Valovoimainen zoomiksi. Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Review Tästä on puhuttu hämmästyttävän vähän: Sigma AF 50-150mm f/2.8 EX DC OS HSM (DX) - Review / Test Report
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Tarkennusongelmia suurilla aukoilla. Tulee tuosta USB dock asemasta mieleen lähinnä "me nyt tehtiin tää suurinpiirtein niin saa itse säätää loppuun" Tuohon hintaan toivois sen olevan kohdillaan jo tehtaalta..
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Itse koen tuon merkittävimpänä uutena ominaisuutena vuosiin objektiiveihin. Varsinkin tarkennusalueen rajoittimen säätömahdollisuus on erittäin hyvä ominaisuus. Jos vaikka haluat kuvata muutaman metrin päässä lentäviä hyönteisiä niin voit rajoittaa tarkennusalueen vaikka välille 1,5-4 metriä. Tarkennus ei enää sahaa koko aluetta laidasta laitaan ja todennälöisyys onnistuneelle kuvalle paranee aika paljon. Harmillisesti 180mm OS makrossa Sigmalla ei (vielä) ollut tuota USB-porttia.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Mielipiteensä voi toki muodostaa asenteelliseen mutuun tai vaikka Dpreview:n pikselipiipertäjäpapiston liturgiaan perustuen, mutta todellisuudesa tuo linssidokki on sellainen systeemi, josta Canikonkin on varmaan kateellinen. Ainakin niin kauan kuin tekevät peilijärkkäreitä. Niin ja eikös ainakin osassa Canoneitakin ole jo jonkinlainen kalibrointimahdollisuus rungossa sen omille linsseille. Sigma vaan tarjoaa universaalia ratkaisua kameramerkistä tai -mallista riippumatta. Tuo tarve linssi- ja kamerakohtaiselle tarkennuksen kalibroinnille on just yksi niistä perusteista, miksi peilidigijärkkäreistä ollaan pikkuhiljaa siirtymässä peilittömiin. Mutta sitä lopullista siirtymää odotellessa ihan mielenkiintoinen ja tervetullut systeemi, ja tuo 18-35mm on muuallakin todettu oivaksi optiikaksi hintaansa nähden. Samoin kuin pari muutakin Sigman viimeaikaista tekelettä. Yksi vaihtoehto olisi varmaan tehdä homma perinteisesti kuten esim. Leitzilla, jolloin valovomimaisemmissa optiikoissa olisi selvästi erilainen hintalappu, mutta ei silti 100% takeita säätötarpeen poisjäännistä. Tuo USB Dockin lanseeraus ei ole mikään merkki keskimääräistä huonommasta laadusta, vaan paremminkin pyrkimyksestä sen kokonaissuoritteen optimointiin. Oli Dpreviewin papisto mitä mieltä vaan. Kelpais mokoma laajakanttizoomi mullekin, vaikken mikään himozoomailija olekaan.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Nii eika ekassa 120-300 f/2.8 OS versiossa.. uutta S mallia kuolaan. Ois ollu tarve tuolle saadolle.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä The 18-35mm isn't just sharp for a fast zoom; in terms of outright image quality, it's a match for many fast primes, even when shot wide open. Obviously, the restricted zoom range will have helped, but even so this is a considerable achievement on Sigma's part. The lens can more-or-less replace a set of primes across its range with minimal compromise in image quality. Aika paljon luvattu! Tämä siis ote tuosta Depreview'in testistä.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä 2 tarkennusvikaista sigmaa omistanut (50mm ja 30mm 1.4). Vika poistui vain vaihtamalla Nikonin tuotteisiin. Rungon hienosäätökään ei auttanut. Pitäis varmaan testata tuo uusi 30mm Art, näyttäis saavan 399e ja USB dockin kaupanpäälle.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä On kokemusta vain Sigma Arti 1,4/35. Tarkentaa aivan nappiin D7000 ja D700'ssa täydellä aukolla. Värimailmasta en aivan pidä. Poikkeuksena ja mutuna, kimpassa D700'n kanssa, kuin olisi saanut uuden tarkemman värikennon kameraan. Vanha AI-s 1,4/35 tuottaa upeat värit, mutta käsitarkennukseni menee usein pieleen, jos aukko > 5,6. Vähässä valossa valitsen kohdallaan olevan tarkennuksen. Kai sitten ollut onnea, josta en luovu. t. manual
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Sigma ei ilmeisesti ole saanut eri kameratehtailta apuja/lisenssejä optiikkojensa (sähköiselle) optimoinnille kutakin kameramerkkiä ja mallia varten erikseen, vaan homma on pitänyt toteuttaa nk. reverse engineering -periaatteella. Näin olin ainakin lukevinani jostain joskus, muistaakseni. Näin ollen tuo Sigman oma USB dock on omiaan auttamaan tuon ongelman minimoimisessa. Eli askel parempaan suuntaan joka tapauksessa. Nythän nuo uusimmat Sigman optiikat voi haluessaan vaihdattaa myös jollekin toiselle merkille sopivaksi, jolloin Sigma-lasejaan ei tarvitse vaihtaa, vaikka kamerarungon merkki vaihtuisikin. Siinä vaiheessa tuollainen erillinen USB-dockki muuttuu vaan entistä kätevämmäksi lisukkeeksi. En sano, että Sigman systeemi tai klasit olisivat parempia tai huonompia kuin vaikka Nikonin, mutta Sigman omista lähtökohdista ja optiikkakeskeisen bisneksen näkövinkkelistä tuo USB-kalibrointiyksikkö vaikuttaa ihan järkevältä uutuudelta. Monestihan ne putket vaihtuvat käytännössä harvemmin kuin ne digirungot. Tuolla Sigman systeemillä ei välttämättä olla enää niin sidoksissa vain yhteen kameramerkkiin tai runkoon. Lisäksi näyttäisi siltä, että nuo uusimmat Sigma-optiikat ovat tosiaan parantuneet laadultaan muutenkin, joten omat ennakkoluulotkin ovat vähentyneet selvästi aiemmista.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Tuo ART objektiivien kiinnityksen vaihto-ominaisuus on kerta kaikkiaan loistava juttu, tällä keinoin Sigma kerää varmasti itselleen lisää asiakkaita. Tajuaisipa Tokina ja Tamron saman jutun.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Heh, huvittavasti tosiaan sanottu, kun kaikki tiedämme, että Tamronilla oli pisimpään oma Adaptall-systeeminsä
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Juurikin...jos tuo olisi merkittävä myyntiargumentti, niin ei kai se olis hävinnyt?? No, minä mitään tiedä...
