Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Syyskuun F5.6-klubi 3.9. klo 19.00: Eilisen kuvia

Keskustelu osiossa 'Kuvaustapahtumat & valokuvanäyttelyt' , aloittajana F5.6 klubi, 1 Syyskuu 2019.

  Marjat_seinäjoki_satavuotias_yö.jpg


  F.5.6-klubi Kansallisteatterin Lavaklubilla starttaa taas ja katsoo – taaksepäin. Syyskuun klubilla 3.9. klo 19.00 kaivellaan nimittäin innolla menneitä, kun valokuvaaja Hanna Koikkalainen saapuu kertomaan valokuvaprojekteistaan, joita yhdistää poikkitaiteellisuus ja -tieteellisys sekä fokus menneisyyteen.
  Koikkalaisen projekteissa on käsitelty elämää, josta on jäljellä enää jäljet: arkistojen äänet, kuvat, liuskat, laulut tai esineet. Näiden vanhojen, sekä uusien sirpaleiden avulla on pyritty luomaan todenmukainen ja -tuntuinen heijastus tai kuva siitä, mikä on jo tapahtunut ja mitä ei enää ole.

  Koikkalaisen viimeisimmässä projektissa ja samannimisessä valokuvanäyttelyssä Tunnemuseo – ihmisiä Rauhassa esitellään Rauhan mielisairaalan sairaalan elämää 74 vuoden ajalta. Projektiin on osallistunut myös valokuvaaja Marleena Liikkanen ja sen äiti on käsikirjoittaja Anu Huttunen. Näyttely on ollut kesän aikana esillä Lappeenrannassa.
  Projektissa Satavuotias yö (2018) käsitellään kuvin, sanoin ja äänin Suomen sisällissotaa ja sen kaikuja.
  Lakkautettu kylä -projektissa arkistokuvat, valokuvat ja evakkojen muistot herättävät henkiin Suistamon, lakkautetun suomalaisen kylän Venäjän Karjalassa.

  Tervetuloa! Vapaa pääsy.

  Illan tuottaa Suomen Kuvajournalistit.

  ***
  Osana Satavuotias yö -projektia oli myös Naiset ja sisällissodan kokemus 1918 -seminaari. Monialaisen projektin työryhmään kuuluivat Koikkalaisen lisäksi Heta Kaisto ja Katja Lautamatti, jotka mm. ohjasivat radioteoksen Satavuotias yö. Lakkautettu kylä -projektissa Koikkalainen teki yhteistyötä muusikko Anne-Mari Kivimäen kanssa.

  ***
  F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla. Klubia tuottaa Suomen kuvajournalistit.
   
  Viimeksi muokattu: 1 Syyskuu 2019