Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Sony A73 + Commlite ENF-E1 Pro + Nikkorit = Ongelmia

Keskustelu osiossa 'Optiikat' , aloittajana jeppe2, 13 Syyskuu 2018.

 1. jeppe2

  jeppe2 Member

  111
  1
  18
  Olenko ainoa jolla pahoja ongelmia Nikkor-objektiivien käytössä Sonyn A7 iii -rungon ja Commlite ENF-E1 Pro (V06) -adapterin kanssa?

  V06 pitäisi olla uusin versio, mutta ei virallisesti vielä tue tuota A7 iii -runkoa.

  Ongelmat seuraavanlaiset:
  • Kaikki alla mainitut objektiivit: Monesti objektiivi täytyy irroittaa ja kiinnittää uudelleen, jotta automaattitarkennus alkaa toimia (tämä ainakin lienee yleinen ongelma adapterien kanssa). Stillejä kuvatessa aukon säätö ei vaikuta etsinkuvaan, vaan aukko himmenee vasta kuvaa otettaessa. Videotilassa automaattitarkennus vain sahaa päästä päähän tarttumatta mihinkään.
  • Nikkor AF-S 14-24 mm f/2.8G: Ei automaattitarkennusta. Tarkennus liikahtelee päämäärättömästi aavistuksen edes-takaisin kun painaa AF-ON-nappia.
  • Nikkor AF-S 24-70 mm f/2.8G: Hidas hakemaan automaattitarkennusta.
  • Nikkor AF-S 70-200 mm f/2.8G VR: Hidas hakemaan automaattitarkennusta. Kun liipasimen painaa puoliväliin alkaa ilmeisesti kennon vakaaja toimia ja kumoaa objektiivin vakaajan vaikutuksen aiheuttaen tärinää kuvaan. Kun liipasimesta hellittää tärinä häviää ja etsinkuva vakautuu.
  • Nikkor AF-S 200-500 mm f/5.6E VR: Kun liipasimen painaa puoliväliin alkaa ilmeisesti kennon vakaaja toimia ja kumoaa objektiivin vakaajan vaikutuksen aiheuttaen tärinää kuvaan. Kun liipasimesta hellittää tärinä häviää ja etsinkuva vakautuu.
  • Sigma 50 mm f/1.4 EX DG HSM: Töksähtelevä automaattitarkennus (etenkin AF-C-tilassa).
  Ironista on se että tuo 200-500 toimii noista parhaiten, vaikka adapterin yhteensopivuustaulukon mukaan siinä olisi heikoin toimivuus automaattitarkennuksen suhteen.

  Onko adapteri susi vai ainoastaan vailla tulevaa firmispäivitystä? Miten ko. lasit on toimineet muissa rungoissa (A7R3, A9)?
  Jos lasit menee vaihtoon niin mitä 200-500 millisen tilalle on tarjolla Sonyn E-mountiin?