Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Sadesuojaus

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana M&M's, 30 Toukokuu 2024.

 1. M&M's

  M&M's

  18
  0
  1
  Onko toimivaksi havaittuja keinoja suojata runkoa ja optiikkaa sateelta. Sateen tuoma fiilis kiinnostaisi taltioida kuviin, mutta kalusto ei sääsuojattua, joten jonkinlainen suojaus tulisi tehdä ennen ulos ukkoseen siirtymistä.
   
 2. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 245
  509
  113
  Käytän enimmäkseen sateenvarjoa, ellei keli ole aivan kamala ja tuulinen. Sitten, jos pitäisi olla molemmat kädet kunnolla käytössä jonkun telen kanssa, niin olen käyttänyt "sadetakkia" kameralla eli tarkoitukseen valmistettua pussukkaa, johon saa kädet sisään, mutta sen kanssa on ollut aika lailla säätämistä ja vettä on ollut etulasissa sekä kosteutta kondenssina pussukan sisällä niin, ettei muovisista tirkistysluukuista näe mitään. Summa summarum kohtuullisessa sateessa varjon kanssa ja kovassa sateessa sekä tuulessa ne pussukat ovat parempia. Pussukoita on sitten kahden tyyppisiä. Suljettuja ja avoimia. Suljetut kestävät roiskeita paremmin, soveltuvat esimerkiksi avomeripurjehduksen kuvaamiseen ja niissä on monesti iso suodatinlasi edessä, eikä käsiä saa sisälle, vaan kaikki tapahtuu ikkunoiden läpi, jos on tapahtuakseen. Avoimissa kädet menevät sisään ja objektiivin etulasi on paljaana, kun pussin suu kiristetään vastavalosuojan päälle. Ne puolestaan soveltuvat silloin, kun tuulee liikaa sontsan käyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 30 Toukokuu 2024
 3. M&M's

  M&M's

  18
  0
  1
  Se jäi alkuun mainitsematta, että kuvaan käsivaralta. Jalusta ei tapaa olla matkassa, joten molemmat kädet tarpeen. Tähän mennessä kertaalleen suojattu roskapussilla ensihätään