Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Vanha aihe, mutta kiinnostava silti. Onko noista Alhoslabin hommista kuulunut enää mitään? Mietin tässä, että jos nyt innostuisi tuommoista kuvaamaan, joutuuko kehitysvehkeet rakentelemaan itse.
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Alhosella asiat etenee, mutta sellaista tahtia, että en jäisi odottelemaan valmistumista vaan kuvailisin jo nyt ja käyttäisin muita tarjolla olevia palveluita. Itse kehitytän super-8 negani ja teen niistä posakopiot Andecilla Saksassa. Super16-lyhärini matskut kehitin ja skannautin Video & Film Solutionsilla Yhdysvalloissa -- mutta toki palveluita löytyy Euroopastakin.
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Siis, onko tuo Alhoslab vielä toiminnassa? Ei ainakaan putiikin kotisivujen etusivu ole toiminut pitkään aikaan, eikä muiltakaan sivuilta löydy tietoa nykytilanteesta. http://www.alhoslab.fi/
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi "Etenee" siis siinä merkityksessä, että Antti rakentaa hiljakseen uutta kehityskonetta. Vanha on jo purettu, eli tosiaan labratoimintaa ei ole enää hetkeen ollut käynnissä.
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Terve, olisiko vinkkejä filmin hankinnassa kyseiseen kameraan? (kuva) On mahdollisuus katsoa projektorista, mutta digitointi kiinnostaa kovasti myös. Sisällä on kuvaamaton filmi(kuva), mutta ei tietoa kauan sielä ollut, voiko siitä odottaa kuvaa(vanheneeko?) vai kokeilemalla vaan! Tämän tyypin filmin ilmeisesti voisi katso projektorilla? Kiitokset! -Henkka
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Uutta löytyy ainakin täältä: http://www.elokuvakonepaja.com/sales/film-stock/kodak-film/ https://www.macodirect.de/en/film/cine-films/?p=1&o=1&n=36&f=172|355|357|356 Ja sanoisin, että kokeilemalla vaan. Kehitykseen ja projisointiin en osaa toistaiseksi sanoa mitään, foorumilta löytyy tietävämpiäkin. Ainakin Espoon Sellon kirjastossa kasimillistä filkkaa voi skannata ilmaiseksi, ehkä muissakin kirjastoissa? edit: Linkki vielä Sellon Pajan digitointisivulle: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Sellon_omat/Sellon_Paja__meilla_saa_tehda%281977%29 edit2: Myös Pirkkalan kirjastossa on digitointimahdollisuus: http://www.pirkkala.fi/palvelut/kirjasto/digitointi/
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Tuosta ektachromesta et saa enää kuvaa irti, etenkin kun on viettänyt vuosikymmenensä lämpimässä. En suosittele kokeilemaan sillä, koska kehityskin maksaa. Jos haluat kuvata projektorilla katsottavaa filmiä, saat halvimmalla värifilmiä kehityksineen täältä (Agfa 200D): http://kpfilmlab.be/Projecten.htm Parhaalla valikoimalla filmejä saat täältä, joskin selvästi kalliimmalla hinnalla: http://www.wittner-kinotechnik.de/home.php Filmien kehitystä tekee Euroopassa useampikin taho: http://andecfilm.de/en/e_start_new.html https://www.super8.nl/english/e_index.htm http://www.8mm-16mm-film-developing.com/index.html#link50 http://kpfilmlab.be/index.htm Värinegaa kehittää parhaiten Andec, siihen voi tilata samasta talosta värikopion, jota katsoa projektorilla. Itse toimin näin. Jos tavoite on katsoa lopullista materiaalia diginä, negan kuvaaminen on silloin vielä perustellumpaa ja digitointeja tarjoaa esim. http://ochoypico.com/en/ Vielä yksi suositus lisää: tuo kamera, jonka linkitit edustaa eittämättä super-8 kameroiden halvempaa osastoa. Filmin ja kehityksen hinnan huomioiden suosittelisin harkitsemaan vähän laadukkaampaa kameraa paremmalla objektiivilla. Ne eivät maksa tällä hetkellä kovinkaan paljoa. Syy suositukseeni löytyy myös siitä, että monet halvemmat kamerat (tuo mukaan lukien) eivät tunnista nykyisiä filmiherkkyyksiä. Elämä on helpompaa jos valotusmittari näyttää oikein. Itse suosittelisin vaikkapa Canon 814 -kameran eri malleja (täältä tietoa niistä: http://super8wiki.com/index.php?title=Category:Cameras&pagefrom=Beaulieu+R16%2F60+EL+auto#mw-pages )
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Kiitokset! Näillä sai tuhdin alkupotkun persauksiin. Testaan Sankyolla, Agfa 200D tilattu ja Sellossa meinaan skannata. Voin laittaa valmista matsku-linkkiä tänne kun sen aika koittaa.
