Vs: Suosituimmat polttovälit No tässä meillä on selkeä näkemysero. Kun minä vaihdan paikkaa, niin näkymä muuttuu koko ajan. Jos esimerkiksi katson autoa 50m päästä, en erota sen yksityiskohtia, mutta jos kävelen 5m päähän, erotan. Jos sitten korvaan tuon siirtymiseni lähemmäs autoa pitkällä teleobjektiivilla, niin erotan yksityiskohdat samoin kuin 5m päästä, mutta kuvan perspektiivi on täysin eri kuvattuna teleobjektiivilla 50m päästä kuin tarkastetuna paljain silmin 5m päästä. Jos siis haluan kuvan kohteen pysyvän likimain samankokoisena, niin polttovälin muuttueesa on pakko muuttaa myös kuvausetäisyyttä. Siinä olen samaa mieltä, että tämä aihe on jo läpi kaluttu.
Vs: Suosituimmat polttovälit Jos vaihdat paikkaa niin näkemäsi auto voi olla Monacossa Ferrari ja Helsingissä Nissan. Niin ihmeellistä se optiika on.
Vs: Suosituimmat polttovälit Näinhän se. Ja jos vaihdat paikkaa vaikka vaan tuonne vastakkaiselle puolellekin, niin perspektiivi muuttuu paljon. .
Vs: Suosituimmat polttovälit UGH sanojensa mittainen mies on puhunut. Taas. ;-) Oletko tutustunut Kauko Armas Niemisen "Eetteripyörre" -teoriaan? Sillä voi, kun oikein haluaa, selittää mm. sähkön, painovoiman, kvantti-ilmiöt, pallosalaman ja maailman synnyn. Ehkäpä sieltä löytyy selitys geometriaan ja optiikkaankin?
Vs: Suosituimmat polttovälit Oly PEN, 0 mm = manuaaliopiska, josta polttovälitietoa ei tallennu EXIF:eihin. Analyysiohjelmana ExposurePlot.
Vs: Suosituimmat polttovälit Nyt kun sanoit, niin varanotaarin ajatuksissa on tosiaan paljon yhteistä näitten paikallisten optiikkakeskustelujen kanssa.... http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/e ... edia=79975"]http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/eetteripyorteet_ovat_ikuisen_elaman_salaisuus_80023.html#media=79975 Juurikin yhtä selkeästi sanottu: "Eetterin reuna hipoo eetterin toista reunaa, niin se vetää vastakkaiseen reunaan virtauksia, mutta kun virtauskitka on pienimmillään pyörteissä, niin ne pyörteet syntyvät. Ne syntyy samansuuntaisina samassa reunassa, sen takia ne ovat toistensa puolelta vastakkaissuuntaisia".
Vs: Suosituimmat polttovälit Olet varmasti kuullut sanonnan hulluuden ja nerouden hiuksenhienosta rajasta. Osa näistä rajatapauksista takertuu eetteripyörteeseen ja osa - vaikkapa muuan Albert Einstein selittää maailmankaikkeuden mekanismeja tyhjentävästi vuosikymmeniksi eteenpäin pelkkä liitupaketti ja -taulu apunaan. Ei mielellään siis mollata kaikkea, mikä poikkeaa valta-ajattelusta ennen kuin meillä on varmuudella se oikea tieto hallussamme. Näissä perspektiiviasioissakin on kyse yhteisen terminologian puutteesta eli arkiajattelun ja koulussa opitun suhteesta. Itse asia on varmaan kohtalaisen selvä jo kaikille ja tuskin pääsee tuhoamaan varkain kenenkään valokuvaustyösuoritetta.
Vs: Suosituimmat polttovälit Kukapa noin vakuttavasti esiintyvää kaveria mollaamaan rupeaisi.... http://fi.wikipedia.org/wiki/Kauko_Niem ... eminen.jpg"]http://fi.wikipedia.org/wiki/Kauko_Nieminen#mediaviewer/File:Kauko_Nieminen.jpg
Vs: Suosituimmat polttovälit Itse asiassa tunsin Kaukon hyvinkin joskus 80-luvulla. Silloin hän oli parhaassa terässään, ja kulki mm. yliopiston kuppiloissa kauppaamassa kirjasiaan. Kun itsekin julkaisin niihin aikoihin kirjoja luonnontieteeseen liittyen, innostui Kauko vilkaaseen sähköpostivaihtoon, taisipa houkutella jäseneksikin perustamaansa yhdistykseen - oliskohan se ollut "Suomen eetteritutkimusseura" tai joku sen tapainen. Kaukon(kin) perusongelma oli perustietojen täydellinen puuttuminen, ja toisaalta kielitaidon puute - hän oli täysin suomenkielisten julkaisujen varassa. Hauska tyyppi, tavallaan, ja ihailtava uskossaan omaan asiaansa ja tarmossaan sen ajamisessa. Mitenkään mollaamatta; surullinen totuus on, että hänen juttunsa menevät enemmänkin sinne mielenterveystoimiston toimenkuvan puolelle kuin luonnontieteen piiriin.
