Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Singaporesta ostaminen

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Markus Hautaniemi, 13 Huhtikuu 2005.

 1. Markus Hautaniemi

  Markus Hautaniemi Active Member

  1 263
  0
  36
  Tuttavani on lähdössä Singaporeen lähiaikoina. Hänen on tarkoitus tuoda sieltä minulle joku kamera. Mistä liikkeestä / paikasta kamerat kannattaa ostaa? Myykö joku liike käytettyjä kameroita?
   
 2. VesaM

  VesaM

  23
  0
  0
  Singaporesta voi saada kuvauskalustoa jonkin verran Suomen hintoja halvemmalla, mutta se vaatii pitkää pinnaa, tinkimistaitoja ja käteistä.

  Fotoliikkeillä tuntuu olevan siellä yhteinen varasto / kauppakeskus; kun yhdestä tiedtustelee hintaa niin kaikki muut tietävät jo millä hinnalla on koitettu myydä. Hintalappuja ei ole (siis kamerakaupoissa, muualla hinnat on aika hyvin esillä) ja myyjä ravistaa hinnan hihasta, paljon tingittyyn hintaan ei aina "yllättäen" sisällykkään, laturia, akkuja jne. (vaikka harvalla on myynnissä paketteja joissa näitä ei olisi.

  Ostamisesta:
  Useammassa paikassa on suositeltu Sim Lin Squarea (vai mikä sne nimi kytännössä olikaan). Sen kauposta löytyy valikoimaa (olipa erään kaupan hyllyllä Canon 50mm f1.0 USM laatikkokin).

  Oman (ymmärrettävistä syistä rajallisen) kokemuksen mukaan kelvollinen uusien välineiden valikoima löytyy eri puolilta "keskustaa". Ostopaikkaa tärkeämmäksi huomasin ostoajan: illalla oli vaikeampi saada aikaiseksi hyvää kauppaa ja kunniallinenkin liike olisi lyönyt mielellään "vahingossa" väärän hinnan kassaan. Pitävät usein tapana kortilla ostettaessa maksattaa kortin povikan ostajalla (esim. 4.6% lisää hintaan).

  Eli ohjeena ystävälle:
  Luotaa valikoima edellisenä päivänä.
  Käy eri keskuksissa.
  Osta aamupäivällä.
  Päätä etukäteen mikä laite ostetaan.
  Katso että lyöty hinta = sovittu hinta.

  Jos jonkun "natiivin" saa houkuteltua tinkaamaan hinnassa pääsee keiketi paremmalle tasolle. Lisäksi maailman suurin tietoverkko mainitsi käytettyjäkin myvän liikkeen, mutta tiukkaan rajatun matkaohjelman puitteissa sitä oli vaikea löytää (= en ole varma löytyykö sitä oikeasti).