla. Tässä kohtaa onkin varmaan se tavallisen kansalaisen tapa vaikuttaa asenteillaan ja teoillaan. Ilman muuta tämä on myös viranomaisten ja hallintojen tehtävä. Joka tapauksessa pelkäämällä huono-osaisia ei asiaa auteta vaan pikemminkin päinvastoin.

  Nyt sotivan ISIS-järjestön ydin ei ole syntynyt lännen omalla alueellaan päähän potkimistaan yksilöistä vaan monta astetta pahemmista toimista Lähi-idässä. Tämän tilanteen kurjuus on syntynyt lännen sohiessa vuosikymmeniä alueella öljyn perässä. Meidän länsimaalaisten olisi syytä myös katsoa peiliin. Terrorismin pelolla rahastaa usea monikansallinen yhtiö siitäkin huolimatta että osa rahoista valuu terroristien käsiin. Saattaa kuulostaa hullulta sanoa että Shell oli mukana Pariisin hyökkäyksessä, mutta meidän tulisi pelätä myös monikansallisia yhtiöitä jotka välinpitämättömyydessään ja rahanhimossaan rahoittavat terroristeja. Hallinnot ovat täysin sokeita tämän suhteen. Tässä kohtaa pitäisikin tavallisten kansalaisten uskaltaa toimia tätä monikansallisten yhtiöiden harrastamaa rahanhimoista järjettömyyttä vastaan nostamalla asia esiin eli terroristien hallinnoimilta öljykentiltä ei pitäisi myydä pisaraakaan öljyä minnekään. ISIS-järjestön kukistamiseksi on käytettävä kaikki mahdolliset keinot!

  Olen vahvasti sitä mieltä että terrorismia luovat konfliktit eivät ratkea yhdelläkään onnistuneella pommituksella, epäonnistuneista puhumattakaan. Nämä konfliktit tarvitsevat rauhantekijöitä, parantajia ja jälleenrakentajia. Tarvitaan myös rutkasti hyvää tahtoa, raha ja muut resurssit eivät tunnu olevan ongelma tähän mennessä summittain suharoitujen pommitusten perusteella. Ennaltaehkäisy saattaa kuulostaa junalta joka meni jo, hyvän tahdon lisäksi tarvitaan siis myös valtavasti optimismia.

  Suomella on vahva historia ja maine rauhantekemisessä. Ja tässä meillä on tuote, joka takuuvarmasti on kunnossa. Sen sijaan että haikaillaan unionin sotilasoperaatioihin osallistumisesta, me voisimme alkaa aktiivisesti sovittelemaan terrorismia luovia konflikteja rauhaan. Tätä ajatusta vahvistivat myös keskiviikkoillan, 18.11.2015, A-studiossa puhunut pohjoismaalainen valtiomies sekä sheikki Afrikasta.

  Ei tällä välttämättä ihan heti maaliin päästä, mutta kyllä tämä aina pelon voittaa!

  Edit: Useita korjauksia, tiivistyksiä, selvennyksiä ja lisäyksiä.
   
 3. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 293
  57
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Siis miten? Shell on se todellinen  pelon aihe? Vai mitä tarkoitit? Mihin järjettömyyteen viittaat? Fossiilisten polttoaineiden käyttöön vai mihin? Mikä on täsmällisesti on se asia jonka suhteen valtioiden hallinnot ovat sokeita mutta sinä et?
  "Rauhantekijöitä, parantajia ja jälleenrakentajia".... noh, sanotaan nyt niin että ihminen joka lähtee Isisin halliitsemalle alueelle parantajksi tai jälleenrakentajaksi nyt on kyllä voimakkaasti itsetuhoinen.
  Katsos, Isisin agendana on rakentaa Syyrian ja Irakin romahtaneiden yhteiskuntien tilalle niin sanottu islamilainen kalifaatti. Agendan olennaisena osana on joko karkoittaa tai näköjään pikemminkin tappaa kaikki jotka eivät usko samaan islamin variaatioon kuin Isis. Isis ei missään vaiheessa ole ilmaissut olevansa millään tapaa kiinnostunut kompromisseista, neuvotteluista tai rauhasta. Isis haluaa konstruoida aivan tietynlaisen yhteisön, ei se halua (eikä loogisesti voikaan haluta) minkään toisen toimijan kanssa mitään rauhaa. Päinvastoin.  Parantaminen ja jälleenrakentaminen tuolla alueella tulee (toivottavasti) edes teoreettisesti mahdolliseksi vasta kun Isisiä on olennaisesti heikennetty. Se tarkoittaa Isisiä vastaan käytävää sotaa.

  EDIT:  En myöskään oikein ymmärrä kehoitusta katsoa peiliin. Kollektiivisen syyllisyyden käsite on kätevä tapa sanoa että kaikki ovat syyllisiä joten loppujen lopuksi kukaan ei oikeasti ole syyllinen. Tämän asian suhteen toki jokainen halutessaan voi leikkiä osasyyllistä, itseäni eivät sellaiset leikit kiinnosta.
   
 4. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  En. En katso sua.
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  16 901
  130
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Mitä ihmeen höpötystä tuo on?  Lähi-idässsä kurjuutta on nähty lähinnä television kautta.  Upporikkaat valtiot ovat sitten sisäisissä kahinoissaan onnistuneet mokaamaan hommiaan, mutta lännen valtioita on paha syyttää muusta kuin rahan laivaamisesta seutukunnalle.

  (No juu, pari mokaa:  kurdeille ei perustettu valtiota  sodan jälkeen, ja Israel perustettiin, mutta esim Syyrian osalta länttä on turha syytellä.  Uskontoa enemmänkin, ja sehän on siellä omaa tuotantoa.)

