Vs: Talvikuvien trimmaukset Curvers-säädin on ihan perustyökaluja, onneksi LR4 se on RGB-mallia. Huomattava parannus 1.4 verrattuna. Color balancea Phptoshopissa en ole koskaan ymmärtänyt.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Vaan käytit curveja? Vai Levels, Hue/saturation tai variations -säätöjä tuohon; muuttakseksi kanavien suhdetta?
Vs: Talvikuvien trimmaukset Curveja eniten, mutta vähän levels ja hue/saturations-säätöjäkin ym. Mutta ei koskaan colorbalance eikä variations-säätimillä. Uusin innostuksen kohde on säätää väriä photo-filtterillä CMYK-arvoja muuttaen, mutta ei lumen väriä...vaan ihan jotain muuta. Historiasivellin on paras ystävä.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Niinpä, photarissa voi samaa asiaa tehdä todella monella eri tavalla. Vielähän on mainitsematta vaikkapa värilayerit ja sekotustilat. Curvesin etu on mittauspisteiden laittaminen ja tarkka vaikuttaminen eri valoisuusalueille. Color balance tekee oikeastaan ihan saman asian mutta vain kolmelle kiinteälle valoisuusalueelle ja levelsin pipetti vain keskialueelle. Ei näistä oikein mikään ole kovin yksinkertaisesti ajateltavissa, vaan tarvitaan kokemusta. Siksipä kun yhden tavan on oppinut, ei hevillä tahdo toista opetella. Lightroomissa on erotettu toisistaan värien keskinäinen suhteuttaminen ja valoisuudet omiin suoraviivaisiin liukusäätimiin.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Mielenkiintoisia vaihtoehtoja, täytyy myöntää, että olen todella rajoittuneesti käyttänyt tuota elementsiä. Sävyjen säätöön (johtuu nuo säätöpaineet sitten mistä vaan, useimmiten WB:stä) juurikin Color Variations ja joskus hieman siirtelen Quick säätöjen Color osaston liukusäätimiä. Keltaisen lisääminen/vähentäminen on yleensä suurin ongelma. Se mikä on minulle usein suureksi avuksi duunikuvissa on Quick säätöjen Lighten Shadows.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Mulla on photarissa makrot, jotka napsautan läpi kun avaan kuvan. Normaalikuvissa se tekee 7 toimintoa ja tuloksena on 6 tasoa päällekkäin. Muotokuvien makro tekee 27 toimintoa ja tuloksena on 12 säätötasoa päällekkäin. Osa tasoista on maskien peittämiä joita maalaan näkyviin paikallisesti tarvittaessa. Makrot on tehty, säätelen kaikki säätötasot mieleisekseni ja teen muut temput lisäten tarvittavia lisätasoja. Sitten painan nappia ja tasot menee yhyteen ja homma on selvä. Ilman omatekoisia makroja ja tuunaamisia ei hommasta tulisi mitään.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Tuo oli vain vinkki, ei pelkästään tuohon kohinaviestiin vaan yleensäkin. Kannattaa opetella käyttämään niitä eväitä mitä on. Enkä todellakaan sano tästä että itse tietäisin jotenkin paljon, vaan koska olen tehnyt samaa että hosunut joka suuntaan keskittymättä asioihin hieman järjestelmällisemmin. Tavallaan hukannut paljon aikaa turhaan, vaikka kaikki nyt ei olekaan turhaa ollut. Kun on ne peruseväät hallussa, osaa sitten ehkä arvioida tarviiko jotain muuta. En osaa Photoshopia edes oikein käyttää, ja nyt kun LR:ää osaan, en usko että Photaria tarvinkaan kovin äkkiä, ainakaan perinteiseen kuvien säätöön. Olen vain lukenut paljon esimerkkejä, kuinka se toimii Photaria tehokkaammin (esim. Martin Evening viittaa jatkuvasti Photoshopiin). Monet säätimet tekevät useampaa asiaa ja toimivat epälineaarisesti. Vähentää tarvetta "säädänpä tätä.. ja nyt korjaan säädön aiheuttamia ei-toivottuja muutoksia kolmella muulla säätimellä". Eittämättä Photoshopilla pystyy tekemään hienompia juttuja - kun sen hallitsee hyvin. Siinä kuulemma kuitenkin on hyvin paljon "vanhanaikaisia" asioita ym vain siksi, koska ne ovat siinä aina olleet ja asiat on aina tehty niin. Taakse päin yhteensopivuus ja käyttäjien tavat. Juuri nämä ovat lukemani mukaan olleet osasyitä Lightroomin kehittämiseen, että voitiin alkaa puhtaalta pöydältä. Muttajuu, meni taas aika offtopiciksi.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Ai noita tasojakin saa makroiksi. Enpä ole makroihin oikein perehtynyt, mutta kyllä täytyy alkaa perehtymään. T Jukka
Vs: Talvikuvien trimmaukset Ja Markulle tiedoksi, sitten kun saat Lightroomin pakkauksesta muovit pois, niin suurinpiirtein sama asia sillä puolen ovat presetit. Itse en noita kuitenkaan kamalasti käytä. Lähinnä silloin kun pitäisi saada isompi joukko kuvia valmiiksi nopeasti ja yhtenäisellä käsittelyllä. Ei liity juurikaan "talvikuviin".