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Loistavaa! Super-8 on hienoa matskua. Pakkasessa olisi filmiä itselläkin, kun vaan jonain päivänä viitsisi kuvata. 16 millistä olisi myös sen verran, että niillä leffan kuvaisi, mutta... Hidasta on ollut viime vuosina.
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Voi pojat: Super-8 löytyy tätä nykyä Kodakin nettisivuilla osiosta Consumer Products (!) http://www.kodak.com/ek/us/en/Consumer/Products/Super8/default.htm
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Uusia kehityskulkuja! 1) Japanilainen Retro Enterprises tarjoaa nyt digifileiden printtaamista super-8 -filmille. Pakettiin on mahdollista saada myös stereoääniraidan lisääminen ja nauhoittaminen. Kuva valotetaan Fujin Provia 100 -filmille. -- Tätä olisi itsekin tarkoitus kokeilla viimeisimmällä lyhärillä, mielenkiintoista nähdä miltä skannattu, tietokoneella leikattu ja sitten kasimilliselle filmille valotettu super16 näyttää! (Tämä testi silläkin uhalla, että 2.35:1 rajattu matsku menettää superkasin koossa tarkkuutta ikävästi ) Aiheesta espanjaksi: http://mimundoensuper-8.blogspot.fi/2016/08/fujifilm-y-sony-se-suman-kodak-para.html 2) Pro8mm tekee testejä super-8 nega-posa -printtien tekemisestä. Kodakin ja Pro8mm läheiset suhteet huomioon ottaen tämä kehityskulku saattaa viitata siihen, että Kodak tuo todellakin markkinoille syksymmällä filmipaketin, johon sisältyy itse värinegan lisäksi sen kehitys sekä posaprintti. https://vimeo.com/179516292 Elämme mielenkiintoisia aikoja!
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Korjaus edelliseen -- olin yhteyksissä Retro enterpriseen, ja ilmeisesti eivät kuitenkaan tee ääniraidoitusta enää.
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Kannattaako kuvata Kodakin 500:lla joka on ollut noin kolme vuotta huoneenlämmössä? Minkälaista jälkeä tulee?
Vs: Super-8: filmit, kehitys, digitointi Tulee rakeista ja matalakontrastista. Herkkyyttä se on varmasti myös menettänyt, eli todennäköisesti ainakin aukon verran saa ylivalottaa. Kannattaminen riippuukin sitten ihan siitä, millaiseen projektiin filmiä on tarkoitus käyttää.
Missähän kannattaisi kehittää ja samalla skannauttaa superkasia nyt kun Alhoslabia ei enää ole? Noin niin kuin hinta-laatu -suhdetta ajatellen? Andecilla tuo skannaus ainakin melko kallista. Kokemuksia brittien Gauge Filmistä?
Tässä on kokeiltu Kodakin värinegatiivi-superkasit läpi ja nyt ajattelin kuvata Kodakin mustavalkokääntöfilmille Canonin 518 SV -kameralla. Hieman mietityttää ensinnäkin tuo filmin herkkyys, eli onko se 160 vai 200? Toiseksi tunnistaako kamera filmin herkkyyden oikein, kun eikös kääntöfilmissä ole vaarana ylivalottuminen jolloin filmistä ei saa katsottavaa sitten millään. Alivalottuminenhan ei niinkään kai haittaa?
Löytyykö tietoa push-kehittämisestä Superkasin kohdalla? Kuvasin osan Kodakin 50d filmistä sisällä eli ne otokset ovat alivalottuneita, joten jos pyydän kolmen plussan verran pushia kehitykseen niin valotus vastaa silloin ISO 400? Entä meneekö ulkona kuvattu, oikein valotettu matsku piloille, ylivalottuu siis liikaa?