Palveluammateissa toimii paljon ihmisiä, joiden laatu ei aivan päätä huimaa: Ruoka on kylmää tai kuvaksi valikoituu ilme, joka nolottaa passintarkastajaakin. Saako paskasta palvelusta huomauttaa ja miten? Vai pitääkö suomalaisen edelleen niellä huono lopputulos ja kiittää kauniisti ja kohteliaasti? Edit: Kiitos yllpidolle ammattimaisesta siirrosta. T. puusilmä.
Vs: Saako ammattilaista moittia? Ehdottomasti voi ja pitääkin oli ala sitten mikä hyvänsä,mutta tapoja antaa palautetta on niin monenlaisia ja hyvä olisikin miettiä sitä rakentavassa hengessä ja muistaa myöskin antaa kiitos kun on sen paikka.
Vs: Saako ammattilaista moittia? Se joka maksaa, on oikeutettu antamaan palautetta mikäli tuote tai palvelu ei vastannut hintaa. Mutta jokaista pitää kohdella ihmisenä, koskaan et tiedä, mikä sillä kertaa aiheutti huonon tason. Kaikilla meillä on heikkoja hetkiä, eikä lyötyä pidä silloin lyödä, mutta asiallinen palaute on aina paikallaan.
Vs: Saako ammattilaista moittia? Viimeksi kun tuollainen tiedustelu tuli niin reagoin välittömästi. Laitoin kohteliaan reklamaation hankkimastani tuotteesta ja ilmoitin palauttavani virheellisen tuotteen ensitilassa. Näin tapahtuikin. Liike/ammattilaiset halusivat korjata tilanteen ja tehdä epäkurantin tuotteen uusiksi... palveluasenne vain muuttui välittömästi sillä ensimmäinen lause jonka ns. ammattilaisen suusta kuulin liikkeeseen astuessani oli;"laitoit sitten ihan kirjallisen palautteen". Vastaus;"sitähän te pyysitte?" Koko tilanne meni absurdiksi pelleilyksi. Halusin toki että virhe korjataan koska tuote oli minulle lähes elintärkeä. Uutta tuotetta odottelin pari viikkoa ja lopputulos oli juuri sitä mitä arvelinkin, silkkaa sutta ja sekundaa. Samat virheet kuin ensimmäiselläkin kerralla, höystettynä pottumaisella palvelulla. Otin siis rahat takaisin ja totesin ettei minun tarvitse enempää täällä aikaa kuluttaa. Kuukausi vaan meni hukkaan. Tarinan opetus; anna ehdottomasti aina palaute. Mutta vasta sitten kun tuote/palvelu on joko kunnossa tai totaalisen pielessä. Ei kesken kaiken
Vs: Saako ammattilaista moittia? En tiedä missä tuollaisia yllä mainittuja tiedusteluja harrastetaan. Netissä kyllä olen törmännyt vastaavaan, mutta en varsinaisissa ostotilanteissa. Yksi suhtautumistapa on oppia että kaikki pitäisi tehdä itse jos kunnollista haluaa. Samaan asenteeseen olen törmännyt muutaman kerran palveluntarjoajan puolelta että tee itse jos ei kelpaa! Ovat jotkut sen verran pahassa raossa etteivät muuta voi. Tai niin hyvässä että on varaa.
Vs: Saako ammattilaista moittia? Kuten muissakin asioissa, ammattilaisen työtä saa tarvittaessa reklamoida, kunhan ei mene henkilökohtaisuuksiin. Tätä eivät monet kusipäät kuitenkaan tajua. T Jukka
Vs: Saako ammattilaista moittia? Reklamaatio on aivan erityinen palautteenlaji, jossa palvelun toimittaneelta vaaditaan puutteiden vuoksi korvausta tai puutteiden korjausta. Sen sallittavuus on ns. päivänselvää. ...Muissa tapauksissa ajatellaan joskus, että palautetta kannattaa antaa vain, jos haluaa palvelua tarjoavan parantavan palveluaan palautteen perusteella. Jos taas kokemuksensa perusteella lähinnä toivoo palvelua tarjoavan menevän mahdollisimman pian konkurssiin huonon palvelunsa vuoksi, kannattaa olla antamatta apuaan ja vaieta -- paitsi kotona, töissä, tuttavilleen ja netissä...