Vs: Talvikuvien trimmaukset Aika usein tulee avattua kuvasta Camera RAW:lla (tai LR4:lla) 2 eri versiota, laitetaan kuvat päällekkäin ja aluevalintatyökalulla pyöräytettyllä maskinreiällä joku osa päällimmäisestä kuvasta hyötykäyttöön. Olishan Photarissa käytössä smartlayer, mutta sen käytöllä on liikaa rajoituksia.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Saman voi tehdä suoraan Lightroomissa. Sielläkin voi säätää kuvaa alueittain ja aluesäätöjä voi pinota kuin adjustment layereita. Lightroomin suurin heikkous on tähän liittyen kuitenkin se, että kerran tehtyä maskia ei voi kopioida samassa kuvassa. Yleisemmin kommenttina keskusteluun oma mielipiteeni on, että Photoshop on Lightroomin omistajalle täysin tarpeeton ellei ole tarvetta yhdistellä osia eri kuvista tai työstä pääosin kirjapainoon meneviä kuvia. Lumijutut ovat Lightroomilla tosi helppoja, kun käyttää HSL-säätimiä. Niillä lämpimän ja kylmän valon suhteet säätyvät nopeimmin. -p-
Vs: Talvikuvien trimmaukset Itse muotokuvaajana en voisi kuvitellakkaan pärjäävani pelkällä Lightroomilla, oli kuvassa lunta tai ei. Kirkkausarvojen ilmoitus numeroina ei oikein sovi ajatusmaailaan, CMYK-arvotkin ovat hyödylliset.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Lightroomissa (LR4) voit katsella kanavien RGB-arvot kohdeväriavaruuden mukaisina 8-bittisinä arvoina. CMYK-arvoja ei löydy, mutta kuvasi taitavatkin mennä pääasiassa RGB-vedostukseen. Voit hyvin korvata ne ihon CMYK-muistisäännöt vastaavilla RGB-arvoilla. Kokeilepa. -p-
Vs: Talvikuvien trimmaukset Skannattua kuvaa ei kyllä pelkän LR:n voimin erkkikään saa kuntoon. Ensimmäiset puutteet ovat kunnon healing brush, kloonityökalut, content aware fill, history brush ja ne kopioitavat säätömaskit... LR:ssä ei voi myöskään säätää maskatun alueen kurveja/levelsejä. Digikamerasta lähtöisin olevalle kuvalle LR on täysin riittävä, etenkin jos ei harrasta varsinaisesti kuvien muokkausta.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Tai sitten et vaan osaa. Paljojen roskien kloonaamiseen toki pikselisoftat on parempia. -p-
Vs: Talvikuvien trimmaukset Oon taas hetken käyttänyt LR4:ta mutta en todellakaan ole vakuuttunut sen ylivertaisuudesta. Valintatyökalut ovat suurpiirteisiä ja kloonikalut on persustasta, ehkä se johtuu siitä että on tottunut CS:ää käyttämään. LR:ssä on niin paljon itselle tarpeetonta sälää, että se hukkuu siihen mitä tarvitsen, siinä on jotain ominaisuuksia joita käytän, mutta jokatapauksessa useammasta yrityksestä huolimatta taka-alalle jää. Harmittaa vaan kun nykyinen Bridge ei toimi niinkuin pitäisi, säädöt eivä jää näkyviin esikatselukuviin.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Täytyy taas myöntää oma tietämättömyys, joten kysyn: LR = Light Room CS = ei hajuakaan? Mikä on Photoshop Elements'in oikea lyhenne?
Vs: Talvikuvien trimmaukset Photoshop CS.....CS 6 Ps. Pekan kanssa olen ihan samaa mieltä, että LR riittää monelle pitkään, ja maisema/talvikuvaaja ei varmaan muuta tarvitsekkaan, Nikin plugarit varmaan seuraavaksi.
Vs: Talvikuvien trimmaukset CS, Creative Suite, Adoben ohjelmistovalikoima, joista Photoshop on yksi. En tiedä, onko Elementsille "virallista" lyhennettä, mutta PSE voisi olla aika ilmeinen lyhenne ainakin k.o. asioista puhuttaessa.
Vs: Talvikuvien trimmaukset Onko jotain lisäarvoa sillä, että osaa tehdä asiat vaikeammin, kun helpompiakin tapoja on?