Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Sovitteita

Keskustelu osiossa 'Optiikat' , aloittajana Johannes, 4 Syyskuu 2020.

 1. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 096
  213
  63
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 470
  593
  113
 3. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 096
  213
  63
  Monet halvoista sovitteista ovat "varmuuden vuoksi" aavistuksen verran liian ohuita. Esimerkiksi minulla oleva Leica M -> μ4/3 on liian ohut, jotta tarkennuksen voisi tehdä arviolta objektiivin etäisyysasteikon mukaan. Äärettömään asetettuna tarkennus on huomattavasti yli äärettömän. Laatusovitteissa, kuten Novoflex tai Metabones, tätä ongelmaa ei ole. Kannattaa siis heti ostaa se hyvä, eikä ensin halpaa ja sitten vasta hyvää.
   
  Est tykkää tästä.
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 470
  593
  113
  Joo on nähty reilustikin liian ohuita. Hyvällä säkällä rakenne on sellainen että voi itse säätää: ruuveja auki ja shimmiä väliin. Laatusovite on kuitenkin hieman vaikea käsite, että mitä siihen kelpuutetaan. Laittaisin Voigländerin kuitenkin Novoflexin rinnalle. Metabones hiukan epäilyttää - sen markkinointi on kyllä tehokasta. Saattaa ollakin.

  Nykyään tuntuu löytyvän keskihintaistakin kelpo tavaraa ja nämä on usein (mitä ilmeisemmin) samalta valmistuslinjalta halvimpien kanssa. Ero on tuotemerkissä ja kenties laaduntarkkailussa.

  Halvassa on se käytännön järki, että pääsee kokeilemaan ylipäätään koko idean mielekkyyttä. Että oliko se objektiivi nyt sellainen jota tulee uudessa rungossa todella käytettyä. Onko mitoitukset oikeat ja istuuko suorassa tai löystyykö kiinnitys äkkiä käytössä ovat kaikki helposti todettavia vikoja eikä onneksi mitään mystiikkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23 Syyskuu 2020
 5. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 096
  213
  63
  Minulla on kokemusta ainoastaan halvoista kiinalaisista sekä Novoflexistä ja Metabonesta. Nimeltä mainitut ovat molemmat sekä viimeistelyltään että ominaisuuksiltaan parasta laatua. Uskon kyllä, että Voigtländer on samaa tasoa.
   
 6. Discordianist

  Discordianist Member

  276
  15
  18
  Itse käytän peilittömällä sovitteita käytännössä kaiken aikaa. Leica M-lasit ja Nikon F-lasit nokalla, lähinnä leican 90mm summicron ja nikonilta 135mm f2.8 sekä 105mm f2.5. Riippuen mitä hakee. Manuaalitarkennus on aikalailla aina ollut se miten oon tottunut työskentelemään. Omistan toki nikonin runkoon 24-70 af-s G ED lasin ja 200mm f2.0 af-s G lasin mutta niitä käyttää lähinnä kun on kiire tai joutuu kuvaamaan muualla kuin studiossa muuttuvissa olosuhteissa. Toisaalta oma kuvaaminen on pääasiassa muotokuvaa ja isolta osin studiossa tai muutoin tilanteessa missä ei ole kiire joten manuaalitarkennus toimii hienosti. Liikkuvaa kohdetta en mieluusti kuvaa manuaalitarkenteisella.

  Itseasiassa kun lähden kotoa ja otan mukaan pienen kameralaukun ei siellä ole muuta kuin panasonic s5, leica 90mm summicron f2.0 ja leica 35mm summicron f2.0 (leica m - leica l adapterit on käytännössä kiinteästi kiinni noissa objektiiveissa, noita adaptereita on jokaiselle linssille omansa ni ei tartte vaihdella). Ehkä pitäisi joskus ostaa digileica ni voisi käyttää noita natiivistikkin muutoinkin kuin silloin kun tahtoo kuvata filmille.

  Vielä kun jostain löytäisi sovitteen järjelliseen hintaan ja euroopasta millä saisi contax rf lasit kiinni L-bajonettiin, tai vaikka m-bajonettiin.
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 470
  593
  113
  @Discordianist

  Millaista blurria sun Summicron-M35 saa aikaan Panan kinokennon laidoilla? Mikä versio?

  Olisi kiinnostavaa nähdä kohtuullisen suuria esimerkkejä. Jossain, ei välttämättä tässä.
   
 8. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 470
  593
  113
  Mikä Kiinassa mättää? Joku toinen ne sieltä Eurooppaan tuo sitten kuitenkin.

  Contax RF:stä en osaa sanoa juuri mitään, mutta LTM ja M kiinnitykseen sitä näkyisi ainakin olevan olemassa: adapter contax rf to leica m | eBay
  (lisäsin kuvan yhdestä ilmoituksesta. En todellakaan tunne tätä järjestelmää.  Mitähän kaikkea saa nykyään Venäjältä tai Ukrainasta? Liittyikö myös Contax kopioituihin järjestelmiin Neuvostoliitossa sodan jälkeen? Nykyään jotkin tehtaat siellä jatkavat ja monenmoista valmistavat. Itsekin hankin Hasselblad to Nikon tilt-sovitteen.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 12 Lokakuu 2021
 9. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 096
  213
  63
  Neuvostoliitto vei tehtaan mennessään sotakorvauksena. Ensimmäisiin Kiev-kameroihin käytettiin Contaxin jäljellä olevia alkuperäisosia.
   
 10. Discordianist

  Discordianist Member

  276
  15
  18
  Laitan esimerkkejä jossain kohtaa kuvafoorumille. Laidoilta pehmeää aina johonki f8:iin asti ja vignettiä kevyesti. Kuitenkin täysin käyttökelpoista. Omani on v2 jonka ostin filmi leican kaveriksi joskus vuosikausia sitten.
   
 11. Discordianist

  Discordianist Member

  276
  15
  18
  Ainoastaan Kippon taitaa tehdä sovitetta jossa on sekä sisäinen että ulkoinen bajonettikiinnitys ja hintaa on yli 350dollaria. Mikä on sovitteelle jota lähinnä käyttäisi satunnaisesti, kun tahtoo vintage fiilistellä linssejä joista pidän filmillä kuvatessa, vähän liikaa. Omistan neljä linssiä ja Contaxin II:n ja se painaa sen verran pieneksi kamerarungoksi et harvemmin tulee sillä kuvattua. Linsseistä kaksi on zeissia ja kaksi venäläisiä jupiter ihmeitä. Kaikki piirtää ihastuttavasti, muttei ehkä ole ainakaan vielä tuon sovitteen hinnan arvosta tulossa käyttöön. Jos löytyisi jostain satkulla tai alle sovite ni voisi osta leikkimistä varten.
   
 12. canonmk4

  canonmk4 Active Member

  684
  173
  43
  kyllä noita sovitteita löytyy halvemmalla Jenkeistä 10 eurosta lähtien,lähetys kestää alle pari viikkoa, pari kuvaa, nämä on ulkoisia sovitteita esim.Jupiter 4/13,5 ja 2.8/35 (Nikon S)käyttää näitä, sisäisiä sovitteita optiikkaan 2/5cm löytyy itärajan takaa missä sovite on pääsääntöisesti tehty Kiev kameran bajoneetista, ovat vähän viimeistelemättömän näköisiä ja kalliimpia. IMG_9237 (2).JPG IMG_9240 (2).JPG
   
  Mirrored tykkää tästä.