Vs: Saako ammattilaista moittia? Itse palvelutyötä tekevänä totean että palautetta tulee negatiivista ja positiivista. Ylilyöntejä tekee kaikki kuten myös alisuorituksia. Palaute pitää tuntua. Jos se ei tunnu, et voi kehittyä. Siinä kohtaa kun millään palautteella ei ole mitään väliä, on polttanut palvelutyön motiivit lopullisesti ja on aika siirtyä muihin tehtäviin. Pitää myös muistaa että palautteen määrä suhteutetaan myös tehtyjen suorituksien määrään.
Vs: Saako ammattilaista moittia? Ehkä ammattilasita saa moittia, jos on omat kyvyt sillä tasolla, että sen voi tehdä? ;-)
Vs: Saako ammattilaista moittia? Ei kai se ihan noinkaan mustavalkoista ole, jos vaikka autonkorjaus menee pieleen, ja vika esiintyy edelleen, niin ei siinä tarvita automekaanikon taitoja jotta voi sanoa, ettei toimi. Alustamassauksen laadun tarkkailuun yltää harvemman kaverin taidot, siitä kun ei pääse perille vasta kun pohja on puhki
Vs: Saako ammattilaista moittia? Tottakai saa antaa palautetta ja pitää/kannattaakin. Viimeksi kun söin Sokoksen kymppikerroksessa olevassa ravintolassa, tarjoilija kysyi lopuksi mielipidettä ruoasta, kerroin, että en olis pistänyt pahitteeksi jos ruoka olisi ollut enemmänkin kuin kämmenen lämpöistä. Hän vei keittiöön palautteen ja kertoi hetken päästä keittiön pahoittelevan ja halusivat tarjota pöytäseuruelle jälkiruoat talon puolesta. Ravintola toimi erittäin asiallisesti, siitä pisteet heille. Voin mennä uudellenkin sinne joskus. Moite on ehkä vähän ankara sana
Vs: Saako ammattilaista moittia? Ehkä se sitten pätee vain valokuvaukseen ja kameroihin...että saa moittia kameraa, jos osaa tehdä paremman.
Vs: Saako ammattilaista moittia? Tällaista kommentoidaan joskus kysymyksellä: "tarkoitatko siis, että ainoastaan lehmä pystyy sanomaan milloin maito on hapanta?"
Vs: Saako ammattilaista moittia? Saa ja mielestäni pitääkin, jos on palveluammatissa niin pitää myös kestää kritiikkiä. Ihmisillä kun tuntuu usein olevan tapana vain purra hammasta ja kiroilla poistuessaan, asian voi myös kohteliaasti ilmaista ja samalla vaikka vihjaista että miten olisi hinnanalennusta tai muuta
Vs: Saako ammattilaista moittia? Kun puhutaan ammatista palvelualalla, tarkoitetaan busineksen tekemisestä. Jokainen transaktio on seuraavan myyntiä ja markkinointia. Jos transaktiossa ammattilaisen (tai organisaation) laatu sakkaa, on ammattilaisen tärkeää saada se tietoonsa - välitöntä korjausmahdollisuutta varten - tai ainakin oman toimintamallin kehittämistä varten. Jos palautetta ei kestä, pitää hakeutua muihin bisneksiin. Jos ammattilainen todella TIETÄÄ, että asiakas on saanut mitä on tilannut tai mistä on sovittu, niin sittenhän se arvostelu on keskustelu, jossa tarvitaan pelisilmää vastaisten businesten varalle, ammattilaisen neuvotteluasema on silloin vahva. Asiakkaalta ei tietenkään voi vaatia ammattilaisuutta. Aiheetta räkyttäjistä ei tarvitse välittää eikä niihin kannata käyttää liikaa aikaa, kun omat asiat on niin kuin pitää olla.