  Jos kurjuudesta puhutaan, niin Afrikan puolelta sitä löytyy.
   
 6. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Eihän se tietenkään kurjuutta lisännyt kun Yhdysvallat pommitti Irakin tuusan nuuskaksi olemattomia joukkotuhoaseita etsiessään. Kai se pitää ymmärtää että vain pyhästä Allahin hengestä ja Muhametin haamusta on ISIS syntynyt ja lännellä asiassa ei ole mitään tekemistä. No en todellakaan noin asiaa näe!
   
 7. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 293
  57
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Siviiliuhrien määrä ilmeisesti oli 2500 - 3000. Niin että mitä nyt itse kukin pitää tuusan nuuskana... itse kyllä säästäisin ilmauksen aivan toisenlaiseen jälkeen.

  https://www.hrw.org/reports/1991/gulfwar/INTRO.htm
   
 8. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Itse asiassa lännellä oli mahdollisuus yrittää vielä arabikevään kipinän jälkeen hoitaa tätä konfliktia asiallisesti. Hyvää tahtoa ei lännestä kuitenkaan löytynyt. Nyt sitten rypistellään kun paskat ovat housuissa. Olen siitä huolimatta edelleen sellaista mieltä ettei pelolle pidä periksi antaa.
   
 9. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  16 901
  130
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Et kyllä näe asiaa reaalitodellisuudenkaan lähtökohdista.  ISIS  on lännen luomus, suurimmaksi osaksi, mutta niin päin, että länsi (USA lähinnä)  aseisti ja rahoitti sen nousua syrjäyttääkseen Syyrian presidentin ja päästäkseen maan öljymarkkinoille. (Suoraa jatkoa Irakin öljyalueiden valtaamiselle).  ISIS vain olikin sitten liian kova luu, ja se haluttaisiin nyt korvata jollain kivemmalla kapinallisporukalla.  Putin vain sotkee käsikirjoitusta tukemalla Assadin hallintoa.

  ISIS ei ole mistään kurjuudesta tai kaltoinkohtelusta noussut, kaikkea muuta. Uskonnollinen ääriliikehän se on. Kyllä siinä mainitsemallasi Allahin hengellä pääosa on;  tavallisella vallanhalulla tietysti myös iso osa.
   
 10. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  No jos kerran ISIS on syntynyt pelkästään pyhästä Allahin hengestä ja profeetta Muhametin haamusta, niin miksi liike ei syttynyt arabikevään kipinänä Saudi-Arabian niemimaalla niillä pyhillä paikoilla? Mitä muuten tapahtui Saudi-Arabiassa? Aivan oikein, ei yhtään mitään.
   
 11. sahe69

  sahe69 Well-Known Member

  10 417
  38
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Ainahan se on mukavaa poimia pullasta vaan ne rusinat.
   
 12. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Islantihan tekee juuri aika pitkälle näin.
   
 13. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  16 901
  130
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  JA  jenkkiarmeijan aseista JA öljy-yhtiöiden rahasta.....


  Johtuiskohan se siitä, että saudeilla on maa hanskassa ja hommat organisoitu?  Montako pakolaista on tullut rajan yli saudeihin?  Aivan oikein, ei yhtään.
   
 14. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Aivan. Mistäs me nyt oltiinkaan eri mieltä?
   
 15. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  16 901
  130
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Siitä nousiko ISIS kurjien olojen vaiko uskonnollisen kiihkoilun seurauksena.
   
 16. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 293
  57
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Parantajia, rauhantekijöitä ja jälleenrakentajiahan se Isiskin varmaan tälläkin teolla kaipailee:

  "Ääri-islamistinen Isis-järjestö ilmoittaa teloittaneensa norjalaisen ja kiinalaisen vankinsa. Isis sieppasi miehet syyskuun alkupuolella.

  Isis on ilmoittanut miesten tappamisesta englanninkielisessä aikakauslehdessään keskiviikkona. Lehdessä on julkaistu kuva, jossa on ilmeisesti vankien ruumiit. Kuvatekstin mukaan vangit on teloitettu, koska vääräuskoiset kansat ja järjestöt ovat hylänneet heidät. Isis oli vaatinut miehistä lunnaita.

  Järjestön mukaan teloitetut vangit olivat 48-vuotias oslolainen ja 50-vuotias pekingiläinen mies."

  lähde: http://yle.fi/uutiset/isis_sanoo_teloittaneensa_norjalaisen_ja_kiinalaisen_vankinsa/8465603

  EDIT: Pitkä artikkeli Isisin olemuksesta ja tavoitteista:
  http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/03/what-isis-really-wants/384980/
   
 17. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Onhan tuossa uskonto vahvasti mukana, johan sen sanoo terroristijärjestön nimikin. Mutta jos vielä edelliseen palaisin. Kun Saudien Huone pitää Arabian niemimaan kurjat kurissa, niin siksipä siellä ei arabikeväänä ei juuri kipinöinyt. ISIS syntyi muiden kurjien toimesta.
   
 18. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Sä et tuota tosiaankaan ymmärrä. Se on ymmärretty jo. Lopeta!
   
 19. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 293
  57
  48
  Vs: Terrorismin pelko

  Mitä, eikö viestejäsi saa kritisoida?
  Moderaattorit täällä antavat lopetuskäskyjä, et sinä.
   
 20. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 134
  175
  63
  Vs: Terrorismin pelko

  Täytyy myöntää että nyt pikkusen kurkkasin. Ei tapahdu toiste.