Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Sony rx100 III vai Fujifilm X100S

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana keegan, 22 Maaliskuu 2019.

 1. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 374
  83
  48
  Päivää
  Tiedän että nämä ovat varsin erilaisia kameroita spekseiltään ja luonteeltaan. Ne ovat aika samoissa hinnoissa käytettynä. Harkitsen puolivakavissani jompaakumpaa lähinnä kaupunkikävelykameraksi.
  Millaisia kokemuksia teillä on yhdestä tai toisesta tai molemmista? Onko jotakin erityisesti huomioon otettavaa, varottavaa, kehuttavaa? Tämä siis luultavasti tuollaisessa kevyessä käveleskelyssä korvaisi täyskennoisen digijärkkärin mutta ei filmikameroita.
  EDIT Typo korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 2. Matero

  Matero Member

  83
  17
  8
  Minulla on kummatkin tai oikeastaan Sonyn Rx100 IV ja Fuji x100s. Sonyn kamerasta jo toinen yritys. Alkuperäisestä RX100:sta puuttui etsin kokonaan, ei sopinut minulle. IV:ta opettelin huolella käyttämään ja sain kivoja kuvia joista itse tykkään. Pieni koko, joten ei mitään tekosyytä jättää kameraa kotiin. Mutta, mutta, se ergonomia. Ei sovi minulle sitten kuitenkaan. Liian pieni kankeille sormillani, etsimen nostaminen käyttöön ja sulkeminen alkaa nopeasti ärsyttää. Vanhan liiton miehenä en ’takaikkunalla’ osaa kuvata, etsin se olla pitää. Objektiivin ympärillä oleva kiekko jolla tehdään säätöjä riippuen kuvausohjelmasta on ideana kiva, en vaan tykkää käyttää.

  Fujista tykkään enemmän. Klassinen muotoilu ja design, helppoa saada sellaista jälkeä JPG:sta mitä haluaa. Jälkikäsittelyn vähäisyys on plussaa. Toisaalta Fujin Raw:ta joutuu vähän opettelemaan että saa kivaa jälkeä vaativimmista valotusolosuhteista. En vaan jaksa.
  Sisäinen ND suodin on plussaa. Kaiken kaikkiaan tykkään Fujista paljon kävelykamerana.

  Mutta kameroita on itsellä ihan liikaa ja molemmat myynnissä. Vink, vink ;)
   
 3. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 374
  83
  48
  Kiitos kommenteista, ne ovat hyödyksi. Fujista näytti todellakin olevan täällä parikin myyntitarjousta, nähdäkseni eivät olleet Materon nimimerkillä, ehkä olin vain huolimaton.
   
 4. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  417
  429
  63
  Fuji wins hands down.
  Blew me away
   
 5. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 374
  83
  48
  Kiitos.
   
 6. Matero

  Matero Member

  83
  17
  8
  Juu, en vielä ole ehtinyt laittaa ilmoitusta. On laiskottanut :s
   
 7. Jaakko

  Jaakko Active Member

  1 086
  0
  36
  Hommasitko jomman kumman kevyeen käveleskelyyn?
   
 8. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 374
  83
  48
  En ole vielä. Yhden mahdollisesti voin ostaa. Se olisi tuo Fujifilm x100s. Niitä kyllä näyttää ipeissä jonkin verran tulevan ja menevän.
   
 9. Jaakko

  Jaakko Active Member

  1 086
  0
  36
  No se varmasti on hyvä vaihtoehto. Minä kannan mukanani tuota Fujifilm X100T -kameraa, ja jos haluan jotain vielä pienempää, kulkee mukana Fujifilm XF10. Menee vaikka farkkujen taskuun.