Vs: Suosituimmat polttovälit Kieltämättä Kaukolla oli kyky yhdistellä varsin laaja-alaisesti ilmiöitä , mutta kuten jo tuli sanottua. Tiettyjen lähteiden mukaan Einsteininkaan älykkyys ei näkynyt formaalisissa älykkyystesteissä (normalisoidut testit eivät toki mittaa ilmiöitä, joita eivät tunne), vaan hän oli hyvin lähellä keskivertopulliasta ja ennen työskentelyään patenttivirastossa, ei myöskään hänen opiskelutuloksissaan ollut mitään mairittelevaa. Jälkikäteen tuskin kukaan kuitenkaan pystyy kiistämään hänen vahvuuksiaan spekuloida asioilla, joista ei ole konkreettista varmuutta tai tieteellistä näyttöä ja silti luomaan aukottoman järjestelmän, joka jatkoi siitä, mihin sen aikainen tiede jäi.
Vs: Suosituimmat polttovälit Luulin olevani jo vanha mutta jos Kauko vielä vaikuttaa maan päällä niin olenkin nuori mies Parhaimmillaan kun Kauko oli terässä niin keskustelut olivat viihdyttäviä. Usko oli vahva ja jutut hienoja. Myöhemmin on tainnut ote lipsua, mitä ymmärsin lyhyellä googlauksella.
Vs: Suosituimmat polttovälit Ne joilla on joku vanhempi Leica voisivat kokeilla onko etsimen näkymä saman "suuruinen" kuin sen vapaan silmän näkymä kun käytössä on 50mm objektiivi. Itse katselin muutamien SLR runkojen kanssa, ja vaikuttaisi kuin vastaava näkymä syntyisi vasta 60+ polttoväleillä.
Vs: Suosituimmat polttovälit Eri Leica M malleissa käytetyt etsimen suurennukset 0.92×, 0.85×, 0.72×, 0.68x tai 0.58× Eli kaikki nuo pienentävät näkymää. Leicassa objektiivia vaihdettaessa bajonetin kaiverrukset ohjaavat näkyville erilaisia helokehiä. Kameran rungossa on myös käyttövipu, jolla helokehä voidaan vaihtaa. Etsimen suurennus säilyy vakiona. Etsimessä on myös etäisyysmittari. Vanhemmissa Leica LTM malleissa eri objektiiveille on erilliset varustekenkään kiinnitettävät etsimet tai etsin, jossa on eri polttoväleille erilaisia rajausmaskeja. Rungon oma etsin on käytössä vain 50mm objektiivin kanssa. Se pienentää paljon (IIIf 0,5x). Rungossa on etsimen lisäksi erillinen okulaari etäisyysmittarille (IIIf etäisyysmittarin suurennus on 1,5x).
Vs: Suosituimmat polttovälit Tuossahan tuota tietoa tuli runsain mitoin, mutta se fyysisen näkymän (etsin/vapaa silmä) vertailua ei tuo auttanut, ei ainakaan minun tietämyksellä arvioituna.
Vs: Suosituimmat polttovälit No tuon 0,92 M3 etsimen suhteen jotkut sanovat oppineensa katsomaan siten että molempien silmien kuva yhdistyy. Itse olen joskus asiaa vain äkkiä kokeillut ja totesin sen olevan mahdollista mutta tuntui että sitä piti tietyllä lailla pinnistellä. ed. Mitä siinä tapahtuu, on sukua karsastuksen "ohjelmalliselle" (aivot) korjaamiselle tai sille kuinka koetilanteessa jossa pidetään kuvan nurinpäin kääntävää optiikkaa, jossain vaiheessa kuva kääntyy oikeinpäin. Bessa R3A ja R3M etsin on sen sijaan 1:1 ja siinä katsomiskokemus ihan lepää molemmat silmät auki.
Vs: Suosituimmat polttovälit Esimerkkinä vaikka (oma) Leica IIf. Etsin näyttää maailman kutistettuna puoleen kokoon. Kuvat eivät siis yhdy päällekkäin vapaan silmän kanssa.