Vs: Studiosetti Tärkeintä on huomata, että nuo wattisekunnit on aika käyttökelpoisia kuitenkin. 1200 Ws salama on tehokas, 100 Ws ei. Tuo pätee vaikka olisi pientä heittoa siinä paljonko valoa saadaan per Ws. GN on aika käyttökelvoton ellei tosiaan ole räiskimässä suoraan päin salamalla.
Vs: Studiosetti Tjaa, Ws ei kerro puolestaan mitään siitä, paljonko valoa on metrin päässä, mutta ohjeluvun voit määritellä jokaisella heijastimelle erikseen.
Vs: Studiosetti Mutta kun sitä ei tarvitse tietää jos on digikamera tai edes valotusmittari. En pystyisi kuvitella tekeväni hommia jos pitäisi olla taulukoita joka valonmuokkaimelle ja mittanauha kädessä. Ja auta armias jos valoa suuntaisi vähän kohteen "ohi"... Minulla on eri tehoisia salamoita, mutta kyllä minä aika hyvin perstuntumalta osaan sanoa mikä salama riittää mihinkin.
Vs: Studiosetti Niinhän ne onkin, jos digikameralla kuvaa. Mittarini on kerännyt pölyä hyllyllä digiaikaan siirtymisen jälkeen. Voisin esittää kysymyksen: Milloin joku teistä on viimeksi laskenut jotain käyttäen ohjelukua? Wattisekunnit taas on hyvä lukea salaman kyljessä että voi arvioida mihin salaman tehot riittävät
Vs: Studiosetti Tuo studiosettihomma on kyllä tosi kaksipiippuinen homma. Piuhojen perässä käytettävien salamoiden kanssa ei välttämättä ulkona ole kovin mukava toimia. Onhan toki akkuja joilla saa salaman kuin salaman toimimaan metsässäkin. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... ttava-akku"]http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44927/ckdtt/Tronix-Explorer-XT-SE-kannettava-akku Mutta silti on toisaalta tuo kuljetettavuus yms, jotka pikkusalamoilla ovat huomattavasti kätevämmät. Eli keikkasalamaksi itselläni on pikkusalamoita, mutta sisätiloissa käytän usein Bowenseja. Keikkavärkeiksi saa halvalla esim. noita Yongnuon YN 560-III värkkejä. Jos on vähän enemmän rahaa, niin Godoxin Witstro AD 360/180 settejä peliin Haku - Digitarvike.fi