Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Sony A7II --->> vaihto Sony A7r II:een, kannattaako?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Vasamatti, 11 Huhtikuu 2022.

 1. Vasamatti

  Vasamatti Active Member

  699
  152
  43
  KYSYMYS: Minulla kakkosrunkona Sony A7II, shuttercount n 12k. Nyt olisi tarjolla Sonyn A7r II, sc n 30k, siisti kuin mikä, hp 850€.
  Kannattaisiko vaihtaa? - Mitkä seikat puoltaisivat vaihtoa noin "pähkinän kuoressa" kerrottuna? - Pääasiassa kuvaan kaikkea maan ja taivaan välillä, en oikein koskaan urheilua tms.
  Ainakin "nopeammat" muistikortit pitäisi kaiketi hankkia?
  Please help me...
   
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 470
  708
  113
  Mikä se ykkösrunko on? Onko tuollaiset +40Mpx kennon tiedostot noin muuten tuttuja?

  Noin yleisesti korttien koko tavallaan puolittuu jos tiedostot kasvaa tuplaksi. Kortin nopeus vaikuttaa kuvatessa ainakin puskurin täyttymiseen sarjoissa, mutta pakollista ei ole käyttää nopeampia kortteja.

  Mut varmaan tarttis olla joku sonyspesialisti vastaamassa.

  Kortilta siirto tietokoneelle voi käydä myös pitkäksi jos on isohko kortti täynnä. Siinä tulee piuhat ja liitännät ja lukijan ominaisuudet myös mukaan ja kortin lukunopeus ei siis aina olekaan pullonkaula.

  Mut nyt pitäisi olla korttispesialistikin. Niissä on kuitenkin kirjoitus- ja lukunopeus erikseen ilmoitettu. Semmoisen sivuston muistan jossa on testattu eri rungoilla mm. puskurin täyttymistä käytännössä erilaisin kortein. Nopealla kortilla (kirjoitusnopeus) pystyy siis yleensä ottanaan pitemmän sarjan täydellä kuvausnopeudella koska kamera alkaa siirtämään kuvia kortille jo sarjan alkaessa. Puskuri on siis kameran oma työmuisti. Muistelemani sivusto auttaa valitsemaan kameraansa omaan käyttöön riittävät kortit. Kai se vielä on olemassa?

  (Niin ja videoon on kanssa omat vaatimukset korteille.)

  Edit. megapikselin lyhenne
   
  Viimeksi muokattu: 13 Huhtikuu 2022
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 470
  708
  113
  Eikö mallit ole pitkäkti samanlaisia, jolloin puoltavaksi jäisi ainoastaan tiheämpien pikselien tarve kennoon, mutta onko sitä? Niistä on myös haittoja.

  Muuten, eikö ainakin akuissa tapahtunut selvää parannusta kolmosversioihin?
   
  Viimeksi muokattu: 12 Huhtikuu 2022
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 470
  708
  113
  Hyvä keskustelu! :p

  Ei kun oikeesti, huomasin saman aloituksen digicameranetissä. Siellä kukaan ei kysellyt 42Mpx tarpeen perään mutta mainittiin että vaihdon etuna olisi kuvanlaatu.

  Näkäjään isompi kuva käsitetään joskus synonyymiksi paremmalle laadulle. Asia ei ole niin yksioikoinen ja on myös kuvien käyttötavasta kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 13 Huhtikuu 2022
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 470
  708
  113
  Photographic Dynamic Range versus ISO Setting

  Näkyy tuossa sentään ainakin ISO 640 ja eteenpäin olevan eroa dynamiikassa. Joten ymmärrän paremmin tuota "kuvanlaatu" -sanomaa. Ei pelkästään pikselimäärästä siis.
   
  Viimeksi muokattu: 14 Huhtikuu 2022
 6. Vasamatti

  Vasamatti Active Member

  699
  152
  43
  Ok, ihan mukavaa pohdiskelua...kiitos! - Aion vaihtaa tuon A7II:n lähiaikoina ja hylkäsin tuon käytetyn A7rII vaihtoehdon kokonaan pois kuvioista. Uusi tulee olemaan A7III tai IV. - Itselläni tuo liika pohdinta saattaa viedä metsikköön, kun monessa kohdin erot ovat hyvinkin pieniä, jolloin käytännössä niiden merkitys jää usein vähäiseksi; kaiken lisäksi kun en ole mikään alan ammattilainen - innokas harrastaja vain.
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 470
  708
  113
  Kun nykypeilittömillä akkuja saa ladata tuplasti verraten peilikameroihin, tuo akkutyypyn muutos Sonylla kakkos- ja kolmosversioiden välillä voi olla selkeä ja kaivattu?

  Oma kokemus akuista ja lataamisesista on Nikon Z6 ja Z5 vs Nikon D750 ja D810. Näihin sopii samat akut.
   
  Viimeksi muokattu: 14 Huhtikuu 2022