Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Sony 16-70 mm f/4 -kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Optiikat' , aloittajana anntolon, 7 Elokuu 2018.

Tags:

Sony 16-70 mm f/4 – uhka vai mahdollisuus?

 1. Uhka

  50,0%
 2. Mahdollisuus

  50,0%
  Sony Vario-Tessar T* E 16-70 mm f/4 ZA OSS

  Onko ihmisillä kokemuksia kyseisestä objektiivista? Ostin viime viikolla Rajalasta käytettynä a6500:n kaveriksi. Viikonlopun ajan ihmettelin epätarkan ja suttuisen näköisiä kuvia, maanantaina kävin testaamassa kahta muuta yksilöä ja edelleen sama juttu.

  Varsinkin aukolla 4 kaikki terävyysalueen ulkopuolella näyttää heilahtaneelta. Kirkkaassa valossa otetuista kuvista osa näyttää siltä, kuin olisi hierottu voita linssin pintaan. Jäämällä 5.6:een tilanne paranee hieman, mutta jälki ei mielestäni missään nimessä näytä tonnin objektiivilta.

  Arvostelujen perusteella yleinen mielipide tuntuu olevan, että tästä lasista on huima määrä maanantaikappaleita liikenteessä. Onko täällä foorumilla kokemuksia asiasta?
   
 1. Perzzza

  Perzzza Member

  114
  1
  18
  Huomiota herättävä juttu tämä. Voisitko pistää kaksi esimerkkikuvaa näytille samalla kertoen mitä suljinaikaa, aukkoa ja ISOA niissä käytit. Vähän saisi osviittaa tästä ongelmasta.
   
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  Ilmoita heti kauppaan havainnostasi. Vaikka käytetyn takuuta olisi jäljelläkin, ei sen kaltaisessa yhteydenotossa kannata vitkastella. Ehdit silti tutkia mistä kiikastaa ennenkuin toimitat sen takaisin.

  Perzzza ehdotti asiaa. Muuten tästä ei tule mitään täällä. Markkinatilanne on vieläpä sellainen, että huhuja riittää ja osa niistä on valeita. Kun suurilla firmoilla on tärkeät ajat, kaikki keinot on käytössä. Kuvat esiin siis.
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  Ei se mitään uhkaa. Siksi laitoin mahdollisuuden. :D Olisiko pitänyt laittaa uhka jos en luota Sonyyn? DC.netissä on raportoitu kauhukokemuksia huollosta ja asiakaspalvelusta.
   
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  Ei näitä ole mieltä sanallisesti vertailla. Jokainen näkee ja arvottaa omalla tavallaan. Toiselle sekunda ja palautettu on toiselle oikein hyvä. Kuvia kannattaa näyttää ja vertailla.

  Miten noi Rajalan käytetyt oikein on palautettavissa? Kivijalasta ostettuna ei taida olla edes uusissa kaupanpurkuoikeutta? Vain jokin helkkarin takuu kuin se jotain lohduttaisi että pitää odottaa korjausta tai jopa tapella siitä onko vikaa vai ei.
   
 5. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Lienee neuvottelukysymys.

  Se on hyvä sisäistää, että käytettyjen objektiivien markkinoilla on liikkeellä kaiken maailman kiertopalkintoja. Sen takia ei kannattaisi mitään ostaa muuten kuin sopimuksella, että kokeilen pari päivää, minkä jälkeen päätän lopullisesti. Ainakin vakioasiakkaalle tuo on mahdollista useimmissa muissa liikkeissä, mutta Rajalasta en menisi takuuseen.

  Kiinnostaisi kuulla miten tämän kanssa kävi.
   
 6. klaus

  klaus Member

  74
  0
  6
  anntolon, onko ongelma ratkennut? Itsekkin olen harkinnut ko. lasia.