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Minä en tiennytkään, että Adaptalista oli myös AF versio ) Kyllähän maailman sivu on saatu eri objektiiveja erilaisiin runkoihin kiinni, osassa jopa A asento, elikä objektiivi himmentyi automaattisesti vasta kuvan oton yhteydessä, mutta että olisi AF:kin.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Tuosta Tamron Adaptall AF:stä, piti kameratorilta ihan kokeilun vuoksi ostaa 70-210 f/4 adaptall AF! AF on hidas mutta toimii D40, D3100 ja F-301:kin kohtuullisesti. Käyttämättähän tämä jää, mutta kyllähän joka miehellä pitää olla adaptall joka kykenee AF:ään vähän OT!
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Onko tuo ruuvitarkenteinen, ilmeisesti, elikkä monessa uudemmassa rungossa toimeton. Sigman muunnos toiseen systeemiin on hieman Adaptalia monipuolisempi jutska, siinä siirtyy myös sähköiset infot puolin ja toisin, elikkä modernista vakaajallisesta sisäisellä AF moottorilla varustetusta objektiivista tehdään natiivi toiseen järjestelmään sopiva objektiivi - ainakin minusta aivan eri asia kuin mekaaninen Adaptal sovite. Muuten, onhan minullakin Adaptal II sovite eräässä zoomissa, ei kuitenkaan AF versio, kiva kuulla, että sellaisiakin on, onhan kaikki sekä Sonyn, että Pentaxin DSLR runkoni ruuvitarkennuksella varustettuja
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Ainakaan D40 ja D3100 eivät sisällä ruuvitarkennusmoottoria.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä En vieläkään tiedä miten tuon Tamronin 70-210mm F4 AF toimii, mutta se on kuulemma AINOA Adaptal objektiivi jossa tuo AF ominaisuus, elikkä siinä meni sekin erinomaisuus hukkaan. No nyt tiedän, elikkä sisäinen moottori ja oma paristo, tätä erikoisuutta tehty kahden vuoden ajan: The Tamron AF Zoom 70-210 mm f/ 4 IF Adaptall-2 model 47A Lens. Specs. MTF Charts. User Reviews. Täällä lista kaikista vanhemmista Adaptal objektiiveista: TAMRON | Discontinued Product List Katsokaa listasta: MF Zoom Lens (ADAPTALL-2 Mount) mallia 47A jossa mainitaan mm AF ja IF (Internal Focus), ainoana poikkeuksena koko valikoimassa.
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä ART sarjan 35mm f/1.4 näyttäytyy testeissä lyömättömänä kunkkuna vastaaviin verraten. Mitenhän ovat onnistuneet uudessa 24-105mm f/4 zoomissa? Odotuksia on rakennettu ainakin korkealle. Sigma says that, as with other Art series models, the 24-105mm F4 DG OS HSM lens has been designed with high image quality as a key goal. http://www.sigma-global.com/en/lenses/cas/product/art/a_24_105_4/ http://www.imaging-resource.com/news/2013/10/14/sigma-quietly-introduces-constant-aperture-full-frame-24-105mm-f-4-zoom-len Sigma Announces 24-105mm F4 DG OS HSM Full-Frame Lens
Vs: Sigma selviytyy näköjään hyvin testeissä Kyllähän tuo kalibrointi voisi olla sekä objektiiveissa että rungoissa. Olen lukenut rungoista, joissa tarkennuspisteetkin ovat eri tasoissa tai jollain tavain väärin kalibroituja. Tuli tässä itsekin tarkistettua erään objektiivin tarkennus, kun tuntui tulevan enemmän epäteräviä kuin muilla. Vika taisi olla kuitenkin ranteissa, mutta tulipahan tarkistettua =)