Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Suomen Pimiötaiteilijat ry & Mörk -pimiö [esittely]

Keskustelu osiossa 'Suomen Pimiötaiteilijat ry' , aloittajana jhaili, 26 Helmikuu 2017.

 1. jhaili

  jhaili Member

  74
  1
  8
  Suomen Pimiötaiteilijat ry on vuonna 2016 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on turvata analogisen mustavalkovedostustaidon säilyminen sekä ylläpitää ja kehittää pimiötyöskentelyn ja -taiteen perinteitä Suomessa. Yhdistys järjestää pimiötila Mörkissä aktiivisesti mustavalkovedostuskursseja ja muita alan tapahtumia.

  Suomen Pimiötaiteilijat toivottaa lämpimästi tervetulleiksi kaikki mustavalkovedostamisesta kiinnostuneet ammattilaiset ja harrastajat. Pimiötila on jäsenille käytettävissä ympärivuorokautisesti. Jäseneksi liittymiseen (http://pimiotaiteilijat.fi/jaseneksi) ei tarvita aiempaa vedostuskokemusta, vaan mukaan voi tulla helposti vaikkapa osallistumalla yhdistyksen kurssille.

  Pimiötila Mörk sijaitsee Vallilan Taiteilijatalossa osoitteessa Nilsiänkatu 11–13F, 00510, Helsinki (sisäänkäynti on Nokiantien puolelta, 3. krs.). Tila pitää sisällään itse pimiön sekä valoisan oleskelutilan.

  Pimiössä on kolme suurta allasta vesieristetyssä tilassa, jossa on lattiakaivo ja kohotettu lattia tulvakynnyksineen. Tilassa on kuusi ilmanvaihtokanavaa, joista kolme kehitysaltaiden yläpuolella. Pimiöstä on kaksi uloskäyntiä: valosulkukäytävä sekä varauloskäynti.

  Suurennuskoneet, 8 kpl:
  5 kpl 35mm ja 6x7cm negatiiveille
  2 kpl max. 4x5" negatiiveille
  1 kpl max. 8x10" negatiiveille

  Kaksi koneista (35mm/6x7cm ja 4x5") ovat erillisissä kopeissa, joissa vaikeampien negatiivien vedostus on mahdollista omassa rauhassa. Muut koneet on nostettu pyörillä varustetuille pöydille ja tila on siten muunneltavissa opetusta ja erilaisia tapahtumia varten.

  Valoisan tilan puolella sijaitsee vetokaappi, kuvien kuivausteline sekä kuvaprässi. Tuuletuksella, hanalla ja viemärillä varustettu vetokaappi on tarkoitettu kuvien sävyttämiseen sekä sellaisiin kemiallisiin kokeiluihin, joissa on tärkeää eristää kemikaalihöyryt pois muusta tilasta. Valoisalla puolella on myös oleskelutila, jossa on pieni keittiö ja säilytystilaa jäsenten vedostusmateriaaleille.

  http://pimiotaiteilijat.fi/

  Puheenjohtaja
  Jenni Haili
  jenni.haili(a)gmail.com
  050 543 4809

  Varapuheenjohtaja
  Pietu Pohjalainen
  ppohja(at)iki.fi
  044 333 5640

  Toiminnanjohtaja ja rahastonhoitaja (jäsenasiat)
  Natalia Kopkina
  nkopkina(at)gmail.com
  040 760 1545

  Työmestari kevät/kesä 2017
  Petri Koskensalmi
  petri.koskensalmi(at)gmail.com
   

  Liitetyt tiedostot: