Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Sony A7 sarjan af-adapterit

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana linnuke, 3 Elokuu 2019.

 1. linnuke

  linnuke Member

  73
  3
  8
  Kyselisin tekeekö noilla AF-adaptereilla mitään, tarkkuus/nopeus, houkutus uudempaan runkoon (käytössä Nikon D3s) suuri, ja käytettynä nuo a7 eriversiot edukkaita, vai meneekö virittämiseksi jossei hommaa vastaavasti merkin optiikkaa

  yst terveisin JLintu
   
 2. pvalila

  pvalila Member

  40
  0
  6
  Aihe kiinnostaa minuakin. Voisin kuvitella, että erityisen hyvin toimivat Sonyn omat A-mountin sovittimet ja monet Minoltan vanhat AF-lasit ovat hinnan ja saatavuuden puolesta mielenkiintoisia. Googlaa Minolta colors...
  Rungoksi kannattanee valita A7 mk2 tai parempi, siis runkovakaajalla varustettu malli.
   
 3. Jsaasta

  Jsaasta Ylläpidon jäsen

  1 708
  50
  48
  Ei kyllä tee mitään. AF hidas ku mikä.
   
 4. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 698
  100
  63
  Stillkuvauksessa osa toimii, osa ei. Videokuvauksessa Sonyyn kannattaa hommata suoraan natiivilasia jos automaattitarkennus on tärkeä.

  Omat kokemukset stillpuolelta muutamalla erilaisella Sonylla. Huom: A7 III ja IV malleista ei ole kokemuksia, niissä saattaa AF pelata paremmin kuin kakkossarjassa ja A6300 aikaisissa rungoissa joilla olen näitä testaillut.

  Sigma MC-11 uudehkolla firmwarella ja Sigman ART + Canonin L-sarjan lasit toimii yhdistelmänä kohtuu hienosti, kunhan A7 sarjalaisessa on phase detect af. Esim Sony A7 II kanssa tarkennus on yllättävän nopea (lue: lähes yhtä nopea kuin natiivilaseilla) kun nokalla on sopiva lasi. A7S II kanssa ei taas tarkennus toimi käytännössä ollenkaan, koska tuossa rungossa on pelkästään kontrastiin perustuva AF. Olisikohan siitä vuosi kun MC-11 firmware päivittyi niin että tarkennus alkoi yleensäkään toimimaan, eli kannattaa päivitellä.

  Metabones adaptereissa voi taas vaihtaa moodia niin että teoriassa tarkennus toimii myös A7S II rungossa, käytännössä tarkennus on tuolla niin hidas ja epäluotettava että manuaalitarkennus on huomattavasti parempi vaihtoehto.

  Yongnuo, Commlite yms lupailevat että kaikki toimii, mutta käytännössä toiminta on niin hidasta ja epävarmaa että manuaalitarkennus on ainoa vaihtoehto. Esim. Yongnuon adaptereilla voi odotella kirjaimellisesti kymmenen sekuntia kun runko sahaa tarkennusta edestakaisin ennen kuin lukittautuu väärään kohtaan.